De Bijenkorf Card, een Mastercard waarmee je voor korting spaarde bij elke aankoop, is ermee opgehouden. Mijn vrouw heeft haar Bijenkorf Card vervangen door de EuroClix Mastercard.

Dat is de goedkoopste, volwaardige Mastercard die ik ken. Met dezelfde voordelen als de Mastercard Classic: aankoopverzekering, reisverzekering, airmiles sparen.

De EuroClix Mastercard is gratis in het eerste jaar en daarna €15 per jaar. Bij elke uitgave spaar je daarnaast zogenaamde Clix. Die kun je gewoon in Euro’s uit laten betalen. En zo heb je dus korting op al je aankopen.

Je dient je eerst aan te melden voor het EuroClix spaarprogramma. Daarbij ga je akkoord met het ontvangen van commerciële emails. Tijdens het aanmelden kun je je er al voor afmelden. En ook daarna alsnog via je instellingen. Zo wordt je er niet mee lastig gevallen.

Als je je met deze vriendenlink aanmeldt, krijgen mijn vrouw en jij allebei een aantal Clix als dank, waarvoor ook haar dank: Vriendenlink.

Daarna kun je de Mastercard aanvragen. Hierbij krijg je ook weer een aantal Clix als dank.

Via EuroClix kun je ook Clix verzamelen bij aankopen. Dat kan via deze 1852 aanbieders. Nou ben ik geen voorstander van consumeren, maar als je een aankoop toch moet doen is wat extra korting natuurlijk altijd mooi meegenomen.

EuroClix heeft een zogenaamde browserextensie, waardoor je eenvoudig kunt zien of een website waar je een aankoop wilt doen is aangesloten bij EuroClix.

Heb jij ervaringen met de EuroClix Mastercard? Zo ja, hoe zijn die?

Wil jij, net als ruim 14.000 anderen, een e-mail ontvangen zodra er een nieuwe post verschijnt en het FOB huishoudboekje 2024 kado?Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren
Dat adres is al in gebruik
The security code entered was incorrect
Check je mail inbox (of spambox) om je inschrijving te bevestigen. Geen mail ontvangen? Mogelijk heb je een typefout gemaakt; voer je mailadres nogmaals in.


De informatie op deze site is mijn persoonlijke mening, geen beleggingsadvies en je blijft zelf verantwoordelijk bij opvolgen ervan. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, je kunt je inleg (deels) verliezen. Blauw onderstreepte links met   kunnen mij een vergoeding opleveren voor het doorverwijzen. Dit kost jou niets. Reacties kunnen worden gemodereerd of verwijderd.

Schrijf een reactie

25 Reacties

 1. Goedemorgen,

  Ik ben ook overgestapt. Heeft iemand enig idee of de clix snel bijgeschreven op worden?

  Groetjes

  • Omdat mijn vrouw de automatische opvolger van de Bijenkorf Card, de Mastercard Gold, nog heeft, werd haar aanvraag voor de Euroclix Mastercard in eerste instantie afgewezen. Na een telefoontje, waarbij de bestedingslimiet van de Goldcard flink verlaagd werd, is de Euroclix Mastercard goedgekeurd. Ze moet hem nog binnen krijgen, dan zullen de Clix daarvoor wel volgen. Andere Clix krijgt ze steeds direct.

  • Bedankt, met andere clix bedoel je clix van de e-mails en aankopen? Ik heb de card nu een maandje maar nog geen clix ervan gezien.

  • Ondertussen weet ik dat de Clix halverwege de maand nadat mijn vrouw uitgaven met de creditcard heeft gedaan worden bijgeschreven.

 2. Via jouw link heb ik deze creditcard aangeschaft. Dank voor de tip. Ik moet me nog wel even verdiepen in de kleine lettertjes. Ik wil de kaart een jaar gebruiken en dan weer opzeggen. Wat de opzegtermijn is, meld ik hier later.

  Jan

 3. Ik moet zeggen dat de cashback beloning in Clix vaak wel wat laag is vergeleken met bijv. CashbackXL. Soms krijg je bij CashbackXL een veelvoud aan geld terug. Bijv. op dit moment krijg je via CashbackXL 11% bij Body & Fit, terwijl je 2.3% krijgt bij Euroclix.

