De hoogste deposito rente moeten Nederlanders tegenwoordig over de grens halen. En dat kan sinds een tijdje eenvoudig met hulp van Savedo.

Hoogste deposito rente

Ik ben altijd bezig bezig mijn geld optimaal voor me te laten werken. Dat vind ik leuk en dat is ook nodig om zo snel mogelijk financieel onafhankelijk te worden.

Ook Warren Buffet heeft altijd op de kleintjes gelet; hij had alleen managers in dienst die dat ook deden. Zij telden zelfs het aantal velletjes wc-papier. Nou gaat dat mij iets te ver.

Maar met bijvoorbeeld de spaarrentes die in Nederland het nulpunt bereiken of zelfs al bereikt hebben ben ik eens wat verder gaan kijken. En wat bleek: de hoogste deposito rente vind je tegenwoordig elders in Europa. Waarschijnlijk doordat er daar meer concurrentie tussen banken is.

En die hoogste deposito rente is gewoon beschikbaar voor spaarders vanuit Nederland. Je kunt namelijk tegenwoordig als Nederlander eenvoudig elders in Europa een deposito openen. Deze deposito’s zijn daarnaast ook nog eens beschermd door het depositogarantiestelsel.

Zo heb ik recent een deposito geopend via Savedo.

Savedo

Ik heb nu mijn cashreserve verdeeld over LeasePlan Bank (vrij opneembare spaarrekening) en Savedo (deposito met 2.1% vergoeding waarvan 1.1% rente en 1% welkomstbonus).

Het grootste deel van mijn vermogen heb ik overigens belegd in indexfondsen via DEGIRO, maar een deel wil ik als cashreserve aanhouden.

De hoogste deposito rente die je vanuit Nederland kunt krijgen die ik op dit moment heb kunnen vinden is bij Savedo.

De minimale inleg bij Savedo is €5000,-. Dat is wat ik bij hen ingelegd heb. Ik heb een 1 jaars deposito genomen.

Mijn ervaring met de aanvraagprocedure van Savedo is zeer positief. Nette communicatie en vlotte afhandeling.

Bij Savedo krijg je op het moment van schrijven bij een inleg van €5000,- op een 1 jaars deposito spaarrekening 2.1% vergoed. Dit bestaat uit 1.1% rente en €50,- (dit is gelijk aan 1%) welkomst bonus.

Als je een langere looptijd van je deposito neemt krijg je een hogere rente vergoed. Voor een 5 jaars deposito krijg je 1.5% rente + de welkomstbonus.

Savedo is een spaarplatform dat inleggen bij een buitenslands deposito mogelijk maakt. Savedo is een Duits bedrijf, dat eind vorig jaar een vergunning kreeg van toezichthouder AFM. Zij bieden in Nederland deposito’s aan van Europese banken.

Via Savedo leg je bij een 1 jaars deposito in op een spaardeposito bij de Portugese bank Banco BNI Europa. De in 2014 opgerichte bank Banco BNI Europa behoort tot de generatie moderne banken die de traditionele banken uitdaagt en fors groeit. Deze bank valt onder het Europese depositogarantiestelsel.

Bigbank

Ook bij Bigbank krijg je op dit moment op een 1 jaars deposito 1.10% rente. Helaas krijg je bij hen geen welkomstpremie. De rente loopt op tot 2% voor een 10 jaars deposito.

Een verschil van Bigbank ten opzichte van Savedo is dat de minimale inleg lager is, namelijk €1000,-.

Bigbank is een bank uit Estland. Bigbank is niet alleen actief in de Baltische Staten, maar ook in andere Europese landen, zoals Zweden, Finland en Spanje. Sinds 2009 is Bigbank actief met het online aanbieden van deposito’s in Duitsland. Deze activiteiten zijn in 2010 uitgebreid naar de Oostenrijkse markt en in 2012 naar de Nederlandse markt.

In de loop van de afgelopen 6 jaar heeft Bigbank diverse awards in zowel Duitsland als Nederland ontvangen. Ook deze bank valt onder het Europese depositogarantiestelsel.

Deposito garantiestelsel

Deposito garantiestelsels die voldoen aan de Europese richtlijnen garanderen dat je tot een ton aan spaargeld terugkrijgt mocht de bank omvallen. De deposito garantiestelsels van alle landen binnen de EU moeten sinds 2012 een vergelijkbare dekking bieden.

