Nadat ik bijna twee jaar geleden gestopt ben met werken, ga ik weer werken. Dit keer niet in loondienstverband, maar als vrijwilliger. Ik ga mensen met een verstandelijke beperking begeleiden in hun dagbesteding. En eigenlijk mag het volgens mijn nieuwe “bazin” geen werk heten. Dat trok me over de streep ;-).

Vrijwilligerswerk

Ik ben nog nooit in de sociale sector werkzaam geweest. Tijdens mijn werkzame leven heb ik altijd in de industrie gewerkt. Ik ben dan ook heel benieuwd hoe dit vrijwilligerswerk mij gaat bevallen.

In dit werk ga ik mensen met een verstandelijke beperking en epilepsie helpen tijdens hun dagbesteding. Ik zal hen bij gaan staan in het maken van houten objecten, zoals vogelhuisjes. Ook ga ik met de deelnemers wandelen in het natuurgebied waar de dagopvang bij gevestigd is. En we gaan aan natuurbeheer doen.

Alle objecten die we gaan maken, worden samengesteld uit natuurlijke materialen die uit het natuurgebied komen. Er wordt samengewerkt met Natuurmonumenten en boswachters die materialen ter beschikking stellen.

Het lijkt me heel leuk om op deze manier onder de mensen te komen en heel direct mensen te helpen. Ik ben benieuwd hoe me de begeleiding gaat bevallen en hoe het contact met andere vrijwilligers gaat zijn.

Ik ben daarnaast altijd een groot natuurliefhebber geweest en gek op houtbewerken. In die zin sluit dit werk sowieso goed aan op mijn interesses.

Ik vind het heel leuk dat ik tijd kan besteden aan de dingen die ik belangrijk vind nu ik FIRE ben. Ook ervaar ik het als een voorrecht dat ik deze vrijheid nu heb.

Naast dit vrijwilligerswerk besteed ik ook tijd aan meubelmaken en houtbewerken. Onlangs heb ik een garderobekast gemaakt voor een vriendin:

garderobekast

Ook heb ik diverse borrelplanken en snijplanken gemaakt, waarvan hier een voorbeeld. De bovenste foto’s zijn voor oliën, de onderste erna:

borrelplank

Naast meubelmaken besteed ik op dit moment voornamelijk tijd aan dit blog, wandelen, windsurfen, wielrennen en zo nu en dan een reis (als corona het toelaat). En ik besteed duidelijk meer tijd aan familie en vrienden dan tijdens mijn werkzame leven. Dit alles met veel meer energie en zonder noemenswaardige stress, een heel fijn FIRE-leven wat mij betreft.

Waar haal jij de meeste voldoening uit?

Wil jij, net als ruim 14.000 anderen, een e-mail ontvangen zodra er een nieuwe post verschijnt en het FOB huishoudboekje 2024 kado?



Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren
Dat adres is al in gebruik
The security code entered was incorrect
Check je mail inbox (of spambox) om je inschrijving te bevestigen. Geen mail ontvangen? Mogelijk heb je een typefout gemaakt; voer je mailadres nogmaals in.


De informatie op deze site is mijn persoonlijke mening, geen beleggingsadvies en je blijft zelf verantwoordelijk bij opvolgen ervan. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, je kunt je inleg (deels) verliezen. Blauw onderstreepte links met   kunnen mij een vergoeding opleveren voor het doorverwijzen. Dit kost jou niets. Reacties kunnen worden gemodereerd of verwijderd.

Schrijf een reactie