Vermogensbelasting berekenen


Op deze pagina kun je eenvoudig berekenen hoeveel vermogensbelasting je verschuldigd bent over alle jaren vanaf 2018.

Vul in onderstaand tooltje je vermogen in hele euro’s in. Het gaat om totaal aan bank- en spaartegoeden, aandelen, obligaties, onroerend goed (zoals tweede huis) en ander vermogen in box 3.

Als je een fiscale partner mee wilt nemen in de berekening, vul dan jullie totale vermogen in en vink het vakje “Fiscale partner meenemen in berekening” aan.

Klik daarna op de button “Bereken vermogensbelasting”.

Het tooltje laat vervolgens per jaar zien hoeveel vermogensbelasting je verschuldigd zou zijn geweest als je het ingevoerde vermogen gehad zou hebben op 1 januari van het desbetreffende jaar.

 

Vermogensbelasting berekenen: 

Schijven vermogensbelasting

De vermogensrendementsheffing werkt met schijven en een heffingsvrij vermogen. Klik op onderstaand jaartal om de schijven voor de vermogensbelasting en het heffingsvrij vermogen te vinden van het desbetreffende jaar:

 

6 manieren om vermogensbelasting te verminderen

Klik op het onderwerp om er meer over te lezen:

 


Ik ben geen professioneel adviseur. Je blijft zelf verantwoordelijk voor enige schade geleden door opvolgen van advies of navolgen van informatie op deze site. De informatie op deze site is mijn persoonlijke mening, geen beleggingsadvies en louter informatief en educatief bedoeld.