Een paar lezers van mijn eerdere post over sparen via een Europees deposito vroegen me recent in de reacties onder die post wat ik met mijn vrijgevallen deposito van €5.000 zou gaan doen. Dat leg ik uit in deze post.

Savedo deposito

Ik had mijn deposito via Savedo. Savedo is een spaarplatform dat inleggen bij een buitenlands deposito mogelijk maakt.

Daar krijg je meestal hogere rentes dan via een Nederlands deposito. Deze deposito’s vallen onder het Europees depositogarantiestelsel.

Savedo is een Duits bedrijf, dat 2 jaar geleden een vergunning kreeg van toezichthouder AFM. Zij bieden in Nederland deposito’s aan van Europese banken.

Een foto van Porto ter ondersteuning van de post over deposito via Savedo bij BNI bank uit Portugal

€5.000 op een 1 jaars deposito

In mei vorig jaar had ik via Savedo een deposito geopend bij de Portugese BNI bank. Toen kreeg ik bij mijn inleg van €5000,- op een 1 jaars deposito spaarrekening 2.1% vergoed. Dit bestond uit 1.1% rente en €50,- (dit is gelijk aan 1%) welkomst bonus.

Dit deposito is onlangs vrijgevallen. Ik wil nu opnieuw deze €5.000 vastzetten voor 1 jaar.

Deposito’s vergeleken

Helaas heeft Savedo op dit moment geen welkomstbonus bij het aangaan van een nieuw deposito. Via hen is de beste aanbieding voor een 1 jaars deposito met een inleg van €5.000 via de Portugese BNI bank of de Portugese Atlantico bank, beide met een rente van 1.1%.

Sinds enige tijd kun je via Raisin ook deposito’s openen bij een aantal Europese banken. Via hen kan ik een 1 jaars deposito met een inleg van €5.000 afsluiten bij de Oostenrijkse Euram bank tegen een rente van 0.4%.

Bigbank is ook een Europese bank waar je een deposito kunt afsluiten. Zij bieden dit rechtstreeks aan, niet via Savedo of Binck. Bij hen kan ik 0.9% rente krijgen voor een 1 jaars deposito met een inleg van €5.000.

Via Nederlandse banken kan ik maximaal 0.8% rente krijgen. Dat is via de Amsterdam Trade bank, een Nederlandse dochter van een Russische bank.

Wat ga ik doen?

De hoogste rente voor een 1 jaars deposito bij een inleg van €5.000 kan ik momenteel krijgen via Savedo. Daar krijg ik 1.1% rente.

Ik heb zojuist opnieuw via Savedo ingelegd, echter dit keer bij de Atlantico bank in plaats van de BNI bank.

Ik vind het namelijk een voordeel dat ik bij de Atlantico bank altijd tussendoor mijn geld kan opvragen, mocht dat om een of andere reden nodig zijn. Dan mis ik alleen de tot dan toe opgebouwde rente.

Je kunt bij de Atlantico bank trouwens al inleggen vanaf €2.000.

Wat doe jij met je spaargeld?

Wil jij, net als ruim 14.000 anderen, een e-mail ontvangen zodra er een nieuwe post verschijnt en het FOB huishoudboekje 2024 kado?



Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren
Dat adres is al in gebruik
The security code entered was incorrect
Check je mail inbox (of spambox) om je inschrijving te bevestigen. Geen mail ontvangen? Mogelijk heb je een typefout gemaakt; voer je mailadres nogmaals in.


De informatie op deze site is mijn persoonlijke mening, geen beleggingsadvies en je blijft zelf verantwoordelijk bij opvolgen ervan. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, je kunt je inleg (deels) verliezen. Blauw onderstreepte links met   kunnen mij een vergoeding opleveren voor het doorverwijzen. Dit kost jou niets. Reacties kunnen worden gemodereerd of verwijderd.

Schrijf een reactie