Geïnspireerd door een post van Lonneke heb ik ook eens even stil gestaan. En nagedacht of ik een succes had wat ik eigenlijk wel zou mogen vieren. Maar waar ik door de waan van de dag me niet bewust van was. Nou, dat heb ik: ik ben apetrots op mijn blog, dat ik de afgelopen paar maanden opgebouwd heb.

Waarom begon ik deze blog?

fjord

Ik had nog nooit een website gemaakt. Nou leek het me erg leuk om zelf eens een website op te bouwen. En ik was ondertussen gepakt door het idee van financieel onafhankelijk worden. En had daarvoor van alles uitgezocht. Of dat in Nederland ook haalbaar zou zijn. Hoe dat in cijfertjes uitgedrukt er dan uit zou moeten zien. Hoeveel geld heb je nodig om te stoppen met werken?, hoe lang doe je erover om het te worden.

Ik wilde graag mijn ideeën over financieel onafhankelijk worden delen. En toetsen, ik wilde graag reacties krijgen zodat ik er ook weer van kon leren. En ik wilde graag contact krijgen met gelijkgestemden (bedankt ook voor het organiseren van de volgende FIRED-UP meeting, Cheesy Finance en amber tree leaves), want die heb ik wel een paar maar veel te weinig in mijn omgeving. En dus begon ik deze blog.

Hoe vind ik het bloggen?

Ik heb volop inspiratie. Ik was huiverig dat ik na een paar posts wellicht geen inspiratie meer zou hebben. Maar niets is minder waar, ik loop eerder over van de ideeën dan dat ik er te weinig heb. Mijn beschikbare tijd bepaalt hoeveel posts ik plaats.

Elke keer als ik een post plaats krijg ik een kick. Toch alsof je op een soort podium gaat staan en iets vertelt. Tot nu toe eigenlijk alleen leuke, opbouwende en leerzame reacties. Dank daarvoor, dat stimuleert.

Hoe wordt de blog gelezen?

Ik ben verbaasd hoeveel lezers in korte tijd mijn nog onbekende blog weten te vinden. In mijn eerste volle maand online (oktober) heb ik bijna 8000 pageviews gehad van bijna 2000 bezoekers. Op mijn beste dag heb ik ondertussen ruim 1000 pageviews gehad. Voor sommige bloggers is 8000 views minder dan wat zij in 1 dag aan bezoekers langs zien komen, maar als beginner ben ik heel blij. Veel dank aan de andere bloggers die mij in hun blogroll hebben opgenomen of mij hebben genoemd in een post op hun blog!

Ondertussen komt er ook steeds interactie tussen lezers en mezelf en lezers onderling, 151 reacties in totaal. Leuk!

Kortom, ik ben heel blij met hoe de blog loopt en hoor graag via de reacties welke onderwerpen jullie graag langs zien komen. Minimaal leven, de post over verzekeringen doorlichten waar je om vroeg komt er binnen een paar weken aan!

En voor mensen die overwegen zelf een blog te beginnen: gewoon doen! Is veel makkelijker dan je denkt en vooral erg leuk.

Wil jij, net als ruim 14.000 anderen, een e-mail ontvangen zodra er een nieuwe post verschijnt en het FOB huishoudboekje 2024 kado?Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren
Dat adres is al in gebruik
The security code entered was incorrect
Check je mail inbox (of spambox) om je inschrijving te bevestigen. Geen mail ontvangen? Mogelijk heb je een typefout gemaakt; voer je mailadres nogmaals in.


De informatie op deze site is mijn persoonlijke mening, geen beleggingsadvies en je blijft zelf verantwoordelijk bij opvolgen ervan. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, je kunt je inleg (deels) verliezen. Blauw onderstreepte links met   kunnen mij een vergoeding opleveren voor het doorverwijzen. Dit kost jou niets. Reacties kunnen worden gemodereerd of verwijderd.

Schrijf een reactie

18 Reacties

  • Dankjewel. Oktober was mijn eerste hele maand online. Jij hebt trouwens een erg leuk creatief blog!

 1. Zit net nog te denken, welk overzicht gebruik je voor je bezoekers cijfers? Wij kunnen via awstats en webalizer de statistieken bekijken. Maar daar zit nogal een groot verschil tussen. Volgens webalizer kwamen we vorige maand (oktober) uit of gemiddel 450 bezoekers per dag en 1000 pageviews. Maar hier blijkt dus ook een hoop bot gegenereerde bezoeken in te zitten. Via awstats ziet het minder spectacular uit gemiddeld 250 bezoekenn en 555 pageviews. Wel blijven mensen een soort lang plakken met gemiddeld 313 seconden (das meer dan 5 min gemiddeld)
  Kortom wij gaan uit van het laatst genoemde programma.

  • Ik gebruik de wordpress stats zelf. Ik weet niet in hoeverre die vervuild zijn.

 2. Lekker bezig Mr FOB, en idd vooral zo doorgaan. Je haalt nu al cijfers waar wij een jaar voor nodig hadden. De titel van je blog helpt daar natuurlijk lekker aan mee!

  • Dan moeten jullie vast veel traffic van kaashandelaren krijgen ?. Zie uit naar 4 feb.

  • Zit ik nog steeds op te wachten 😉
   Leuk dat je naar Antwerpen komt, hebben nog wel even contact binnenkort.

 3. stoppenvoormijnvijftigste.nl Reageer

  Gefeliciteerd met dit succes! Ik herken het heel erg om naar die statistieken te willen kijken en blij te zijn om die vooruitgang te zien. Blijf vooral doorbloggen zou ik zeggen 😉

  • Bedankt. En leuk dat jij ook over dit onderwerp bent gaan bloggen, succes!

 4. Meergeldminderstress Reageer

  Wat leuk dat je dit ook deelt! En wat een mooie cijfers! Supergoed zeg! Ga vooral zo door!

  • Dankjewel. Ik zag in jouw laatste cijfertjes post dat jij ook als een raket gaat!