Volkskrant – Zo word je financieel vrij(er)


Afgelopen zaterdag stond er een leuk artikel in de Volkskrant over financieel vrij(er) worden. Hier heb onder anderen ik aan meegewerkt:

Volkskrant – Zo word je financieel vrij(er)

Financieel_Onafhankelijk_Blog_Volkskrant_1

Financieel_Onafhankelijk_Blog_Volkskrant_2

Financieel_Onafhankelijk_Blog_Volkskrant_3

Financieel_Onafhankelijk_Blog_Volkskrant_4

 

Hier vind je de link naar het originele artikel: Financieel Onafhankelijk Blog Volkskrant.

 

Leuk dat het onderwerp “financieel vrij(er) worden” ook in Nederland meer begint te leven! Ben jij hier ook mee bezig?

 

Wil je meer inspiratie en tips hierover?:

Klik op onderstaande afbeelding als je deze post wilt bewaren op Pinterest:

Een interview met mij over financieel vrij worden in de Volkskrant! Met 6 tips.

 

Wil jij het FOB huishoudboekje 2021 kado? En een e-mail ontvangen zodra er een nieuwe post verschijnt? Ik stuur geen spam, opzeggen kan altijd en ik geef je e-mailadres nooit door aan derden.

12719 andere abonnees houden je gezelschap!

Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren
Dat mailadres is al ingeschreven
The security code entered was incorrect
Check je mail inbox (of spambox) om je inschrijving te bevestigen. Geen mail ontvangen? Mogelijk heb je een typefout gemaakt; voer je mailadres nogmaals in.
Ik kom ook financieel interessante acties en aanbiedingen tegen waar ik op dat moment geen blogpost over schrijf. Ik kan je daar dan wel op wijzen via een mailtje. Je kunt je hiervoor apart inschrijven:
Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren
Dat adres is al in gebruik
The security code entered was incorrect
Check je mail inbox (of spambox) om je inschrijving te bevestigen. Geen mail ontvangen? Mogelijk heb je een typefout gemaakt; voer je mailadres nogmaals in.

Ik ben geen professioneel adviseur. Je blijft zelf verantwoordelijk voor enige schade geleden door opvolgen van advies of navolgen van informatie op deze site. Informatie kan achterhaald zijn, check altijd zelf of ze nog actueel is. De informatie op deze site is mijn persoonlijke mening, geen beleggingsadvies en louter informatief en educatief bedoeld. Let op: Beleggen gaat gepaard met risico's, je kunt je inleg (deels) verliezen. Zie ook de disclaimer. Soms krijg ik een vergoeding als je een transactie doet via een blauwe link op deze site. Dit kost jou niets. Reacties kunnen worden gemodereerd of verwijderd.

Auteur: Mr FOB


Een reactie plaatsen

Leuk als je reageert! Reacties met als doel iets te leren van anderen of om anderen te helpen, nadat je het hele artikel en alle andere reacties gelezen hebt, zien we hier het liefst! Je reactie wordt goedgekeurd en verwerkt volgens mijn privacybeleid. Door je reactie te versturen ga je hiermee akkoord.

29 gedachten over “Volkskrant – Zo word je financieel vrij(er)

 • financialfreedomsloth

  Het artikel valt me heel goed mee, alleen jammer dat er bij de tips dan op 1 staat: ontschulden. Nu mogen van mij mensen gerust hun hypotheek aflossen als ze zich daar beter bij voelen maar met hypotheek lukt het ook perfect en zolang je beleggingen meer opbrengen dan je hypotheek is het puur wiskundig gezien zelfs beter die hypotheek te houden en maximaal geld te beleggen.

 • stoppenvoormijnvijftigste.nl

  Ik maak er op mijn werk ook geen geheim van, hoewel ik het niet rondbazuin. Ik vertel dat ik blog en daarmee komt vanzelf wel het onderwerp aan bod. Gaaf dat er een promotie bij jou bijzat. Zover ben ik nog lang niet, maar ik kan wel begrijpen dat bedrijven dit doen. Goede werknemers wil je tenslotte niet kwijt!

 • Lonneke

  Mooi stuk! Toen ze het op mijn werk nog niet wisten dat ik ontslag wilde nemen, zat mijn blog achter een wachtwoord. Totdat ik dacht: wat maakt het uit als ze het weten? En dat bleek ook geen enkel probleem. Ze boden me zelfs nog een promotie aan als ik zou blijven.

  • Mr FOB Bericht auteur

   Ze weten het (nog) niet op mijn werk, durf ik nog niet. Maar mijn fuck you money heeft me al wel een promotie en leuker werk opgeleverd.

 • BespaarBalans

  Leuk artikel! En goed dat je hier aan hebt meegewerkt om het gedachtegoed te verspreiden 🙂

  Heb je ook meegedacht over de tips? Goede tips, maar ik mis toch wel het ‘pay yourself first’-principe.

  • Mr FOB Bericht auteur

   Ik kan me niet goed herinneren of ik dat expliciet genoemd heb. Maar ik ben het met je eens, belangrijk!

 • Team CF

  Leuk man! Mijn moeder kwam er ook al mee aanzetten dit weekend, zou het stukje volgende week meenemen. Maar deze sneak-preview is ook best prettig 🙂

 • ambertreeleaves

  Mooi artikel. Goed dat het ook in de media langzaam aan bod komt.

  Het is vooral leuk dat het de focus legt op de dingen doen die je graag wil doen en dat je dit nu al wil. Het is geen sparen voor later.

  • Mr FOB Bericht auteur

   Ja, mooi dat dit meer begint te leven.
   Inderdaad, het gaat om het hier en nu. Het leuke van financieel onafhankelijk worden vind ik dat het mijn leven nu al leuker heeft gemaakt doordat ik de focus heb verlegd van consumeren naar andere dingen.

 • stoppenvoormijnvijftigste.nl

  Leuk artikel en gaaf dat ze je geïnterviewd hebben. Waar ik vooral benieuwd naar ben: weten de mensen in je omgeving wel dat je wil stoppen voor je 50e, of is dit echt iets voor jezelf en stop je gewoon opeens omdat je financieel onafhankelijk bent?

  • Mr FOB Bericht auteur

   Mijn directe familie en de meeste van mijn vrienden weten het. Mijn collega’s weten het niet.
   Met een bevriend stel zijn we bezig ons te oriënteren om samen 2 houten of pop-up huizen te gaan bouwen in een goedkope streek in Nederland om goedkoper, financieel vrij te gaan wonen.
   Dus voor mijn dierbaren komt het zeker niet onverwacht.