Zorgverzekering 2021


Zorgverzekering 2021De zorgverzekeraars in Nederland hebben de premies voor de zorgverzekering 2021 bekend gemaakt. De verschillen in premie zijn dit jaar groter dan vorig jaar. Net als in 2020 heb ik weer bekeken hoe je dit jaar een zo volledig mogelijk vergelijk kunt maken.

Lees in deze post hoe je via twee van de grootste zorgvergelijkers ook de goedkoopste verzekeraar te zien krijgt waarmee de vergelijker niet samenwerkt, hoeveel zorgverzekeringen er vergeleken worden en wat de laagste prijs is die je via hen krijgt.

Ook vind je een overzicht van alle zorgpremies 2021 in vergelijk met de zorgpremies 2020.

Zorgverzekering 2021: vergelijkers vergeleken

Standaard hebben veel vergelijkers van zorgverzekeringen niet alle zorgverzekeraars in hun vergelijker opgenomen. De meeste vergelijkers tonen in eerste instantie alleen zorgverzekeraars waar ze iets aan verdienen bij doorverwijzen. Dat doen ze dan bijvoorbeeld door eerst een top 3 te tonen welke volgens hen de beste prijs-kwaliteit verhouding heeft.

Ik heb bij het vergelijken van de vergelijkers aangehouden dat ik zogenaamd op 15-01-1980 geboren ben, man ben, woonachtig op postcode 1012NX, dat ik het maximale eigen risico van €885 wil aanhouden, dat ik geen aanvullende verzekeringen wil en dat ik geen voorkeur heb voor vrije zorgkeuze.

Zorgkiezer en Independer zijn bij mijn weten de twee grootste zorgvergelijkers van Nederland. Zie hieronder hoeveel zorgverzekeringen in hun resultaat naar voren komen, hoe je alle vergeleken verzekeringen zichtbaar krijgt en wat de laagste prijs via de zorgvergelijker is:

Zorgverzekering 2021: Zorgkiezer

Zorgkiezer toont 60 verzekeringen in het vergelijkingsresultaat. Je moet op “Alle verzekeringen” klikken om ze zichtbaar te krijgen. Daarnaast moet je “prijs/kwaliteit” omzetten in “laagste prijs” om de goedkoopste zorgverzekering bovenaan het rijtje zichtbaar te krijgen.

Als je kiest om premie per maand te betalen, dan kost de goedkoopste zorgverzekering €85,95 per maand. Dat is gelijk aan €1031,40 per jaar. Als je aanvinkt dat je niet per maand maar per jaar wilt betalen, verschijnt een andere verzekering als goedkoopste. Die kost €1036,53 per jaar. Die verzekering is dus duurder.

Zorgverzekering 2021: Independer

Independer toont 63 verzekeringen in het vergelijkingsresultaat. Ze worden in het resultaat van het vergelijken pas zichtbaar als je daar klikt op de button “alle 63 verzekeringen”. Je kunt ze, in tegenstelling tot vorig jaar, niet meer op volgorde van prijs sorteren. Je zult door alle resultaten heen moeten scrollen om de goedkoopste resultaten via dit overzicht te vinden. De goedkoopste staat niet bovenaan.

Wanneer je de “goedkoopste” selecteert, krijg je als goedkoopste zorgverzekering er eentje te zien, welke niet via hen is af te sluiten. Independer toont dezelfde verzekering als goedkoopste als Zorgkiezer.

Onder de goedkoopste zorgverzekering toont Independer verder alleen zorgverzekeringen die wel via hen zijn af te sluiten. Mocht bijvoorbeeld de een-na-goedkoopste zorgverzekering niet via Independer af te sluiten zijn, dan zie je die niet via “goedkoopste”, maar alleen via scrollen door alle verzekeringen via “alle 63 verzekeringen”.

Zorgpremies 2021

In onderstaand overzicht vind je de zorgpremies 2021 per maand zonder collectiviteitskortingen en met een eigen risico van €385. Ook zie je wat de premies in 2020 waren en wat het jaarlijkse verschil met de nieuwe premie is.

