€5.000 deposito opnieuw ingelegd


Een foto van Porto ter ondersteuning van de post over deposito via Savedo bij BNI bank uit Portugal

Een paar lezers van mijn eerdere post over sparen via een Europees deposito vroegen me recent in de reacties onder die post wat ik met mijn vrijgevallen deposito van €5.000 zou gaan doen. Dat leg ik uit in deze post.

Savedo deposito

Ik had mijn deposito via Savedo. Savedo is een spaarplatform dat inleggen bij een buitenlands deposito mogelijk maakt.

Daar krijg je meestal hogere rentes dan via een Nederlands deposito. Deze deposito’s vallen onder het Europees depositogarantiestelsel.

Savedo is een Duits bedrijf, dat 2 jaar geleden een vergunning kreeg van toezichthouder AFM. Zij bieden in Nederland deposito’s aan van Europese banken.

€5.000 op een 1 jaars deposito

In mei vorig jaar had ik via Savedo een deposito geopend bij de Portugese BNI bank. Toen kreeg ik bij mijn inleg van €5000,- op een 1 jaars deposito spaarrekening 2.1% vergoed. Dit bestond uit 1.1% rente en €50,- (dit is gelijk aan 1%) welkomst bonus.

Dit deposito is onlangs vrijgevallen. Ik wil nu opnieuw deze €5.000 vastzetten voor 1 jaar.

Deposito’s vergeleken

Helaas heeft Savedo op dit moment geen welkomstbonus bij het aangaan van een nieuw deposito. Via hen is de beste aanbieding voor een 1 jaars deposito met een inleg van €5.000 via de Portugese BNI bank of de Portugese Atlantico bank, beide met een rente van 1.1%.

Sinds enige tijd kun je via Raisin ook deposito’s openen bij een aantal Europese banken. Via hen kan ik een 1 jaars deposito met een inleg van €5.000 afsluiten bij de Oostenrijkse Euram bank tegen een rente van 0.4%. (Update april 2019: Raisin heeft momenteel een welkomstbonus tot €100 en de rente via hen is momenteel tot 1.15% voor een 1 jaars deposito (welkomstbonus en rente beide afhankelijk van je inleg)).

Bigbank is ook een Europese bank waar je een deposito kunt afsluiten. Zij bieden dit rechtstreeks aan, niet via Savedo of Binck. Bij hen kan ik 0.9% rente krijgen voor een 1 jaars deposito met een inleg van €5.000.

Via Nederlandse banken kan ik maximaal 0.8% rente krijgen. Dat is via de Amsterdam Trade bank, een Nederlandse dochter van een Russische bank.

Wat ga ik doen?

De hoogste rente voor een 1 jaars deposito bij een inleg van €5.000 kan ik momenteel krijgen via Savedo. Daar krijg ik 1.1% rente.

Ik heb zojuist opnieuw via Savedo ingelegd, echter dit keer bij de Atlantico bank in plaats van de BNI bank.

Ik vind het namelijk een voordeel dat ik bij de Atlantico bank altijd tussendoor mijn geld kan opvragen, mocht dat om een of andere reden nodig zijn. Dan mis ik alleen de tot dan toe opgebouwde rente.

Je kunt bij de Atlantico bank trouwens al inleggen vanaf €2.000.

 

Wat doe jij met je spaargeld?

 

Ik heb €5.000 in een Europees deposito ingelegd, omdat dat hoge rente geeft. Lees hier de details

 

Wil jij het FOB huishoudboekje 2021 kado? En een e-mail ontvangen zodra er een nieuwe post verschijnt? Ik stuur geen spam, opzeggen kan altijd en ik geef je e-mailadres nooit door aan derden.

12856 andere abonnees houden je gezelschap!

Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren
Dat mailadres is al ingeschreven
The security code entered was incorrect
Check je mail inbox (of spambox) om je inschrijving te bevestigen. Geen mail ontvangen? Mogelijk heb je een typefout gemaakt; voer je mailadres nogmaals in.
Ik kom ook financieel interessante acties en aanbiedingen tegen waar ik op dat moment geen blogpost over schrijf. Ik kan je daar dan wel op wijzen via een mailtje. Je kunt je hiervoor apart inschrijven:
Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren
Dat adres is al in gebruik
The security code entered was incorrect
Check je mail inbox (of spambox) om je inschrijving te bevestigen. Geen mail ontvangen? Mogelijk heb je een typefout gemaakt; voer je mailadres nogmaals in.

Ik ben geen professioneel adviseur. Je blijft zelf verantwoordelijk voor enige schade geleden door opvolgen van advies of navolgen van informatie op deze site. Informatie kan achterhaald zijn, check altijd zelf of ze nog actueel is. De informatie op deze site is mijn persoonlijke mening, geen beleggingsadvies en louter informatief en educatief bedoeld. Let op: Beleggen gaat gepaard met risico's, je kunt je inleg (deels) verliezen. Zie ook de disclaimer. Soms krijg ik een vergoeding als je een transactie doet via een link op deze site. Dit kost jou niets. Reacties kunnen worden gemodereerd of verwijderd.

