Bespaartip: gratis vliegen 13


gratis vliegen

 

Deze keer een post over hoe je gratis kunt vliegen of gratis kunt sparen voor andere producten.

In Amerika zijn veel gunstige creditcard aanbiedingen waar zogenaamde “travel hackers” gretig gebruik van maken. Dit zijn creditcards die je punten of airmiles geven voor uitgaven die je met de kaart doet. Mr Money Mustache heeft er zelfs een aparte pagina voor op zijn blog. In Nederland kan dit ook met de Flying Blue – American Express kaart. Daar spaar ik airmiles mee door die te gebruiken voor uitgaven die ik toch al van plan was.

 

Gratis kaart

De Flying Blue-American Express Silver Card en de Gold Card zijn het eerste jaar gratis en je krijgt tot 10.000 bonus miles.

Daarna krijg je airmiles voor elke euro die je met de kaart betaalt. Vliegtickets van KLM en Air France betalen met de kaart levert extra airmiles op.

Er zijn elke maand aanbiedingen van KLM en Air France waarvoor je de gespaarde airmiles kunt gebruiken. Ook kun je er andere producten voor krijgen via de Flying Blue store. Je kunt de airmiles ook aan een goed doel schenken.

Je kunt de kaart trouwens te allen tijde opzeggen met een opzegtermijn van 30 dagen. Airmiles blijven 20 maanden geldig vanaf de laatste aankoop met de kaart. Als je gratis airmiles wilt blijven sparen zonder dat ze tussendoor verlopen  kun je dus met tussenpozen van een jaar de kaart telkens opnieuw aanvragen, de bonus miles opnieuw incasseren en de kaart een jaar gebruiken.

 

Ik heb ook wat extra mogelijkheden ontdekt om airmiles te sparen. Nog niet allemaal zelf uitgeprobeerd, maar dat ga ik wel doen:

 

Extra spaarmogelijkheden

Als je een leuk restaurantje hebt bezocht of op een leuke plek overnacht hebt en dit op Tripadvisor beoordeelt, krijg je hier ook airmiles voor.

Niet alle webshops accepteren American Express. Die webshops bieden vaak wel PayPal aan. Koppel je Flying Blue kaart aan je PayPal account en je spaart wel airmiles.

Als je via Flying Blue bij bijvoorbeeld bol.com, Ikea, Zalando, Hema, Albelli, enzovoorts iets aankoopt krijg je extra airmiles.

Supermarkten accepteren meestal geen Flying Blue – American Express, maar Jumbo doet dit wel. Dus neem je kaart mee als je daar boodschappen doet.

 

Heb jij een Flying Blue-American Express kaart? Heb jij nog tips hoe je extra airmiles kunt sparen? Wat zou jij graag met de miles willen doen? Vliegen, iets anders aanschaffen of aan een goed doel geven?

 

 

 

Een email ontvangen wanneer er een nieuwe post verschijnt? En het FOB huishoudbooekje 2017 kado? Ik stuur geen spam, opzeggen kan altijd en ik geef je emailadres nooit door aan derden

Voeg je bij 5.735 andere abonnees

 

 

Check altijd de website van Flying Blue-American Express en andere genoemde partijen of wat ik hier geschreven heb nog klopt. De website van Flying Blue-American Express en andere partijen is altijd leidend.

 

 


Leuk als je reageert! Ik streef ernaar je reactie binnen 24 uur toe te laten en er eventueel op te reageren. Hier klagen voegt niet zoveel toe. Reacties met als doel iets te leren van anderen of om anderen te helpen, nadat je het hele artikel en alle andere reacties gelezen hebt, zien we hier het liefst!

13 gedachten over “Bespaartip: gratis vliegen

 • Team CF

  Succes met de nieuwe CC. We hebben hier wel eens naar gekeken, maar aangezien wij nu een kleine hebben die erg lastig lang stil kan zitten hebben we besloten om te komende jaren maar even niet te gaan vliegen. Worden nu rondtrek reizen met de auto door europa. Kortom, weinig interesse in airmiles op dit moment. En aangezien we proberen de hoeveelheid spullen ook wat beperkt te houden, kunnen we met gratis spullen ook al niet zoveel.
  Waren er nog andere CC behalve die van AE?

  • Mr FOB Bericht auteur

   Dat kan lastig zijn ja, vliegen met een kleine. En de hoeveelheid spullen beperkt houden kunnen wij ons ook in vinden. Maar als we iets nodig hebben en via deze route kan het gratis, dan zijn we daar ook niet vies van. Ik ken geen andere NL CC die ook airmiles geeft naast AE.

   • Team CF

    Zat later nog wel te denken, gooi je de CC er straks weer uit als je moet gaan betalen voor de jaarlijkse fee? Die is nog best stevig a €150 per jaar voor de gold card (net nog even naar de kleine lettertjes gekeken).

    • Mr FOB Bericht auteur

     Waarschijnlijk stap ik tegen het einde van het gratis jaar over op Silver card of Entry card. Ik mag naar simpeler kaart overstappen.
     Of ik stop een jaar en stap dan weer in. Airmiles blijven 20 maanden geldig vanaf laatste aankoop, dus daar kan ik dan gewoon mee door.

 • het rijke wijf

  Ik heb wel een Flying Blue kaart, net een VISA card via de ASN bank welke ik waarschijnlijk weer op ga zeggen en een MC kaart. Op zich is die van American Express wel aantrekkelijk voor het sparen van miles. Alleen moet het wel opwegen tegen de kosten van de kaart. Vroeguh… had ik een kaart van de Bijenkorf, dat vond ik ook erg leuk sparen trouwens met BIJpunten.

  Zal manlief hier eens laten rekenen met punten/miles wanneer we de boodschappen bij de Jumbo en bv benzine zouden afrekenen met een AE kaart :))

  • Mr FOB Bericht auteur

   Nee, dit is geen gesponsord bericht. Ik accepteer geen verzoeken om een promotieartikel te schrijven.

   Zoals onderaan mijn homepage en onder elk bericht vermeld krijg ik voor sommige producten of diensten die ik noem een vergoeding voor online doorverwijzen als je erop klikt (zoals deze kaart), voor andere niet. Dit kost jou in beide gevallen niets. Een volledig optionele en naar mijn mening mooie manier om dit blog te steunen.

   De producten of diensten die ik noem sta ik volledig achter, deze kaart bijvoorbeeld gebruik ik zelf. Het al dan niet krijgen van een vergoeding beïnvloedt op geen enkele manier de vermelding op deze site.

 • Faber

  Interessant artikel. Echter lijkt het een dooie mus! als ik het goed begrijp kost deze kaart 170 euro per jaar. Wegen de gespaarde punten daar daadwerkelijk tegen op?

  Met groet