Welkom bij FOB: Financieel Onafhankelijk Blog voor Nederlanders


financiële vrijheid

 

In Nederland financieel onafhankelijk worden is makkelijker dan je waarschijnlijk denkt.

Er is een aantal Amerikaanse blogs waar heel veel over het onderwerp te vinden is, zoals mrmoneymustache.com en jlcollinsnh.com. Nou gaan veel principes die daar beschreven staan ook op voor de Nederlandse situatie (zorg dat je geen schulden hebt, geef minder uit dan er binnen komt, investeer het verschil). Maar sommige Amerikaanse aspecten zijn voor Nederlanders niet relevant en sommige Nederlandse aspecten ontbreken.

Ik schrijf hier vanuit de Nederlandse invalshoek. En vanuit mijn eigen ervaring. Ik ben onlangs gestopt met werken. En mijn vrouw is hard op weg naar financiële onafhankelijkheid. En dat bevalt ons heel goed. Niet alleen vanwege het vooruitzicht om te kunnen doen wat we het liefste willen, maar ook omdat we door financieel bewust te leven nu al gelukkiger zijn.

Financieel onafhankelijk worden leeft: FOB artikelen zijn ondertussen miljoenen keren gelezen. En ik ben met interviews in diverse landelijke media in Nederland en België verschenen: De Volkskrant, Nederlands Dagblad, Vice Money, De Tijd, Nu.nl, NRC en Het Financieele Dagblad. Ook is FOB door de Koninklijke Bibliotheek geselecteerd als Digitaal Cultureel Erfgoed.

 

Als je eerst wat meer over mij wilt weten, begin dan hier: Over mij

 

Hier wat andere suggesties om te beginnen:

 

Of begin door eens rond te neuzen in het overzicht van alle posts tot nu toe.

 

Achtergrondinformatie over allerlei aspecten van financieel onafhankelijk worden in Nederland kun je vinden via de FOB kennisbank.

 

Welkom bij FOB!