De hoogste deposito rente moeten Nederlanders tegenwoordig over de grens halen. En dat kan sinds een tijdje eenvoudig met hulp van Savedo.

Hoogste deposito rente

Ik ben altijd bezig bezig mijn geld optimaal voor me te laten werken. Dat vind ik leuk en dat is ook nodig om zo snel mogelijk financieel onafhankelijk te worden.

Ook Warren Buffet heeft altijd op de kleintjes gelet; hij had alleen managers in dienst die dat ook deden. Zij telden zelfs het aantal velletjes wc-papier. Nou gaat dat mij iets te ver.

Maar met bijvoorbeeld de spaarrentes die in Nederland het nulpunt bereiken of zelfs al bereikt hebben ben ik eens wat verder gaan kijken. En wat bleek: de hoogste deposito rente vind je tegenwoordig elders in Europa. Waarschijnlijk doordat er daar meer concurrentie tussen banken is.

En die hoogste deposito rente is gewoon beschikbaar voor spaarders vanuit Nederland. Je kunt namelijk tegenwoordig als Nederlander eenvoudig elders in Europa een deposito openen. Deze deposito’s zijn daarnaast ook nog eens beschermd door het depositogarantiestelsel.

Zo heb ik recent een deposito geopend via Savedo.

Savedo

Ik heb nu mijn cashreserve verdeeld over LeasePlan Bank (vrij opneembare spaarrekening) en Savedo (deposito met 2.1% vergoeding waarvan 1.1% rente en 1% welkomstbonus).

Het grootste deel van mijn vermogen heb ik overigens belegd in indexfondsen via DEGIRO, maar een deel wil ik als cashreserve aanhouden.

De hoogste deposito rente die je vanuit Nederland kunt krijgen die ik op dit moment heb kunnen vinden is bij Savedo.

De minimale inleg bij Savedo is €5000,-. Dat is wat ik bij hen ingelegd heb. Ik heb een 1 jaars deposito genomen.

Mijn ervaring met de aanvraagprocedure van Savedo is zeer positief. Nette communicatie en vlotte afhandeling.

Bij Savedo krijg je op het moment van schrijven bij een inleg van €5000,- op een 1 jaars deposito spaarrekening 2.1% vergoed. Dit bestaat uit 1.1% rente en €50,- (dit is gelijk aan 1%) welkomst bonus.

Als je een langere looptijd van je deposito neemt krijg je een hogere rente vergoed. Voor een 5 jaars deposito krijg je 1.5% rente + de welkomstbonus.

Savedo is een spaarplatform dat inleggen bij een buitenslands deposito mogelijk maakt. Savedo is een Duits bedrijf, dat eind vorig jaar een vergunning kreeg van toezichthouder AFM. Zij bieden in Nederland deposito’s aan van Europese banken.

Via Savedo leg je bij een 1 jaars deposito in op een spaardeposito bij de Portugese bank Banco BNI Europa. De in 2014 opgerichte bank Banco BNI Europa behoort tot de generatie moderne banken die de traditionele banken uitdaagt en fors groeit. Deze bank valt onder het Europese depositogarantiestelsel.

Bigbank

Ook bij Bigbank krijg je op dit moment op een 1 jaars deposito 1.10% rente. Helaas krijg je bij hen geen welkomstpremie. De rente loopt op tot 2% voor een 10 jaars deposito.

Een verschil van Bigbank ten opzichte van Savedo is dat de minimale inleg lager is, namelijk €1000,-.

Bigbank is een bank uit Estland. Bigbank is niet alleen actief in de Baltische Staten, maar ook in andere Europese landen, zoals Zweden, Finland en Spanje. Sinds 2009 is Bigbank actief met het online aanbieden van deposito’s in Duitsland. Deze activiteiten zijn in 2010 uitgebreid naar de Oostenrijkse markt en in 2012 naar de Nederlandse markt.

In de loop van de afgelopen 6 jaar heeft Bigbank diverse awards in zowel Duitsland als Nederland ontvangen. Ook deze bank valt onder het Europese depositogarantiestelsel.

Deposito garantiestelsel

Deposito garantiestelsels die voldoen aan de Europese richtlijnen garanderen dat je tot een ton aan spaargeld terugkrijgt mocht de bank omvallen. De deposito garantiestelsels van alle landen binnen de EU moeten sinds 2012 een vergelijkbare dekking bieden.

Voor het Savedo tegoed geldt: Je spaargeld valt onder het Portugese wettelijk depositogarantiestelsel, dat bovengenoemde EU richtlijnen volgt. Indien de bank niet meer kan voldoen aan zijn financiële verplichtingen, vindt binnen een wettelijke termijn van 7 werkdagen uitbetaling plaats in euro. Daarbij wordt niet alleen je inleg, maar ook de tot die dag opgebouwde rente volledig gecompenseerd.

 

Hoeveel spaarrente ontvang jij? Spaar jij op een deposito?

Heb jij ervaring met Savedo of met Bigbank?

Wat vind je van de recente ontwikkelingen dat je makkelijk in andere Europese landen in kunt leggen op een deposito?

Wil jij, net als ruim 13.000 anderen, een e-mail ontvangen zodra er een nieuwe post verschijnt en het FOB huishoudboekje 2022 kado?Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren
Dat adres is al in gebruik
The security code entered was incorrect
Check je mail inbox (of spambox) om je inschrijving te bevestigen. Geen mail ontvangen? Mogelijk heb je een typefout gemaakt; voer je mailadres nogmaals in.


De informatie op deze site is mijn persoonlijke mening, geen beleggingsadvies en je blijft zelf verantwoordelijk bij opvolgen ervan. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, je kunt je inleg (deels) verliezen. Blauw onderstreepte links met   zijn affiliate links. Reacties kunnen worden gemodereerd of verwijderd.

29 Reacties

  1. From what I could see, Savedo is still the best one, offering 1.05% for a 1 year deposit. But I am an expat and my dutch google-fu may be the best one :D. I was going to make the deposit today, but since Mr FOB posted recently about it, I will postpone it for a little while to check his opinion.

  2. Ha mr Fob. Ik ben benieuwd hoe het met je Savedo-deposito staat? Is deze inmiddels afgelopen en heb je de rente ontvangen? Ik heb destijds, mede door dit artikel, besloten om een deposito af te sluiten bij Savedo. Het deposito loopt bijna af en ik ben me aan het verdiepen in een nieuwe bestemming voor mij inleg.
    Op het moment van schrijven is de rente van 1 jaar vast nog steeds 1,1%, maar ik krijg natuurlijk niet opnieuw de welkomstbonus van 50 euro. Ik ben benieuwd wat jouw bevindingen zijn.

    • Die van mij loopt ook bijna af. Ik heb nog niet nagedacht over een nieuwe bestemming..

  3. Ik heb een deposito van 3 jaar via Bigbank, en ga kijken naar Savedo voor de volgende ?

  4. jep, ik heb in september 2011 een 10 jaars deposito afgesloten, voor 4,6% (!)
    Helaas geen rente over rente maar ik ben erg blij dat ik op dat moment een flink bedrag kon vastleggen.

Schrijf een reactie