Afgelopen zaterdag stond er een leuk artikel in de Volkskrant over financieel vrij(er) worden. Hier heb onder anderen ik aan meegewerkt:

Volkskrant – Zo word je financieel vrij(er)

Financieel_Onafhankelijk_Blog_Volkskrant_1

Financieel_Onafhankelijk_Blog_Volkskrant_2

Financieel_Onafhankelijk_Blog_Volkskrant_3

Financieel_Onafhankelijk_Blog_Volkskrant_4

 

Hier vind je de link naar het originele artikel: Financieel Onafhankelijk Blog Volkskrant.

Leuk dat het onderwerp “financieel vrij(er) worden” ook in Nederland meer begint te leven! Ben jij hier ook mee bezig?

Wil je meer inspiratie en tips hierover?:

Wil jij, net als ruim 14.000 anderen, een e-mail ontvangen zodra er een nieuwe post verschijnt en het FOB huishoudboekje 2024 kado?Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren
Dat adres is al in gebruik
The security code entered was incorrect
Check je mail inbox (of spambox) om je inschrijving te bevestigen. Geen mail ontvangen? Mogelijk heb je een typefout gemaakt; voer je mailadres nogmaals in.


De informatie op deze site is mijn persoonlijke mening, geen beleggingsadvies en je blijft zelf verantwoordelijk bij opvolgen ervan. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, je kunt je inleg (deels) verliezen. Blauw onderstreepte links met   kunnen mij een vergoeding opleveren voor het doorverwijzen. Dit kost jou niets. Reacties kunnen worden gemodereerd of verwijderd.

Schrijf een reactie

29 Reacties

 1. Leuk artikel! Vooral heel mooi om te zien dat er meer mensen zijn die hiermee bezig zijn. Ook gewoon nog relatief jong. Wij zijn er ook mee bezig. Ik ben nu 32 en zou het liefst nog maximaal een jaar of 10 werken aan de route naar niet meer hoeven werken op een manier die me niet aanstaat. Overigens ben ik dan nu al wel bezig met andere keuzes maken e.d., het is niet zo dat ik nu nog 10 jaar iets wil doen dat me tegenstaat. Het is meer dat ik mezelf 10 jaar geef voor de switch.

 2. Het lijkt me heerlijk om financieel vrij te zijn. Prachtige term dat ‘fuck you money’ : )

  De tips vind ik heel zinnig. Zeker het leven beneden je stand!

 3. Wat goed dat hier aandacht aan besteed is, en dat je hier aan hebt meegewerkt natuurlijk! Wel eens met Financialfreedomsloth over de tip over onthulden (grappig woord ook). Er is duidelijk een bepaalde doelgroep in het achterhoofd gehouden. Ben benieuwd of dit verder nog opgepikt wordt.

 4. Geweldig. Als je vrij bent, doe je je werk ook nog eens beter. Vrijer, je eigen ding doen.
  Brabant is al een stuk voordeliger dan de Randstad. Bovendien hoef je daar niet eens te heien,

  Ik ben benieuwd.

  • Ja, heerlijk vooruitzicht!
   Naast in Brabant blijven overwegen we bijvoorbeeld ook de Achterhoek of Twente. Mooi, lekker rustig en nog voordeliger.

 5. Het artikel valt me heel goed mee, alleen jammer dat er bij de tips dan op 1 staat: ontschulden. Nu mogen van mij mensen gerust hun hypotheek aflossen als ze zich daar beter bij voelen maar met hypotheek lukt het ook perfect en zolang je beleggingen meer opbrengen dan je hypotheek is het puur wiskundig gezien zelfs beter die hypotheek te houden en maximaal geld te beleggen.

  • Wij hebben onze hypotheek ook niet volledig afgelost, zie Aflossen of beleggen?. Schulden buiten hypotheek om zijn natuurlijk meestal de eerste zaken af te lossen zodra je geld overhoudt.

 6. Mr. FOB leuk! en wat goed dat de Volkskrant dit thema nu ruimte geeft aan groter publiek. Het zal mensen helpen en mogelijk bewust maken. Gaaf dat ze je hebben uitgekozen.

 7. stoppenvoormijnvijftigste.nl Reageer

  Ik maak er op mijn werk ook geen geheim van, hoewel ik het niet rondbazuin. Ik vertel dat ik blog en daarmee komt vanzelf wel het onderwerp aan bod. Gaaf dat er een promotie bij jou bijzat. Zover ben ik nog lang niet, maar ik kan wel begrijpen dat bedrijven dit doen. Goede werknemers wil je tenslotte niet kwijt!

 8. Mooi stuk! Toen ze het op mijn werk nog niet wisten dat ik ontslag wilde nemen, zat mijn blog achter een wachtwoord. Totdat ik dacht: wat maakt het uit als ze het weten? En dat bleek ook geen enkel probleem. Ze boden me zelfs nog een promotie aan als ik zou blijven.

  • Ze weten het (nog) niet op mijn werk, durf ik nog niet. Maar mijn fuck you money heeft me al wel een promotie en leuker werk opgeleverd.

 9. Leuk artikel! En goed dat je hier aan hebt meegewerkt om het gedachtegoed te verspreiden 🙂

  Heb je ook meegedacht over de tips? Goede tips, maar ik mis toch wel het ‘pay yourself first’-principe.

  • Ik kan me niet goed herinneren of ik dat expliciet genoemd heb. Maar ik ben het met je eens, belangrijk!

 10. Leuk man! Mijn moeder kwam er ook al mee aanzetten dit weekend, zou het stukje volgende week meenemen. Maar deze sneak-preview is ook best prettig 🙂

 11. Mooi artikel. Goed dat het ook in de media langzaam aan bod komt.

  Het is vooral leuk dat het de focus legt op de dingen doen die je graag wil doen en dat je dit nu al wil. Het is geen sparen voor later.

  • Ja, mooi dat dit meer begint te leven.
   Inderdaad, het gaat om het hier en nu. Het leuke van financieel onafhankelijk worden vind ik dat het mijn leven nu al leuker heeft gemaakt doordat ik de focus heb verlegd van consumeren naar andere dingen.

 12. stoppenvoormijnvijftigste.nl Reageer

  Leuk artikel en gaaf dat ze je geïnterviewd hebben. Waar ik vooral benieuwd naar ben: weten de mensen in je omgeving wel dat je wil stoppen voor je 50e, of is dit echt iets voor jezelf en stop je gewoon opeens omdat je financieel onafhankelijk bent?

  • Mijn directe familie en de meeste van mijn vrienden weten het. Mijn collega’s weten het niet.
   Met een bevriend stel zijn we bezig ons te oriënteren om samen 2 houten of pop-up huizen te gaan bouwen in een goedkope streek in Nederland om goedkoper, financieel vrij te gaan wonen.
   Dus voor mijn dierbaren komt het zeker niet onverwacht.