Financieel Onafhankelijk Blog bestaat 2 jaar

Joehoe, ik vier mijn papieren jubileum met dit blog, het bestaat 2 jaar! En dit is toevallig ook nog eens precies blogpost nummer 100!

Veel geleerd

Wat een leuke hobby heb ik er sinds 2 jaar bij! Ik heb heel veel geleerd van lezers over de onderwerpen waarover ik schrijf. En ik vind het heel leuk dat lezers regelmatig aangeven dat ik hen op mijn beurt wat heb kunnen leren. Precies waarom ik dit blog begonnen ben.

Gelijkgestemden ontmoetenmr fob en mrs fob

Ook heb ik een aantal andere mensen die geïnteresseerd zijn in financieel onafhankelijk worden persoonlijk leren kennen. In Antwerpen heb ik hen ontmoet. En op een van de komende bijeenkomsten zal ik ongetwijfeld weer een aantal bekende en nieuwe gezichten ontmoeten, leuk!

Financieel onafhankelijk worden leeft

In de afgelopen jaren is financieel onafhankelijk worden steeds meer gaan leven in Nederland.

Ik zie dat bijvoorbeeld terug in de bezoekersaantallen op mijn blog. In november 2016 schreef ik dat ik bijna 8.000 pageviews in een maand had gehad van bijna 2.000 bezoekers. De afgelopen maand wisten inmiddels ruim 53.000 mensen mijn blog te vinden, die samen meer dan 100.000 pagina’s lazen. En die aantallen groeien alleen maar.

Steeds meer mensen in Nederland zijn ook over financieel onafhankelijk worden gaan schrijven, zie de blogroll op mijn homepage voor leuke blogs hierover.

Ook zijn er diverse fora over financieel onafhankelijk worden, welke ook via de footer van dit blog te vinden zijn.

De landelijke media hebben het onderwerp ondertussen ook opgepikt. Begrijpelijk, want het geeft een heerlijk gevoel het heft in eigen hand te nemen en een leuke weg te banen uit de consumptieoverdaad en de ratrace.

Ik vond het heel leuk dat ik zelf een steentje bij heb mogen dragen aan het bekender maken van het onderwerp door mee te werken aan een aantal interviews in landelijke media. Met als kroon op mijn blogwerk de erkenning door de Koninklijke Bibliotheek.

Leuk dat je meeleest en bedankt voor alle positieve en leerzame reacties!

Wil jij, net als ruim 14.000 anderen, een e-mail ontvangen zodra er een nieuwe post verschijnt en het FOB huishoudboekje 2024 kado?Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren
Dat adres is al in gebruik
The security code entered was incorrect
Check je mail inbox (of spambox) om je inschrijving te bevestigen. Geen mail ontvangen? Mogelijk heb je een typefout gemaakt; voer je mailadres nogmaals in.


De informatie op deze site is mijn persoonlijke mening, geen beleggingsadvies en je blijft zelf verantwoordelijk bij opvolgen ervan. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, je kunt je inleg (deels) verliezen. Blauw onderstreepte links met   kunnen mij een vergoeding opleveren voor het doorverwijzen. Dit kost jou niets. Reacties kunnen worden gemodereerd of verwijderd.

Schrijf een reactie

25 Reacties

 1. Beste FOB auteur, proficiat met je jubileum. Misschien heb je antwoord op de volgende vraag: Hoe kun je dividend lekkage voorkomen c.q. beperken bij beleggen in een pensioenrekening bv bij de Giro of Be frank. Dividend terug vragen via de aangifte IB kan immers niet gezien het feit dat de pensioen rekening geblokkeerd is.
  Alvast dank. groet w.g.

 2. Vrijheidblijheid Reageer

  Gefeliciteerd! Ik hoop (net als vele anderen hier) dat je er nog lang mee doorgaat! Dit blog is wat mij betreft de beste bron van informatie als het gaat om FIRE in Nederland. Wat ik nog graag zou zien (but take your time;) ) is een stukje over hoe obligaties werken, bijvoorbeeld een obligatie ETF als iShares IEGA. Krijg je daarover jaarlijks rente uitgekeerd? Hoe hoog is die rente nu? Wat zijn coupons? Wat is het verschil in risico tussen staatsobligaties en bedrijfsobligaties? Kun je niet beter een spaardeposito bij een bank aanhouden? Wat is de redenering achter het herbalanceren tussen aandelen en obligaties, gaan obligaties goed als aandelen slecht gaan, en andersom? Dat zijn vragen waar ik mee loop, en anderen hier misschien ook wel. In elk geval, ik ben een fan van dit blog en lees al je stukjes graag!

 3. Eddy Verschuren Reageer

  Dit is leuk nieuws toch, als een hobby een beetje uit de hand loopt. Is al een tijdje de tendens dat de mensen zelf aan de slag gaan, want met alle goede bedoelingen an sich, de overheid en pensioenfondsen slaan toch regelmatig de plank mis. Zelf al jaren bezig met belegen op basis van dividendrendement van Geraldine Weiss. Zeer leuk om te doen.

 4. Gefeliciteerd! Ik heb ook mijn eerste stappen in de ETFs gezet, op zoek naar de financiële onafhankelijkheid, dankzij jouw blog. Ik zou zeggen op naar de volgende 100 😉

 5. rosevanderhaven Reageer

  Gefeliciteerd met je mijlpaal. Zeer informatief en heeft mij geholpen de eerste stappen te ondernemen in beleggen.

 6. Gefeliciteerd!
  Met deze pageviews kan het runnen van Adwords zorgen voor extra passief inkomen 😉

 7. Van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal en ga vooral zo door. Jouw blog is een inspiratie voor velen (en zeker voor mij!). En wat een groei maak je door zeg. 53k bezoekers en 100k pageviews in twee jaar is indrukwekkend. Doe je goed!

 8. Mr Fob bedankt voor al je blogs. Je weet op een makkelijk leesbare manier financiële zaken helder en volledig uit te leggen.

 9. indefruitboomgaard Reageer

  Gefeliciteerd!
  Heb je het papieren jubileum gevierd door deze blog uit te printen? 🙂

 10. Project Lonica Reageer

  Gefeliciteerd! Dat zijn indrukwekkende bezoekerscijfers. En terecht. Ik was vanaf het begin fan van jouw blog vanwege de constante kwaliteit 🙂