Wat is travel hacking?

Wat is travel hacking?

Travel hacking is de kunst van het zo goedkoop mogelijk of zelfs gratis reizen. Dit doe je door optimaal gebruik te maken de bestaande regels van luchtvaartmaatschappijen, credit cards, hotels en spaarprogramma’s.

Travel hacking is niet nieuw. Volgens Wikipedia is het eerste frequent flyer programma in 1972 in het leven geroepen door United Airlines. Loyaliteitsprogramma’s bestaan al decennia.

In Nederland is Airmiles een bekend loyaliteitsprogramma waarmee je kunt sparen voor reizen.

Loyaliteitsprogramma luchtvaartmaatschappijen

De meeste luchtvaartmaatschappijen hebben een loyaliteitsprogramma. Vaak is dit in Nederland de snelste manier om airmiles te sparen. Met name wanneer je geregeld moet reizen voor je werk kan dit snel gaan.

Airmiles via credit card

Travel hacking met behulp van een creditcard is veel gemakkelijker in de Verenigde Staten dan in Nederland. In de Verenigde Staten zijn namelijk veel meer creditcards die flinke hoeveelheden airmiles geven bij aanmelden. Wanneer je het daar een beetje handig aanpakt met wat verschillende creditcards heb je zo een gratis reis bij elkaar gespaard.

In Nederland is bij mijn weten  American Express-Flying Blue de enige creditcard via welke je airmiles voor het KLM programma Flying Blue spaart wanneer je aankopen met deze creditcard betaalt. Deze kaart gebruik ik zelf ook.

Wat is een error fare?

Sommige travel hackers maken er een sport van om ‘error fares’ te vinden. Deze worden ook wel ‘mistake fares’ genoemd en zijn eigenlijk vliegtickets met een foutieve prijs.

Wat is een Open Jaw ticket?

Complexe vluchtroutes kunnen ook goedkoop uitvallen en worden ook wel Open Jaw tickets genoemd.

Gerelateerde post: Bespaartip: gratis vliegen