In deze blogpost leg ik uit hoe je gratis kunt vliegen of gratis kunt sparen voor andere producten. En hoe je een gratis reis- en annuleringsverzekering kunt krijgen.

In Amerika zijn veel gunstige creditcard aanbiedingen waar zogenaamde “travel hackers” gretig gebruik van maken. Dit zijn creditcards die je punten of airmiles geven voor uitgaven die je met de kaart doet. Mr Money Mustache heeft er zelfs een aparte pagina voor op zijn blog. In Nederland kan dit ook met de Flying Blue – American Express kaart. Daar spaar ik airmiles mee door die te gebruiken voor uitgaven die ik toch al van plan was.

Ik heb een gratis reis- en annuleringsverzekering en spaar voor gratis vliegtickets. Lees hier hoe!

Gratis kaart

De Flying Blue-American Express Silver Card en/of de Gold Card zijn meestal het eerste jaar gratis. En je krijgt een welkomstbonus wanneer je de eerste maanden een bepaald bedrag uitgeeft met de kaart in de vorm van behoorlijk wat bonusmiles. Het bedrag dat je moet uitgeven en het aantal bonusmiles veranderen nogal eens in de loop van de tijd, check de site van Flying Blue-American Express voor de huidige aanbiedingen.

Je krijgt airmiles voor elke euro die je met de kaart betaalt. Vliegtickets van KLM en Air France betalen met de kaart levert extra airmiles op.

Met de Silver Card heb je automatisch een reisongevallen-, reisongemakken- en aankoopverzekering.

Met de Gold Card heb je automatisch aankoopverzekeringen, uitgebreide reisverzekeringen en een annuleringsverzekering.

Er zijn elke maand aanbiedingen van KLM en Air France waarvoor je de gespaarde airmiles kunt gebruiken. Ook kun je er andere producten voor krijgen via de Flying Blue store. Je kunt de airmiles ook aan een goed doel schenken.

Je kunt de kaart trouwens te allen tijde opzeggen met een opzegtermijn van 30 dagen. Airmiles blijven 20 maanden geldig vanaf de laatste aankoop met de kaart. Als je gratis airmiles wilt blijven sparen zonder dat ze tussendoor verlopen  kun je dus met tussenpozen van een jaar de kaart telkens opnieuw aanvragen, de bonus miles opnieuw incasseren en de kaart een jaar gebruiken.

Ik heb ook wat extra mogelijkheden ontdekt om airmiles te sparen. Nog niet allemaal zelf uitgeprobeerd, maar dat ga ik wel doen:

Extra spaarmogelijkheden

Als je een leuk restaurantje hebt bezocht of op een leuke plek overnacht hebt en dit op Tripadvisor beoordeelt, krijg je hier ook airmiles voor.

Niet alle webshops accepteren American Express. Die webshops bieden vaak wel PayPal aan. Koppel je Flying Blue kaart aan je PayPal account en je spaart wel airmiles.

Als je via Flying Blue bij bijvoorbeeld bol.com, Ikea, Zalando, Hema, Albelli, enzovoorts iets aankoopt krijg je extra airmiles.

Supermarkten accepteren meestal geen Flying Blue – American Express, maar Jumbo doet dit wel. Dus neem je kaart mee als je daar boodschappen doet.

Heb jij een Flying Blue-American Express kaart? Heb jij nog tips hoe je extra airmiles kunt sparen? Wat zou jij graag met de miles willen doen? Vliegen, iets anders aanschaffen of aan een goed doel geven?

Wil jij, net als ruim 14.000 anderen, een e-mail ontvangen zodra er een nieuwe post verschijnt en het FOB huishoudboekje 2024 kado?Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren
Dat adres is al in gebruik
The security code entered was incorrect
Check je mail inbox (of spambox) om je inschrijving te bevestigen. Geen mail ontvangen? Mogelijk heb je een typefout gemaakt; voer je mailadres nogmaals in.


De informatie op deze site is mijn persoonlijke mening, geen beleggingsadvies en je blijft zelf verantwoordelijk bij opvolgen ervan. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, je kunt je inleg (deels) verliezen. Blauw onderstreepte links met   kunnen mij een vergoeding opleveren voor het doorverwijzen. Dit kost jou niets. Reacties kunnen worden gemodereerd of verwijderd.

Schrijf een reactie

14 Reacties

 1. Helaas: de Bijenkorf Card is vanaf 1 april 2022 niet meer geldig

  Onlangs hebben wij ons membershipprogramma helemaal vernieuwd. Als member van de Bijenkorf krijg je nu nog meer inspirerende masterclasses en verrassende events, en heb je altijd een persoonlijke stylist tot je beschikking.

  In dit vernieuwde programma is helaas geen plek meer voor een financieel product als de Bijenkorf Card. Vanaf 1 april 2022 is deze kaart niet meer geldig. Het is niet meer mogelijk de Bijenkorf Card aan te vragen.

