Hoe loopt de blog?


fjord

Geïnspireerd door de post van Lonneke heb ik ook eens even stil gestaan. En nagedacht of ik een succes had wat ik eigenlijk wel zou mogen vieren. Maar waar ik door de waan van de dag me niet bewust van was. Nou, dat heb ik: ik ben apetrots op mijn blog, dat ik de afgelopen paar maanden opgebouwd heb.

Waarom begon ik deze blog?

Ik had nog nooit een website gemaakt. Nou leek het me erg leuk om zelf eens een website op te bouwen. En ik was ondertussen gepakt door het idee van financieel onafhankelijk worden. En had daarvoor van alles uitgezocht. Of dat in Nederland ook haalbaar zou zijn. Hoe dat in cijfertjes uitgedrukt er dan uit zou moeten zien. Hoeveel heb je nodig, hoe lang doe je erover om het te worden. Ik wilde graag mijn ideeën over financieel onafhankelijk worden delen. En toetsen, ik wilde graag reacties krijgen zodat ik er ook weer van kon leren. En ik wilde graag contact krijgen met gelijkgestemden (bedankt ook voor het organiseren van de volgende FIRED-UP meeting, Cheesy Finance en amber tree leaves), want die heb ik wel een paar maar veel te weinig in mijn omgeving. En dus begon ik deze blog.

Hoe vind ik het bloggen?

Ik heb volop inspiratie. Ik was huiverig dat ik na een paar posts wellicht geen inspiratie meer zou hebben. Maar niets is minder waar, ik loop eerder over van de ideeën dan dat ik er te weinig heb. Mijn beschikbare tijd bepaalt hoeveel posts ik plaats.

Elke keer als ik een post plaats krijg ik een kick. Toch alsof je op een soort podium gaat staan en iets vertelt. Tot nu toe eigenlijk alleen leuke, opbouwende en leerzame reacties. Dank daarvoor, dat stimuleert.

Hoe wordt de blog gelezen?

Ik ben verbaasd hoeveel lezers in korte tijd mijn nog onbekende blog weten te vinden. In mijn eerste volle maand online (oktober) heb ik bijna 8000 pageviews gehad van bijna 2000 bezoekers. Op mijn beste dag heb ik ondertussen ruim 1000 pageviews gehad. Voor sommige bloggers is 8000 views minder dan wat zij in 1 dag aan bezoekers langs zien komen, maar als beginner ben ik heel blij. Veel dank aan de andere bloggers die mij in hun blogroll hebben opgenomen of mij hebben genoemd in een post op hun blog!

Ondertussen komt er ook steeds interactie tussen lezers en mezelf en lezers onderling, 151 reacties in totaal. Leuk!

Kortom, ik ben heel blij met hoe de blog loopt en hoor graag via de reacties welke onderwerpen jullie graag langs zien komen. Minimaal leven, de post over verzekeringen doorlichten waar je om vroeg komt er binnen een paar weken aan!

En voor mensen die overwegen zelf een blog te beginnen: gewoon doen! Is veel makkelijker dan je denkt en vooral erg leuk.

 

Wil jij het FOB huishoudboekje 2021 kado? En een e-mail ontvangen zodra er een nieuwe post verschijnt? Ik stuur geen spam, opzeggen kan altijd en ik geef je e-mailadres nooit door aan derden.

12857 andere abonnees houden je gezelschap!

Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren
Dat mailadres is al ingeschreven
The security code entered was incorrect
Check je mail inbox (of spambox) om je inschrijving te bevestigen. Geen mail ontvangen? Mogelijk heb je een typefout gemaakt; voer je mailadres nogmaals in.
Ik kom ook financieel interessante acties en aanbiedingen tegen waar ik op dat moment geen blogpost over schrijf. Ik kan je daar dan wel op wijzen via een mailtje. Je kunt je hiervoor apart inschrijven:
Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren
Dat adres is al in gebruik
The security code entered was incorrect
Check je mail inbox (of spambox) om je inschrijving te bevestigen. Geen mail ontvangen? Mogelijk heb je een typefout gemaakt; voer je mailadres nogmaals in.

Ik ben geen professioneel adviseur. Je blijft zelf verantwoordelijk voor enige schade geleden door opvolgen van advies of navolgen van informatie op deze site. Informatie kan achterhaald zijn, check altijd zelf of ze nog actueel is. De informatie op deze site is mijn persoonlijke mening, geen beleggingsadvies en louter informatief en educatief bedoeld. Let op: Beleggen gaat gepaard met risico's, je kunt je inleg (deels) verliezen. Zie ook de disclaimer. Soms krijg ik een vergoeding als je een transactie doet via een link op deze site. Dit kost jou niets. Reacties kunnen worden gemodereerd of verwijderd.

Auteur: Mr FOB


Een reactie plaatsen

Leuk als je reageert! Reacties met als doel iets te leren van anderen of om anderen te helpen, nadat je het hele artikel en alle andere reacties gelezen hebt, zien we hier het liefst! Je reactie wordt goedgekeurd en verwerkt volgens mijn privacybeleid. Door je reactie te versturen ga je hiermee akkoord.

18 gedachten over “Hoe loopt de blog?