Hoe loopt de blog? 18


fjord

 

Geïnspireerd door de post van Lonneke heb ik ook eens even stil gestaan. En nagedacht of ik een succes had wat ik eigenlijk wel zou mogen vieren. Maar waar ik door de waan van de dag me niet bewust van was. Nou, dat heb ik: ik ben apetrots op mijn blog, dat ik de afgelopen paar maanden opgebouwd heb.

Waarom begon ik deze blog?

Ik had nog nooit een website gemaakt. Nou leek het me erg leuk om zelf eens een website op te bouwen. En ik was ondertussen gepakt door het idee van financieel onafhankelijk worden. En had daarvoor van alles uitgezocht. Of dat in Nederland ook haalbaar zou zijn. Hoe dat in cijfertjes uitgedrukt er dan uit zou moeten zien. Hoeveel heb je nodig, hoe lang doe je erover om het te worden. Ik wilde graag mijn ideeën over financieel onafhankelijk worden delen. En toetsen, ik wilde graag reacties krijgen zodat ik er ook weer van kon leren. En ik wilde graag contact krijgen met gelijkgestemden (bedankt ook voor het organiseren van de volgende FIRED-UP meeting, Cheesy Finance en amber tree leaves), want die heb ik wel een paar maar veel te weinig in mijn omgeving. En dus begon ik deze blog.

Hoe vind ik het bloggen?

Ik heb volop inspiratie. Ik was huiverig dat ik na een paar posts wellicht geen inspiratie meer zou hebben. Maar niets is minder waar, ik loop eerder over van de ideeën dan dat ik er te weinig heb. Mijn beschikbare tijd bepaalt hoeveel posts ik plaats.

Elke keer als ik een post plaats krijg ik een kick. Toch alsof je op een soort podium gaat staan en iets vertelt. Tot nu toe eigenlijk alleen leuke, opbouwende en leerzame reacties. Dank daarvoor, dat stimuleert.

Hoe wordt de blog gelezen?

Ik ben verbaasd hoeveel lezers in korte tijd mijn nog onbekende blog weten te vinden. In mijn eerste volle maand online (oktober) heb ik bijna 8000 pageviews gehad van bijna 2000 bezoekers. Op mijn beste dag heb ik ondertussen ruim 1000 pageviews gehad. Voor sommige bloggers is 8000 views minder dan wat zij in 1 dag aan bezoekers langs zien komen, maar als beginner ben ik heel blij. Veel dank aan de andere bloggers die mij in hun blogroll hebben opgenomen of mij hebben genoemd in een post op hun blog!

Ondertussen komt er ook steeds interactie tussen lezers en mezelf en lezers onderling, 151 reacties in totaal. Leuk!

Kortom, ik ben heel blij met hoe de blog loopt en hoor graag via de reacties welke onderwerpen jullie graag langs zien komen. Minimaal leven, de post over verzekeringen doorlichten waar je om vroeg komt er binnen een paar weken aan!

En voor mensen die overwegen zelf een blog te beginnen: gewoon doen! Is veel makkelijker dan je denkt en vooral erg leuk.

 

 

Het FOB huishoudboekje kado?

En een email ontvangen wanneer er een nieuwe post verschijnt? Ik stuur geen spam, opzeggen kan altijd en ik geef je emailadres nooit door aan derden

Voeg je bij 5.106 andere abonnees


Leuk als je reageert! Ik streef ernaar je reactie binnen 24 uur toe te laten en er eventueel op te reageren. Hier klagen voegt niet zoveel toe. Reacties met als doel iets te leren van anderen of om anderen te helpen, nadat je het hele artikel en alle andere reacties gelezen hebt, zien we hier het liefst!

18 gedachten over “Hoe loopt de blog?