Auteur: Mr FOB


Een reactie plaatsen

Leuk als je reageert! Reacties met als doel iets te leren van anderen of om anderen te helpen, nadat je het hele artikel en alle andere reacties gelezen hebt, zien we hier het liefst! Je reactie wordt goedgekeurd en verwerkt volgens mijn privacybeleid. Door je reactie te versturen ga je hiermee akkoord.

32 gedachten over “€5.000 deposito opnieuw ingelegd

 • Arda

  Hoe was jou ervaring met savedo?
  Ik ben nu sinds 11 juni bezig met het afsluiten van een spaardeposito maar het is nog niet geregeld (want ik behoorlijk traag vind) en als klap op de vuurpijl kreeg ik deze week 2 behoorlijk knullige emails van de klantenservice (eerst 1 zonder tekst en daarna 1 met ipv een leeg formulier een door een andere klant ingevuld en ondertekend formulier).

  Ik begin er een beetje onaangenaam gevoel bij te krijgen, dus ben erg benieuwd naar ervaringen van anderen.

  • Mr FOB Bericht auteur

   Ik heb goede ervaringen met hen. Het openen van mijn deposito ging vlot en daarna is de communicatie ook steeds soepel verlopen.
   Je zou Raisin als alternatief kunnen proberen.

 • MH

  Wat te doen met 20k spaargeld dat je nu niet nodig hebt maar over 4 jaar mogelijk wel, als startkapitaal voor een onderneming bijvoorbeeld. Beleggen vind ik te risicovol voor deze relatief korte periode. Een 4-jarig deposito via Savedo? Zul je net zien dat de rentes halverwege 2019 weer gaan stijgen. Wat zou jij doen mr FOB?

 • Arda

  Leuke blog! Ik kwam hier toevallig terecht omdat ik me recent aan het verdiepen ben in beleggen (na het lezen van The milionaire next door en the barefoot investor) en heb al van alles gelezen. Heel informatief en ook leuk om te lezen welke keuzen jij zelf maakt en waarom.

  Ik ben heel benieuwd of al jullie doelen voor de lange termijn zijn. Ik heb ook lange termijn doelen waar ik voor wil gaan investeren (pensioen, studiefonds kind en gewoon vermogensopbouw/ mogelijk financiële onafhankelijkheid), maar daarnaast heb ik kort geleden ook een spaardoel voor over 5 jaar gecreëerd; ik wil namelijk met mijn gezin een lange reis maken. Heb jij ook dit soort doelen en welke strategie gebruik je hiervoor? sparen en delen in deposito’s zetten of beleggen?

  • Mr FOB Bericht auteur

   Ik heb ook kortere termijn doelen. Daarvoor gebruik ik mijn spaarrekening of een deposito. Beleggen doe ik uitsluitend voor de lange termijn.

 • Dave

  Hi Mr. Fob,

  Nog bedankt voor je vorige reactie bij een andere post, ik ga het in overweging nemen! Ik vind je posts erg interessant om te lezen.

  Ik zit er aan te denken om mijn studieschuld op een spaardeposito te zetten. Daarnaast te beleggen met wat ik maandelijks overhoud van mijn salaris van mijn bijbaan. Ik weet van mijzelf dat ik niet aan het geleende geld zal zitten. Als ik een studieschuld heb en tegelijkertijd een nominaal even groot vermogen daar tegenover heb staan op een spaardeposito, dan wordt zowel de studieschuld als het bedrag op het spaardeposito evenveel minder waard als gevolg van inflatie. Zolang de rente op de studielening lager is dan de rente op het spaardeposito dan zal ik een positief rendement behalen. Is dit juist?

  Zodra de rente op de studielening hoger zou worden dan de rente op een spaardeposito dan kan ik de studieschuld ineens aflossen.

  Alvast bedankt!

 • Taeke

  Hallo mr FOB, wat dacht je van het referral systeem van savedo? Als jij een nieuwe klant aangeeft krijgt zowel de nieuwe klant als jij een bonus? mvrgr Taeke

  • Mr FOB Bericht auteur

   Aantrekkelijk om als klant te gebruiken. Ik mag het alleen niet gebruiken op deze site en via mail doe ik niet, aangezien ik via die link mijn anonimiteit prijs moet geven aan onbekenden. Dat is het me niet waard.

 • Saska | Finance Monkey

  Mr Fob, misschien handig weer even te refereren in je artikel waarom je überhaupt een bedrag in spaardeposito’s hebt? Ik kan me zo voorstellen dat dit een soort noodpotje is waar je gebruik van wilt kunnen maken voor het geval dat? En daarom geen hoge risico’s wil nemen met dit geld? Dacht te herinneren dat je hier ook ooit een artikel over had geschreven, misschien interessant om weer even aan te halen voor iedereen die andere opties voorstelt?

  Snap heel goed dat je voor meer vrijheid kwa het opnemen van geld bent gegaan. 1,1% is toch redelijk als je het ziet als appeltje voor de dorst waarbij je bijna geen risico loopt. Zou zelf ook die keuze maken 🙂

  • Mr FOB Bericht auteur

   Ik was erg druk en kwam er niet aan toe. Daarmee heb ik €9.90 laten liggen, dus toch jammer