Bron: Independer

 

Zorgtoeslag 2021

Zorgtoeslag kan helpen om je zorgkosten te verlagen. De zorgtoeslag is bedoeld om mensen met een laag inkomen financieel tegemoet te komen. De hoogte van de zorgtoeslag is afhankelijk van je inkomen en je vermogen. Wil je weten of je recht hebt op zorgtoeslag? Kijk dan hier op de site van de belastingdienst.

Bespaartips

Wanneer je de jaarpremie in één keer betaalt, kun je in een aantal gevallen ongeveer 1% premie besparen ten opzichte van betalen per maand. Maar zoals hierboven al beschreven, als je “betalen per maand” aanvinkt, is in mijn vergelijk de goedkoopste verzekering op jaarbasis goedkoper dan de goedkoopste verzekering die bij het aanvinken van “betalen per jaar” verschijnt. Dit checken voor je eigen situatie kan dus lonen.

Als je kiest voor jaarbetaling en voor 1 januari de premie over kunt maken, kun je de eventueel verschuldigde vermogensbelasting besparen die je anders over de jaarpremie verschuldigd zou zijn. Hier kun je berekenen hoeveel vermogensbelasting je eventueel bespaart.

Als je met een goede gezondheid gezegend bent en je hebt wat financiële reserve, dan is een maximaal eigen risico vaak het voordeligst. Dat is wat ik als uitgangspunt genomen heb in het vergelijk.

Via zogenaamde cashback sites, zoals Cashback XL of Shopbuddies, kun je bij overstappen geld terugkrijgen.

 

Stap jij dit jaar over van zorgverzekering? Hoeveel premie bespaar jij daarmee op jaarbasis? Heb jij nog tips?

 

Wil jij het FOB huishoudboekje 2021 kado? En een e-mail ontvangen zodra er een nieuwe post verschijnt? Ik stuur geen spam, opzeggen kan altijd en ik geef je e-mailadres nooit door aan derden.

12845 andere abonnees houden je gezelschap!

Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren
Dat mailadres is al ingeschreven
The security code entered was incorrect
Check je mail inbox (of spambox) om je inschrijving te bevestigen. Geen mail ontvangen? Mogelijk heb je een typefout gemaakt; voer je mailadres nogmaals in.
Ik kom ook financieel interessante acties en aanbiedingen tegen waar ik op dat moment geen blogpost over schrijf. Ik kan je daar dan wel op wijzen via een mailtje. Je kunt je hiervoor apart inschrijven:
Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren
Dat adres is al in gebruik
The security code entered was incorrect
Check je mail inbox (of spambox) om je inschrijving te bevestigen. Geen mail ontvangen? Mogelijk heb je een typefout gemaakt; voer je mailadres nogmaals in.

Ik ben geen professioneel adviseur. Je blijft zelf verantwoordelijk voor enige schade geleden door opvolgen van advies of navolgen van informatie op deze site. Informatie kan achterhaald zijn, check altijd zelf of ze nog actueel is. De informatie op deze site is mijn persoonlijke mening, geen beleggingsadvies en louter informatief en educatief bedoeld. Let op: Beleggen gaat gepaard met risico's, je kunt je inleg (deels) verliezen. Zie ook de disclaimer. Soms krijg ik een vergoeding als je een transactie doet via een link op deze site. Dit kost jou niets. Reacties kunnen worden gemodereerd of verwijderd.

Auteur: Mr FOB


Een reactie plaatsen

Leuk als je reageert! Reacties met als doel iets te leren van anderen of om anderen te helpen, nadat je het hele artikel en alle andere reacties gelezen hebt, zien we hier het liefst! Je reactie wordt goedgekeurd en verwerkt volgens mijn privacybeleid. Door je reactie te versturen ga je hiermee akkoord.

25 gedachten over “Zorgverzekering 2021