FOB tools en calculators


In de loop van de tijd heb ik diverse tools en calculators op deze website gepubliceerd. Omdat ik regelmatig de vraag krijg in welke post een bepaald tooltje te vinden is, heb ik de meest actuele hieronder op een rijtje gezet.

Beleggen Northern Trust en IWDA (huidige FOB strategie)

Ik beleg tegenwoordig via ABN AMRO ZBB wereldwijd gespreid in aandelen via een drietal Northern Trust fondsen in combinatie met IWDA.

In de post Mijn nieuwe beleggingsstrategie leg ik dit in detail uit. Daar kun je het tool vinden waarmee je je inleg per fonds kunt bepalen.

Beleggen Northern Trust

Als je wereldwijd gespreid in aandelen wilt beleggen via alleen Northern Trust fondsen, kun je het tool in de post ABN AMRO beleggen tool & tips gebruiken.

Beleggen VWRL en DBZB

Via DEGIRO heb ik een aantal jaren wereldwijd gespreid belegd in aandelen en obligaties. Ik deed dat door VWRL te combineren met DBZB.

In de post Beleggen in obligaties leg ik uit welke fondsen dit precies zijn en vind je het tool waarmee je je inleg per fonds kunt bepalen.

Vermogensbelasting berekenen en vergelijken met voorgaande jaren

Vermogen in box 3:


Gerelateerde post: Vermogensbelasting 2021 – wijzigingen en 6 tips

Vermogensopbouw (eindkapitaal) berekenen

Startkapitaal:

Jaarlijkse inleg:

Jaarlijks rendement:

Looptijd in jaren:


Oudedagsreserve en jaarruimte 2020 berekenen (zzp’ers)

Wil jij weten of en hoeveel oudedagsreserve of jaarruimte jij in 2020 hebt? Vul je winst over 2019 en 2020 in hele euro’s in en druk op de button “Bereken oudedagsreserve en jaarruimte 2020”:
Als je jaarruimte hoger is dan je oudedagsreserve, kun je zowel oudedagsreserve reserveren als jaarruimte benutten. Wanneer je zowel oudedagsreserve wilt reserveren als jaarruimte benutten, dan moet je de gereserveerde oudedagsreserve van je jaarruimte aftrekken om te bepalen hoeveel jaarruimte je nog mag benutten.

Gerelateerde post: Zelf pensioen opbouwen als zzp’er

AOW-leeftijd berekenen

De AOW-leeftijd is de leeftijd waarop je AOW van de overheid gaat ontvangen. Je kunt je verwachte AOW-leeftijd hier berekenen met een tooltje dat de Sociale Verzekeringsbank mij beschikbaar heeft gesteld:

Gerelateerde post: Pensioenleeftijd berekenen en verlagen

FOB huishoudboekje

FOB huishoudboekje 2021

Gerelateerde post: FOB huishoudboekje kado

FIRE calculators op andere websites

 

Ken jij nog andere handige FIRE calculators?

 

Wil jij het FOB huishoudboekje 2021 kado? En een e-mail ontvangen zodra er een nieuwe post verschijnt? Ik stuur geen spam, opzeggen kan altijd en ik geef je e-mailadres nooit door aan derden.

11843 andere abonnees houden je gezelschap!

Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren
Dat mailadres is al ingeschreven
The security code entered was incorrect
Check je mail inbox (of spambox) om je inschrijving te bevestigen. Geen mail ontvangen? Mogelijk heb je een typefout gemaakt; voer je mailadres nogmaals in.
Ik kom ook financieel interessante acties en aanbiedingen tegen waar ik op dat moment geen blogpost over schrijf. Ik kan je daar dan wel op wijzen via een mailtje. Je kunt je hiervoor apart inschrijven:
Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren
Dat adres is al in gebruik
The security code entered was incorrect
Check je mail inbox (of spambox) om je inschrijving te bevestigen. Geen mail ontvangen? Mogelijk heb je een typefout gemaakt; voer je mailadres nogmaals in.

Ik ben geen professioneel adviseur. Je blijft zelf verantwoordelijk voor enige schade geleden door opvolgen van advies of navolgen van informatie op deze site. De informatie op deze site is mijn persoonlijke mening, geen beleggingsadvies en louter informatief en educatief bedoeld. Let op: Beleggen gaat gepaard met risico's, je kunt je inleg (deels) verliezen. Zie ook de disclaimer. Soms krijg ik een vergoeding als je een transactie doet via een link op deze site. Dit kost jou niets. Reacties kunnen worden gemodereerd of verwijderd.

Auteur: Mr FOB


Een reactie plaatsen

Leuk als je reageert! Reacties met als doel iets te leren van anderen of om anderen te helpen, nadat je het hele artikel en alle andere reacties gelezen hebt, zien we hier het liefst! Je reactie wordt goedgekeurd en verwerkt volgens mijn privacybeleid. Door je reactie te versturen ga je hiermee akkoord.

2 gedachten over “FOB tools en calculators