  Heb je ook naar de crypto.com card gekeken? Dit is weliswaar een prepaid card, maar je kunt met een initiële investering van €350 een cashback van 2% krijgen op je aankopen. Deze cashback krijg je in crypto. Er is een hogere cashback mogelijk bij een grotere inleg, maar dat is volgens mij niet snel rendabel. Daarnaast zijn er nog wat specifieke acties voor extra cashback (bijv. een actie waarmee je tot $13.99 per maand terugkrijgt van betaling die je bij Spotify doet).

  Je hebt dan geen kopersbescherming, dat is wel een risico. Aan de andere kant, is dat ook niet altijd nodig. Omdat het een debitcard is, kun je ook geen auto huren met deze kaart.

  Er is wel veel discussie over de houdbaarheid van het businessmodel van de creditcards. Sommigen zweren er bij, anderen noemen het een Ponzifraude, terwijl geen van beide kampen sluitend bewijs kan overleggen. Ik gebruik zelf de kaart al wel een langere periode en heb de initiële kosten er ruimschoots uit.

  • Ik wil geen investering van €350 moeten doen met het risico die kwijt te raken, om korting te krijgen met mijn creditcard. En ik huur soms een auto en wil daarom geen debitcard. En kopersbescheing vind ik ook groot voordeel, heeft me honderden euro’s aan ellende bespaard.
   Puur voor cashback (buiten creditcard om) is Cashbackxl inderdaad (meestal/altijd?) gunstiger. Helaas hebben die geen Mastercard..

  • @Mr Fob.:
   Ik kan niet direct reageren op jouw comment, dus dan maar op mijzelf.
   “Ik wil geen investering van €350 moeten doen met het risico die kwijt te raken, om korting te krijgen met mijn creditcard. ”
   Ja, die afweging begrijp ik wel. Heb je de die €350 eenmaal eruit hebt, dan is alles dat je daarna aan korting krijgt pure winst.

   “En ik huur soms een auto en wil daarom geen debitcard. En kopersbescheing vind ik ook groot voordeel, heeft me honderden euro’s aan ellende bespaard.”
   Het ligt ook een beetje aan de rest van je situatie. Ik heb een gratis creditcard van mijn bank voor het geval ik een auto huur of kopersbescherming nodig heb. Alles in een keer kunnen regelen, maakt het natuurlijk wel overzichtelijker. Als je voor een van deze situaties los nog weer ergens anders een creditcard moet aanschaffen, dan is het voordeel voor een groot deel weg.

   “Puur voor cashback (buiten creditcard om) is Cashbackxl inderdaad (meestal/altijd?) gunstiger. Helaas hebben die geen Mastercard..”
   Dat is natuurlijk flauwe kul. Je kunt best met CashbackXL je cashback bedingen en dan met de Euroclix kaart betalen. Beste van beide werelden.

  • “Puur voor cashback (buiten creditcard om) is Cashbackxl inderdaad (meestal/altijd?) gunstiger. Helaas hebben die geen Mastercard..”

   Ik bedoel hiermee te zeggen dat je voor de cashback het beste Cashbackxl kunt gebruiken en dat ik het daarnaast jammer vind dat Cashbackxl geen Mastercard heeft. In dat laatste geval zou je zowel je directe cashback als je cashback over de creditcardbetaling onder 1 dak hebben (handiger dan bij 2 partijen), met wellicht ook een hogere vergoeding op je creditcard cashback, aangezien Cashbackxl guller is dan EuroClix.

 4. Ik mis American Express Blue in het rijtje van mogelijkheden. Deze Amex card kent geen jaarlijkse kosten, en heeft een aantrekkelijk punten spaarsysteem zoals de Bijenkorf Card die had. Ik was sceptisch toen ik de kaart aanvroeg, maar in de loop van de afgelopen maanden is me duidelijk geworden dat een en ander prima werkt, en ik er >80% van alle card betalingen mee kan doen die ik destijds met de Bijenkorf card deed.

  Het aanvragen van de Amex card verliep rommelig, evenals de activatie, maar nu gebruik ik de kaart bijna voor alle CC betalingen. Slechts in zeer zelfzame gevallen moet ik terugvallen op m’n Visa card. De Amex card kon ik ook prima linken aan m’n PayPal account, en Apple Pay, waardoor nog meer transacties via de Amex card lopen (die puntjes opleveren).