Voor het Savedo tegoed geldt: Je spaargeld valt onder het Portugese wettelijk depositogarantiestelsel, dat bovengenoemde EU richtlijnen volgt. Indien de bank niet meer kan voldoen aan zijn financiële verplichtingen, vindt binnen een wettelijke termijn van 7 werkdagen uitbetaling plaats in euro. Daarbij wordt niet alleen je inleg, maar ook de tot die dag opgebouwde rente volledig gecompenseerd.

 

Hoeveel spaarrente ontvang jij? Spaar jij op een deposito?

Heb jij ervaring met Savedo of met Bigbank?

Wat vind je van de recente ontwikkelingen dat je makkelijk in andere Europese landen in kunt leggen op een deposito?

Wil jij, net als ruim 14.000 anderen, een e-mail ontvangen zodra er een nieuwe post verschijnt en het FOB huishoudboekje 2024 kado?Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren
Dat adres is al in gebruik
The security code entered was incorrect
Check je mail inbox (of spambox) om je inschrijving te bevestigen. Geen mail ontvangen? Mogelijk heb je een typefout gemaakt; voer je mailadres nogmaals in.


De informatie op deze site is mijn persoonlijke mening, geen beleggingsadvies en je blijft zelf verantwoordelijk bij opvolgen ervan. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, je kunt je inleg (deels) verliezen. Blauw onderstreepte links met   kunnen mij een vergoeding opleveren voor het doorverwijzen. Dit kost jou niets. Reacties kunnen worden gemodereerd of verwijderd.

Schrijf een reactie

29 Reacties

 1. From what I could see, Savedo is still the best one, offering 1.05% for a 1 year deposit. But I am an expat and my dutch google-fu may be the best one :D. I was going to make the deposit today, but since Mr FOB posted recently about it, I will postpone it for a little while to check his opinion.

 2. Ha mr Fob. Ik ben benieuwd hoe het met je Savedo-deposito staat? Is deze inmiddels afgelopen en heb je de rente ontvangen? Ik heb destijds, mede door dit artikel, besloten om een deposito af te sluiten bij Savedo. Het deposito loopt bijna af en ik ben me aan het verdiepen in een nieuwe bestemming voor mij inleg.
  Op het moment van schrijven is de rente van 1 jaar vast nog steeds 1,1%, maar ik krijg natuurlijk niet opnieuw de welkomstbonus van 50 euro. Ik ben benieuwd wat jouw bevindingen zijn.

  • Die van mij loopt ook bijna af. Ik heb nog niet nagedacht over een nieuwe bestemming..

 3. Hoe zit het overigens met de belastingaangifte? Kan het zijn dat dit nadelig uitpakt?

 4. Ik heb een deposito van 3 jaar via Bigbank, en ga kijken naar Savedo voor de volgende ?

 5. jep, ik heb in september 2011 een 10 jaars deposito afgesloten, voor 4,6% (!)
  Helaas geen rente over rente maar ik ben erg blij dat ik op dat moment een flink bedrag kon vastleggen.

 6. Ik spaar alleen via een vrij opneembare spaarrekening van KNAB. Daar heb ik overigens ook mijn betaalrekening, wel zo makkelijk. Voor wat betreft de rente is ht voor mij niet interessant om naar een deposito te kijken. Geld dat ik kan missen zit namelijk al in indexfondsen bij DeGiro, en mijn buffer wil ik vrij opneembaar houden. Als de rente fors hoger was geweest had het misschien meer zin gehad een deel in een deposito als belegging aan te houden, maar bij 1-2% zit je nog steeds onder de inflatie.

  • Ik beschouw deposito als vrij opneembaar in geval van nood. Dan krijg ik alleen de rente niet, maar hoef ik in geval dat nood samen valt met beurscrach geen aandelen met flink verlies te verkopen. En aangezien nood zelden voorkomt pak ik toch vrijwel zeker mooi 2.1% rendement

 7. Je schrijft dat Savedo / Banco BNI Europa onder het Europese Garantiestelsel valt. Ik heb dit geprobeerd te verifieren, ik kan het echter nergens zwart-op-wit vinden.

