Savedo review – mijn Savedo ervaringen


hoogste deposito rente

De hoogste deposito rente moeten Nederlanders tegenwoordig over de grens halen. En dat kan sinds een tijdje eenvoudig met hulp van Savedo.

Hoogste deposito rente

Ik ben altijd bezig bezig mijn geld optimaal voor me te laten werken. Dat vind ik leuk en dat is ook nodig om zo snel mogelijk financieel onafhankelijk te worden.

Ook Warren Buffet heeft altijd op de kleintjes gelet; hij had alleen managers in dienst die dat ook deden. Zij telden zelfs het aantal velletjes wc-papier. Nou gaat dat mij iets te ver.

Maar met bijvoorbeeld de spaarrentes die in Nederland het nulpunt bereiken of zelfs al bereikt hebben ben ik eens wat verder gaan kijken. En wat bleek: de hoogste deposito rente vind je tegenwoordig elders in Europa. Waarschijnlijk doordat er daar meer concurrentie tussen banken is.

En die hoogste deposito rente is gewoon beschikbaar voor spaarders vanuit Nederland. Je kunt namelijk tegenwoordig als Nederlander eenvoudig elders in Europa een deposito openen. Deze deposito’s zijn daarnaast ook nog eens beschermd door het depositogarantiestelsel.

Zo heb ik recent een deposito geopend via Savedo.

Savedo

Ik heb nu mijn cashreserve verdeeld over LeasePlan Bank (vrij opneembare spaarrekening) en Savedo (deposito met 2.1% vergoeding waarvan 1.1% rente en 1% welkomstbonus).

Het grootste deel van mijn vermogen heb ik overigens belegd in indexfondsen via DEGIRO, maar een deel wil ik als cashreserve aanhouden.

De hoogste deposito rente die je vanuit Nederland kunt krijgen die ik op dit moment heb kunnen vinden is bij Savedo.

De minimale inleg bij Savedo is €5000,-. Dat is wat ik bij hen ingelegd heb. Ik heb een 1 jaars deposito genomen.

Mijn ervaring met de aanvraagprocedure van Savedo is zeer positief. Nette communicatie en vlotte afhandeling.

Bij Savedo krijg je op het moment van schrijven bij een inleg van €5000,- op een 1 jaars deposito spaarrekening 2.1% vergoed. Dit bestaat uit 1.1% rente en €50,- (dit is gelijk aan 1%) welkomst bonus.

Als je een langere looptijd van je deposito neemt krijg je een hogere rente vergoed. Voor een 5 jaars deposito krijg je 1.5% rente + de welkomstbonus.

Savedo is een spaarplatform dat inleggen bij een buitenslands deposito mogelijk maakt. Savedo is een Duits bedrijf, dat eind vorig jaar een vergunning kreeg van toezichthouder AFM. Zij bieden in Nederland deposito’s aan van Europese banken.

Via Savedo leg je bij een 1 jaars deposito in op een spaardeposito bij de Portugese bank Banco BNI Europa. De in 2014 opgerichte bank Banco BNI Europa behoort tot de generatie moderne banken die de traditionele banken uitdaagt en fors groeit. Deze bank valt onder het Europese depositogarantiestelsel.

Bigbank

Ook bij Bigbank krijg je op dit moment op een 1 jaars deposito 1.10% rente. Helaas krijg je bij hen geen welkomstpremie. De rente loopt op tot 2% voor een 10 jaars deposito.

Een verschil van Bigbank ten opzichte van Savedo is dat de minimale inleg lager is, namelijk €1000,-.

Bigbank is een bank uit Estland. Bigbank is niet alleen actief in de Baltische Staten, maar ook in andere Europese landen, zoals Zweden, Finland en Spanje. Sinds 2009 is Bigbank actief met het online aanbieden van deposito’s in Duitsland. Deze activiteiten zijn in 2010 uitgebreid naar de Oostenrijkse markt en in 2012 naar de Nederlandse markt.

In de loop van de afgelopen 6 jaar heeft Bigbank diverse awards in zowel Duitsland als Nederland ontvangen. Ook deze bank valt onder het Europese depositogarantiestelsel.

Deposito garantiestelsel

Deposito garantiestelsels die voldoen aan de Europese richtlijnen garanderen dat je tot een ton aan spaargeld terugkrijgt mocht de bank omvallen. De deposito garantiestelsels van alle landen binnen de EU moeten sinds 2012 een vergelijkbare dekking bieden.

Voor het Savedo tegoed geldt: Je spaargeld valt onder het Portugese wettelijk depositogarantiestelsel, dat bovengenoemde EU richtlijnen volgt. Indien de bank niet meer kan voldoen aan zijn financiële verplichtingen, vindt binnen een wettelijke termijn van 7 werkdagen uitbetaling plaats in euro. Daarbij wordt niet alleen je inleg, maar ook de tot die dag opgebouwde rente volledig gecompenseerd.

 

Hoeveel spaarrente ontvang jij? Spaar jij op een deposito?

Heb jij ervaring met Savedo of met Bigbank?

Wat vind je van de recente ontwikkelingen dat je makkelijk in andere Europese landen in kunt leggen op een deposito?

Klik op onderstaande afbeelding als je deze post wilt bewaren op Pinterest:

Wil je meer rente op je spaargeld? Ga dan sparen op een deposito in het buitenland dat wel valt onder het Europees depositogarantiestelsel. Dat kan tegenwoordig heel eenvoudig. Lees hier hoe! #geld #sparen

 

Wil jij het FOB huishoudboekje 2021 kado? En een e-mail ontvangen zodra er een nieuwe post verschijnt? Ik stuur geen spam, opzeggen kan altijd en ik geef je e-mailadres nooit door aan derden.

12850 andere abonnees houden je gezelschap!

Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren
Dat mailadres is al ingeschreven
The security code entered was incorrect
Check je mail inbox (of spambox) om je inschrijving te bevestigen. Geen mail ontvangen? Mogelijk heb je een typefout gemaakt; voer je mailadres nogmaals in.
Ik kom ook financieel interessante acties en aanbiedingen tegen waar ik op dat moment geen blogpost over schrijf. Ik kan je daar dan wel op wijzen via een mailtje. Je kunt je hiervoor apart inschrijven:
Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren
Dat adres is al in gebruik
The security code entered was incorrect
Check je mail inbox (of spambox) om je inschrijving te bevestigen. Geen mail ontvangen? Mogelijk heb je een typefout gemaakt; voer je mailadres nogmaals in.

Ik ben geen professioneel adviseur. Je blijft zelf verantwoordelijk voor enige schade geleden door opvolgen van advies of navolgen van informatie op deze site. Informatie kan achterhaald zijn, check altijd zelf of ze nog actueel is. De informatie op deze site is mijn persoonlijke mening, geen beleggingsadvies en louter informatief en educatief bedoeld. Let op: Beleggen gaat gepaard met risico's, je kunt je inleg (deels) verliezen. Zie ook de disclaimer. Soms krijg ik een vergoeding als je een transactie doet via een link op deze site. Dit kost jou niets. Reacties kunnen worden gemodereerd of verwijderd.

Auteur: Mr FOB


Een reactie plaatsen

Leuk als je reageert! Reacties met als doel iets te leren van anderen of om anderen te helpen, nadat je het hele artikel en alle andere reacties gelezen hebt, zien we hier het liefst! Je reactie wordt goedgekeurd en verwerkt volgens mijn privacybeleid. Door je reactie te versturen ga je hiermee akkoord.

29 gedachten over “Savedo review – mijn Savedo ervaringen