Sparen voor korting met creditcard 21


dennen

 

Ik ben blij met mijn nieuwe Bijenkorfcard. Ik gebruik hem nu vaak in plaats van mijn pinpas.

Wat ik zo leuk vind aan die kaart is dat ik er punten mee spaar waarmee ik kan betalen voor aankopen bij de Bijenkorf. Door het aantal punten dat ik spaar heb ik, ondanks dat ik consuminderaar ben, de jaarlijkse kosten van 16,50 euro er gemakkelijk uit. Ik heb hem dus in feite gratis en ik houd nog punten over om mee te betalen bij de Bijenkorf.

Ik zal iedereen met een gat in zijn hand een creditcard afraden. Maar voor de getrainde consuminderaars onder ons, waaronder ikzelf, kan een creditcard dus aantrekkelijk zijn.

 

Bijenkorfcard

Door Het Rijke Wijf werd ik in een reactie op mijn post Bespaartip: gratis vliegen gewezen op de Bijenkorfcard. Ik heb mijn ING Mastercard ingeruild voor een Bijenkorfcard (is ook gewoon een Mastercard). Daardoor spaar ik nu dus punten bij aankopen met die kaart, ook buiten de Bijenkorf.  Normaal kom ik nooit bij de Bijenkorf. Maar ik vind het wel mooi meegenomen dat ik er voor die punten gewoon iets kan uitzoeken. Zit altijd wel iets bij dat ik toch nodig heb. Miljonair wordt je door op de kleintjes te letten :-).

De Bijenkorfcard is ook nog eens ietsiepietsie goedkoper dan de Mastercard van ING. Je mag gewoon kiezen aan welke betaalrekening je hem koppelt, dus bijvoorbeeld ook aan een en/of rekening. De punten komen neer op tussen de 0.5% en maximaal 5% “korting” op je aankopen. Leuk bijvoorbeeld voor de forenzen die met de auto naar hun werk op en neer reizen. Dan kan het punten sparen met tanken stiekem toch best hard gaan. Helaas fiets ik naar mijn werk op en neer ;-). Maar ik heb geen haast, alle beetjes helpen en het gaat ongemerkt.

 

Flying Blue-American Express creditcard

Zoals ik in die eerdere post schreef heb ik ook sinds een tijdje een gratis Flying Blue-American Express creditcard. Na een jaar is die niet meer gratis. Maar als ik hem dan een jaartje niet heb is die daarna weer een jaar gratis. Met opnieuw welkomstbonus (nu 10.000 airmiles). Vooral sparen tijdens de bonusperiode gaat hard. En alle Flying Blue airmiles die ik al gespaard had blijven gewoon opnieuw 20 maanden geldig als ik weer een keer iets betaald heb met die kaart. Ik kan dus gewoon door sparen waar ik gebleven was.

Ik krijg voor elke 5000 airmiles een bol.com cadeaukaart van 10 euro via de Flying Blue shop. Er zijn ook elke maand vluchtaanbiedingen van KLM en Air France waarvoor je de gespaarde airmiles kunt gebruiken.

Deze kaart wordt minder geaccepteerd dan de Mastercard. Maar als je de kaart koppelt aan Paypal kun je bij bijna alle webwinkels ermee betalen en sparen. Je krijgt daarnaast extra Flying Blue airmiles bij bijna alle bekende webwinkels (bol.com, Ikea, Hema, Albelli, Zalando, etc.) als je bij die webwinkels winkelt via het portal Flying Blue. Ook bij Jumbo krijg je Flying Blue airmiles bij je boodschappen met deze kaart. En extra snel bij tickets van KLM, Air France of Transavia.

Het tussenjaar dat ik de Flying Blue-American Express kaart niet heb, heb ik dan nog gewoon de “gratis” Bijenkorfcard waarmee ik punten spaar.

Toch leuk om ongemerkt airmiles en korting bij elkaar te sprokkelen die ik eerder niet had.

 

Heb jij een Flying Blue-American Express kaart of een Bijenkorfcard? Hoe zijn jouw ervaringen hiermee?

Gastvlog volgende week

Volgende week zaterdag verschijnt een gastvlog. Sowieso mijn eerste vlog! Het is een gastvlog gemaakt door Femke Hogema, oprichter en eigenaar van Healthy Finance. Zij is gespecialiseerd in financien voor ondernemers. Zij was in 2012 zelf genomineerd voor vrouwelijke ZZP’er van het jaar. Mis het niet!

 

Wil jij het FOB huishoudboekje 2020 kado? En een e-mail ontvangen zodra er een nieuwe post verschijnt? Ik stuur geen spam, opzeggen kan altijd en ik geef je e-mailadres nooit door aan derden.

7844 andere abonnees houden je gezelschap!

Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren
Dat mailadres is al ingeschreven
The security code entered was incorrect
Bedankt voor het inschrijven
Ik ben geen professioneel adviseur. Je blijft zelf verantwoordelijk voor enige schade geleden door opvolgen van advies of navolgen van informatie op deze site. De informatie op deze site is mijn persoonlijke mening, geen beleggingsadvies en louter informatief en educatief bedoeld. Beleggen kan leiden tot verlies. Zie ook de disclaimer. Soms krijg ik een vergoeding als je een transactie doet via een link op deze site. Dit kost jou niets. Reacties kunnen worden gemodereerd of verwijderd.


Een reactie plaatsen

Leuk als je reageert! Reacties met als doel iets te leren van anderen of om anderen te helpen, nadat je het hele artikel en alle andere reacties gelezen hebt, zien we hier het liefst! Je reactie wordt goedgekeurd en verwerkt volgens mijn privacybeleid. Door je reactie te versturen ga je hiermee akkoord.

21 gedachten over “Sparen voor korting met creditcard