Nadat ik bijna twee jaar geleden gestopt ben met werken, ga ik weer werken. Dit keer niet in loondienstverband, maar als vrijwilliger. Ik ga mensen met een verstandelijke beperking begeleiden in hun dagbesteding. En eigenlijk mag het volgens mijn nieuwe “bazin” geen werk heten. Dat trok me over de streep ;-).

Vrijwilligerswerk

Ik ben nog nooit in de sociale sector werkzaam geweest. Tijdens mijn werkzame leven heb ik altijd in de industrie gewerkt. Ik ben dan ook heel benieuwd hoe dit vrijwilligerswerk mij gaat bevallen.

In dit werk ga ik mensen met een verstandelijke beperking en epilepsie helpen tijdens hun dagbesteding. Ik zal hen bij gaan staan in het maken van houten objecten, zoals vogelhuisjes. Ook ga ik met de deelnemers wandelen in het natuurgebied waar de dagopvang bij gevestigd is. En we gaan aan natuurbeheer doen.

Alle objecten die we gaan maken, worden samengesteld uit natuurlijke materialen die uit het natuurgebied komen. Er wordt samengewerkt met Natuurmonumenten en boswachters die materialen ter beschikking stellen.

Het lijkt me heel leuk om op deze manier onder de mensen te komen en heel direct mensen te helpen. Ik ben benieuwd hoe me de begeleiding gaat bevallen en hoe het contact met andere vrijwilligers gaat zijn.

Ik ben daarnaast altijd een groot natuurliefhebber geweest en gek op houtbewerken. In die zin sluit dit werk sowieso goed aan op mijn interesses.

Ik vind het heel leuk dat ik tijd kan besteden aan de dingen die ik belangrijk vind nu ik FIRE ben. Ook ervaar ik het als een voorrecht dat ik deze vrijheid nu heb.

Naast dit vrijwilligerswerk besteed ik ook tijd aan meubelmaken en houtbewerken. Onlangs heb ik een garderobekast gemaakt voor een vriendin:

garderobekast

Ook heb ik diverse borrelplanken en snijplanken gemaakt, waarvan hier een voorbeeld. De bovenste foto’s zijn voor oliën, de onderste erna:

borrelplank

Naast meubelmaken besteed ik op dit moment voornamelijk tijd aan dit blog, wandelen, windsurfen, wielrennen en zo nu en dan een reis (als corona het toelaat). En ik besteed duidelijk meer tijd aan familie en vrienden dan tijdens mijn werkzame leven. Dit alles met veel meer energie en zonder noemenswaardige stress, een heel fijn FIRE-leven wat mij betreft.

Waar haal jij de meeste voldoening uit?

Wil jij, net als ruim 13.000 anderen, een e-mail ontvangen zodra er een nieuwe post verschijnt en het FOB huishoudboekje 2022 kado?Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren
Dat adres is al in gebruik
The security code entered was incorrect
Check je mail inbox (of spambox) om je inschrijving te bevestigen. Geen mail ontvangen? Mogelijk heb je een typefout gemaakt; voer je mailadres nogmaals in.


De informatie op deze site is mijn persoonlijke mening, geen beleggingsadvies en je blijft zelf verantwoordelijk bij opvolgen ervan. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, je kunt je inleg (deels) verliezen. Blauw onderstreepte links met   zijn affiliate links. Reacties kunnen worden gemodereerd of verwijderd.

28 Reacties

 1. Prachtig dat je vrijwilligerswerk gaat doen met de doelgroep die goed wat extra aandacht verdient!

 2. Beste Fob,

  klinkt zeer positief. En het “werk” sluit perfect bij je hobby. Zou wel partime gaan en je niet laten verleiden meer te gaan doen dan eigenlijk de bedoeling was. En het moet wel “iets” opleveren. Ik heb zelf jarenlang als vrijwilliger gewerkt en er heel veel van geleerd. Dus een hele goede beslissing en veel succes. Groet, Karel

  • Ik begin met 1 dag per week aan dit vrijwilligerswerk en dan maar eens kijken hoe het bevalt.

 3. Klinkt te gek!
  Gefeliciteerd met je nieuwe baan. Complimenten voor deze beslissing!
  Gelukkig 2021!

 4. Erg mooi FOB!

  Het lijkt inderdaad echt een mooie besteding van je vrije leven.
  Tot nu toe haal ik erg veel voldoening uit het bouwen en onderhouden van mijn website. Dat had ik vooraf niet gedacht.
  Het is altijd goed om een hobby te hebben.

 5. Leuk dat je vrijwilligerswerk gaat doen bij deze doelgroep. Het zijn zulke lieve mensen en geven je altijd een hoop terug! Veel plezier met je nieuwe ervaringen.

  Groetjes Geld Coach

 6. Wat leuk! Klinkt als ideaal vrijwilligerswerk voor je. Hopelijk bevalt het net zo goed als het klinkt.
  Prachtige borrelplank trouwens!

 7. Hi Mr FOB, ik ben ook benieuwd naar hoe de samenwerking gaat zijn met andere vrijwilligers! Het moet maar net klikken…
  Met welk hout heb je die garderobekast gemaakt?

Schrijf een reactie