  Heb je een de Bijenkorf Card? Dan spaar je tot 1 februari 2022 nog gewoon punten bij iedere transactie en kun je gespaarde punten nog tot en met 28 februari 2022 verzilveren. ICS stuurt je ruim voor 1 april 2022 automatisch een nieuwe MasterCard Gold.

  ALLES OP EEN RIJTJE
  • Vanaf 1 april 2022 is de Bijenkorf Card niet meer geldig en kun je er niet meer mee betalen

  • Je krijgt van ICS automatisch een nieuwe creditcard toegestuurd, de Mastercard Gold, met hetzelfde kaartnummer en dezelfde pincode als je huidige de Bijenkorf Card

  • Je spaart tot 1 februari 2022 nog gewoon punten bij iedere transactie met de Bijenkorf Card

  • Gespaarde punten kun je nog tot en met 28 februari op de gebruikelijke manier verzilveren bij de Bijenkorf, zowel in de winkels als online

 2. Interessant artikel. Echter lijkt het een dooie mus! als ik het goed begrijp kost deze kaart 170 euro per jaar. Wegen de gespaarde punten daar daadwerkelijk tegen op?

  Met groet

  • Dat kan alleen uit als je bijvoorbeeld heel veel vliegt.

   Ik neem om het jaar steeds de gratis kaart. Het wisselt welke kaart gratis is voor een jaar; dat is nu de Silvercard

  • Nee, dit is geen gesponsord bericht. Ik accepteer geen verzoeken om een promotieartikel te schrijven.

   Zoals onderaan mijn homepage en onder elk bericht vermeld krijg ik voor sommige producten of diensten die ik noem een vergoeding voor online doorverwijzen als je erop klikt (zoals deze kaart), voor andere niet. Dit kost jou in beide gevallen niets. Een volledig optionele en naar mijn mening mooie manier om dit blog te steunen.

   De producten of diensten die ik noem sta ik volledig achter, deze kaart bijvoorbeeld gebruik ik zelf. Het al dan niet krijgen van een vergoeding beïnvloedt op geen enkele manier de vermelding op deze site.

 3. Ik heb wel een Flying Blue kaart, net een VISA card via de ASN bank welke ik waarschijnlijk weer op ga zeggen en een MC kaart. Op zich is die van American Express wel aantrekkelijk voor het sparen van miles. Alleen moet het wel opwegen tegen de kosten van de kaart. Vroeguh… had ik een kaart van de Bijenkorf, dat vond ik ook erg leuk sparen trouwens met BIJpunten.

  Zal manlief hier eens laten rekenen met punten/miles wanneer we de boodschappen bij de Jumbo en bv benzine zouden afrekenen met een AE kaart :))

  • Na het gratis jaar een jaartje overslaan en dan door sparen waar je gebleven was drukt de kosten aanzienlijk :-). Miles blijven gewoon 20 maanden geldig vanaf laatste betaling, ook als je de kaart tussendoor een jaar niet hebt

 4. Ook in België is het aanbod kredietkaarten die airmiles aanbieden heel beperkt.
  Jammer eigenlijk, als je leest wat er in Amerika allemaal te vinden is.

  • Ja, helaas zijn er veel minder opties in Europa dan in de VS. Maar gelukkig is het niet onmogelijk.

 5. Succes met de nieuwe CC. We hebben hier wel eens naar gekeken, maar aangezien wij nu een kleine hebben die erg lastig lang stil kan zitten hebben we besloten om te komende jaren maar even niet te gaan vliegen. Worden nu rondtrek reizen met de auto door europa. Kortom, weinig interesse in airmiles op dit moment. En aangezien we proberen de hoeveelheid spullen ook wat beperkt te houden, kunnen we met gratis spullen ook al niet zoveel.
  Waren er nog andere CC behalve die van AE?

  • Dat kan lastig zijn ja, vliegen met een kleine. En de hoeveelheid spullen beperkt houden kunnen wij ons ook in vinden. Maar als we iets nodig hebben en via deze route kan het gratis, dan zijn we daar ook niet vies van. Ik ken geen andere NL CC die ook airmiles geeft naast AE.

  • Zat later nog wel te denken, gooi je de CC er straks weer uit als je moet gaan betalen voor de jaarlijkse fee? Die is nog best stevig a €150 per jaar voor de gold card (net nog even naar de kleine lettertjes gekeken).

  • Waarschijnlijk stap ik tegen het einde van het gratis jaar over op Silver card of Entry card. Ik mag naar simpeler kaart overstappen.
   Of ik stop een jaar en stap dan weer in. Airmiles blijven 20 maanden geldig vanaf laatste aankoop, dus daar kan ik dan gewoon mee door.