  Kun je ons meer vertellen hoe je dit zeker weet, m.a.w. dat we zeker weten dat we ons geld terugkrijgen i.g.v. het omvallen van de bank?

  Bedankt alvast, ook voor de goeie tip!

  • Op de site van Savedo onder het kopje Depositogarantie:

   De Portugese Republiek is als lidstaat van de EU verplicht deposito’s tot en met het maximaal gedekte bedrag van € 100.000 per depositohouder per bank te garanderen, in lijn met de EU-richtlijnen 2009/14/EG en 2014/49/EU.
   Uw spaargeld bij de aanbieder valt onder het Portugese wettelijk depositogarantiestelsel, dat bovengenoemde EU-richtlijnen volgt. Indien een bank niet meer kan voldoen aan zijn financiële verplichtingen, vindt binnen een wettelijke termijn van 7 werkdagen uitbetaling plaats in euro. Dit vanaf het moment waarop de Bank van Portugal de ontoegankelijkheid van het (de) deposito(‘s) heeft vastgesteld, waarbij niet alleen uw inleg, maar ook de tot die dag opgebouwde rente volledig wordt gecompenseerd.
   Uitbetaling wordt uitgevoerd door het garantiefonds zelf of een door het fonds aangewezen bank gevestigd in Portugal. Uitbetalingsvorm wordt gecommuniceerd bij aanvang van de procedure.
   U hoeft niet zelf naar Portugal te reizen: u kunt Savedo(’s juristen) een volmacht verlenen – Savedo claimt uw deposito(‘s) dan voor u.

   Ik heb het ook toegevoegd aan de post.

 8. Geweldig rendement voor nu. En veilig.

  De stamrecht BV zette een paar maanden terug 90.000 euro voor 0,95% vast hij de Yapi Kredi. Zakelijk sparen is altijd hondsberoerd.

  De beste besparing is, dat ik nog steeds niks heb opgenomen door te Consuminderen.?

 9. Dave, dat was ook mijn gedachtegang. Ik snap dat mensen op zoek zijn naar hogere rendement, zoals spaargeld in dit geval. Ik denk wel dat men zich moet beseffen dat deze rendementen ergens vandaan moeten komen en het risico’s met zich mee brengt. Net als bij Icesave destijds. Ik word er niet heel erg warm van, om eerlijk te zijn.

  • Ik snap jullie punt en zekerheid heb ik inderdaad niet, maar maak me hier geen zorgen om. Ik acht de kans buitengewoon groot dat ik na 1 jaar mijn inleg inclusief 2.1% rendement gewoon uitbetaald krijg.

 10. Ik heb vroeger een deposito-rekening gehad bij mijn bank en dat is inmiddels weer een lange tijd geleden afgelopen. Op dit moment vind ik de spaarrentes veels te laag om het voor een langere periode (2, 5, 10 jaar) vast te zetten.

  • Langer dan 1 jaar zou ik nu ook niet doen. Maar 2.1% in een jaar vind ik toch de moeite waard.

 11. Let wel op met buitenlandse banken dat niet de Nederlandse (staat) bank garant staat maar de Estland staat. Ik denk dat die toch eerder geld uitkeert aan haar eigen burgers dan andere landen. Daarnaast kan het erg lang duren voor dat je het geld terug krijgt. Zie problematiek Icesave. Je krijgt je geld terug maar zonder de rente in dat jaar.

  • Indien een bank niet meer kan voldoen aan zijn financiële verplichtingen, vindt binnen een wettelijke termijn van 7 werkdagen uitbetaling plaats in euro. Dit vanaf het moment waarop de Bank van Portugal de ontoegankelijkheid van het (de) deposito(‘s) heeft vastgesteld, waarbij niet alleen je inleg, maar ook de tot die dag opgebouwde rente volledig wordt gecompenseerd.

   Zie verder mijn antwoord op BespaarBalans

 12. Geen ervaring met beide. Wel zag ik deze week in de krant een advertentie van de YapiKredi bank voor iets van 1,5% voor 1 jaar vast. Verder niet naar gekeken, want ik ken die bank verder helemaal niet.

  • Ja, er komen steeds meer aanbieders. Ik ben blij met de toenemende concurrentie voor de Nederlandse banken.