Papieren jubileum Financieel Onafhankelijk Blog


mr fob en mrs fob

Financieel Onafhankelijk Blog bestaat 2 jaar

Joehoe, ik vier mijn papieren jubileum met dit blog, het bestaat 2 jaar! En dit is toevallig ook nog eens precies blogpost nummer 100!

Veel geleerd

Wat een leuke hobby heb ik er sinds 2 jaar bij! Ik heb heel veel geleerd van lezers over de onderwerpen waarover ik schrijf. En ik vind het heel leuk dat lezers regelmatig aangeven dat ik hen op mijn beurt wat heb kunnen leren. Precies waarom ik dit blog begonnen ben.

Gelijkgestemden ontmoeten

Ook heb ik een aantal andere mensen die geïnteresseerd zijn in financieel onafhankelijk worden persoonlijk leren kennen. In Antwerpen heb ik hen ontmoet. En op een van de komende bijeenkomsten zal ik ongetwijfeld weer een aantal bekende en nieuwe gezichten ontmoeten, leuk!

Financieel onafhankelijk worden leeft

In de afgelopen jaren is financieel onafhankelijk worden steeds meer gaan leven in Nederland.

Ik zie dat bijvoorbeeld terug in de bezoekersaantallen op mijn blog. In november 2016 schreef ik dat ik bijna 8.000 pageviews in een maand had gehad van bijna 2.000 bezoekers. De afgelopen maand wisten inmiddels ruim 53.000 mensen mijn blog te vinden, die samen meer dan 100.000 pagina’s lazen. En die aantallen groeien alleen maar.

Steeds meer mensen in Nederland zijn ook over financieel onafhankelijk worden gaan schrijven, zie de blogroll op mijn homepage voor leuke blogs hierover.

Ook zijn er diverse fora over financieel onafhankelijk worden, welke ook via mijn blogroll te vinden zijn.

En sinds kort kun je zelfs over alles wat er bij financieel onafhankelijk worden komt kijken chatten met gelijkstemden!

De landelijke media hebben het onderwerp ondertussen ook opgepikt. Begrijpelijk, want het geeft een heerlijk gevoel het heft in eigen hand te nemen en een leuke weg te banen uit de consumptieoverdaad en de ratrace.

Ik vond het heel leuk dat ik zelf een steentje bij heb mogen dragen aan het bekender maken van het onderwerp door mee te werken aan een aantal interviews in landelijke media. Met als kroon op mijn blogwerk de erkenning door de Koninklijke Bibliotheek.

 

Leuk dat je meeleest en bedankt voor alle positieve en leerzame reacties!

 

Wil jij het FOB huishoudboekje 2021 kado? En een e-mail ontvangen zodra er een nieuwe post verschijnt? Ik stuur geen spam, opzeggen kan altijd en ik geef je e-mailadres nooit door aan derden.

12860 andere abonnees houden je gezelschap!

Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren
Dat mailadres is al ingeschreven
The security code entered was incorrect
Check je mail inbox (of spambox) om je inschrijving te bevestigen. Geen mail ontvangen? Mogelijk heb je een typefout gemaakt; voer je mailadres nogmaals in.
Ik kom ook financieel interessante acties en aanbiedingen tegen waar ik op dat moment geen blogpost over schrijf. Ik kan je daar dan wel op wijzen via een mailtje. Je kunt je hiervoor apart inschrijven:
Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren
Dat adres is al in gebruik
The security code entered was incorrect
Check je mail inbox (of spambox) om je inschrijving te bevestigen. Geen mail ontvangen? Mogelijk heb je een typefout gemaakt; voer je mailadres nogmaals in.

Ik ben geen professioneel adviseur. Je blijft zelf verantwoordelijk voor enige schade geleden door opvolgen van advies of navolgen van informatie op deze site. Informatie kan achterhaald zijn, check altijd zelf of ze nog actueel is. De informatie op deze site is mijn persoonlijke mening, geen beleggingsadvies en louter informatief en educatief bedoeld. Let op: Beleggen gaat gepaard met risico's, je kunt je inleg (deels) verliezen. Zie ook de disclaimer. Soms krijg ik een vergoeding als je een transactie doet via een link op deze site. Dit kost jou niets. Reacties kunnen worden gemodereerd of verwijderd.

Auteur: Mr FOB


Een reactie plaatsen

Leuk als je reageert! Reacties met als doel iets te leren van anderen of om anderen te helpen, nadat je het hele artikel en alle andere reacties gelezen hebt, zien we hier het liefst! Je reactie wordt goedgekeurd en verwerkt volgens mijn privacybeleid. Door je reactie te versturen ga je hiermee akkoord.

25 gedachten over “Papieren jubileum Financieel Onafhankelijk Blog

  • wiel geraedts

    Beste FOB auteur, proficiat met je jubileum. Misschien heb je antwoord op de volgende vraag: Hoe kun je dividend lekkage voorkomen c.q. beperken bij beleggen in een pensioenrekening bv bij de Giro of Be frank. Dividend terug vragen via de aangifte IB kan immers niet gezien het feit dat de pensioen rekening geblokkeerd is.
    Alvast dank. groet w.g.

  • Vrijheidblijheid

    Gefeliciteerd! Ik hoop (net als vele anderen hier) dat je er nog lang mee doorgaat! Dit blog is wat mij betreft de beste bron van informatie als het gaat om FIRE in Nederland. Wat ik nog graag zou zien (but take your time;) ) is een stukje over hoe obligaties werken, bijvoorbeeld een obligatie ETF als iShares IEGA. Krijg je daarover jaarlijks rente uitgekeerd? Hoe hoog is die rente nu? Wat zijn coupons? Wat is het verschil in risico tussen staatsobligaties en bedrijfsobligaties? Kun je niet beter een spaardeposito bij een bank aanhouden? Wat is de redenering achter het herbalanceren tussen aandelen en obligaties, gaan obligaties goed als aandelen slecht gaan, en andersom? Dat zijn vragen waar ik mee loop, en anderen hier misschien ook wel. In elk geval, ik ben een fan van dit blog en lees al je stukjes graag!