Welkom!


financiële vrijheid

Welkom bij FOB: Financieel Onafhankelijk Blog voor Nederlanders

 

In Nederland financieel onafhankelijk worden is makkelijker dan je waarschijnlijk denkt.

Er is een aantal Amerikaanse blogs waar heel veel over het onderwerp te vinden is, zoals mrmoneymustache.com en jlcollinsnh.com. Nou gaan veel principes die daar beschreven staan ook op voor de Nederlandse situatie (zorg dat je geen schulden hebt, geef minder uit dan er binnen komt, investeer het verschil). Maar sommige Amerikaanse aspecten zijn voor Nederlanders niet relevant en sommige Nederlandse aspecten ontbreken.

Ik schrijf hier vanuit de Nederlandse invalshoek. En vanuit mijn eigen ervaring.

Ik ben samen met mijn vrouw hard op weg. En dat bevalt ons heel goed. Niet alleen vanwege het vooruitzicht om te kunnen doen wat we het liefste willen, maar ook omdat we door financieel bewust te leven nu al gelukkiger zijn.

 

Als je eerst wat meer over mij wilt weten, begin dan hier: Over mij

 

Hier wat andere suggesties om te beginnen:

 

Of begin door eens rond te neuzen in het overzicht van alle posts tot nu toe.

 

Achtergrondinformatie over allerlei aspecten van financieel onafhankelijk worden in Nederland kun je vinden via de FOB kennisbank.

 

Welkom bij FOB!

 

 

 

 

Wil jij het FOB huishoudboekje kado? En een e-mail ontvangen zodra er een nieuwe post verschijnt? Ik stuur geen spam, geef je e-mailadres nooit door aan derden en uitschrijven kan altijd.

3905 andere abonnees houden je gezelschap!

Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren
Dat adres is al in gebruik
The security code entered was incorrect
Bedankt voor het inschrijven
Ik ben geen professioneel adviseur. Je blijft zelf verantwoordelijk voor je eigen keuzes, informatie op deze site is uitsluitend bedoeld om van te leren en niet bedoeld als beleggingsadvies of pensioenadvies. Bij sommige links krijg ik een vergoeding voor het doorverwijzen. Dit kost jou niets. Reacties kunnen gemodereerd of verwijderd worden. Ik aanvaard geen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden of onjuistheden.