  Acceptatie van de Amex card is minder breed dan MC/VISA, maar je kan er gewoon mee betalen in de winkels van Mediamarkt, Hema, en anderen. Gewoon proberen, en dan merk je waar je kan betalen.

  Ik kon met de Amex card gewoon (en zonder hindernissen) in de eerste maanden betalingen doen van 3.000 euro, en alle andere grotere uitgaven zoals airline tickets, hotelreserveringen en betalingen, en autohuur gaan prima.

  • Goede toevoeging, ik wist niet dat American Express Blue een gratis kaart was met spaarmogelijkheid. Zoals je aangeeft, acceptatie van Amex is vaak wel wat beperkter dan van Mastercard of Visa.

 5. Dat “selectieve aantal” winkels vind ik wel meevallen eigenlijk. Het is een vrij grote selectie van bekende en minder bekende online aanbieders. Nou moet ik er wel bij zeggen dat het in de beginjaren van Euroclix veel makkelijk was om snel grote bedragen te sparen; ik heb 2x 850 euro laten uitkeren, vooral omdat het boeken van reizen via een aanbieder van Euroclix zo aantikte. Nu gaat het sparen aanzienlijk langzamer, maar mijn grootste bron van clix is nog altijd de Mastercard. Deze kan ik namelijk ook off-line gebruiken, dus bij elkaar genomen spaar ik hier nog steeds de meeste clix mee per maand. Ik verwacht eind van het jaar weer 850 euro te kunnen laten uitkeren, dus voor mij werkt het best goed. Ik bekijk het dus niet als die 15 euro per jaar moeten goedmaken met besparingen, maar ik kijk naar het uiteindelijke bedrag dat ik kan laten uitkeren door aankopen te doen die ik anders ook had gedaan. Daarnaast heb ik ook gewoon echt een creditcard nodig (en wil ik geen prepaid card) en die jaarlijkse kosten heb je altijd wel.

 6. Met die kaart krijg je effectief 0.25% korting op je aankopen. Dat betekent dus dat je jaarlijks, als je de 15 euro fee eruit wil halen, een bedrag van 6000 EUR moet uitgeven om gelijk te spelen – natuurlijk onder de aanname dat je gratis alternatieven hebt. En die zijn er:
  – De openbank ecommerce card is gratis en prepaid. Dat kan prettig zijn als je bang bent voor situaties waarin je creditcardgegevens uitlekken; er kan namelijk nooit meer worden uitgegeven dan er op staat.
  – Revolut is ook een gratis en prepaid kaart
  – N26 is een Duitse bank waarbij je bij je bankrekening een gratis mastercard, ook prepaid krijgt
  – ICS GO is een gratis prepaid visa kaart, als je geen mastercard wil

  Er zijn daarnaast zat alternatieven (ideal, paypal en vele anderen) die gratis zijn.

  Let ook op dat alle goedkope en gratis kaarten koersopslagen rekenen. Gebruik je je kaart dus voor betalingen die niet in EUR zijn, dan komt er 2% – in het geval van euroclix – aan kosten bij. Koppel daar aan dat je juist bij eurobetalingen in NL altijd ideal kan gebruiken, dan is het voordeel van zo’n kaart behoorlijk beperkt.

  Tot slot adverteert euroclix met de browser-extensie en een selectief aantal winkels waar je clix kan verdienen bij aankopen, plus kortingprogramma’s. Uiteindelijk betaal je gewoon met je data, de betaalopslag voor betalen met creditcard, en is dit een verkapt advertentieprogramma. Net als deze blogpost trouwens lijkt te zijn 🙂

  • Zeker goede alternatieven als je genoeg hebt aan een prepaid creditcard. Maar daar kun je bijvoorbeeld geen auto mee huren bij mijn weten. Dat kan wel met de EuroClix kaart en dan is dat de goedkoopste die ik ken.

  • Klopt, dat is met veel van die kaarten een probleem. Met de ICS GO kan dat wel.

  • Kan de borg bij autohuur worden teruggestort bij ICS GO? Dat kan namelijk normaliter ook niet bij een prepaid kaart.

  • Ideal blijft een zeer risicovolle betalingsoptie: je bent je geld al kwijt en of je het product krijgt blijft maar afwachten. De kopersbescherming van een CC is daarbij een groot voordeel. Ik maak al jaren tot volle tevredenheid gebruik van deze kaart en die 6000 Euro haal ik met gemak op jaarbasis.