Wat is mijn favoriete hobby?


hike 3 noorwegen

Er is een aantal dingen dat ik graag doe in mijn vrije tijd. Bloggen, tuinieren, wielrennen en dingen maken van “afval”, zoals lampen en tafels, zijn er wat voorbeelden van.

Hiken – favoriete hobby

Maar één van de dingen die ik het liefste doe in mijn vrije tijd is hiken, oftewel wandelen. Wandelen klinkt toch een stuk minder spectaculair dan de Engelse versie. Nou vind ik hiken op de vlakke pannenkoek genaamd Nederland geen hiken maar wandelen. Maar op vakantie in de bergen vind ik wandelen geen wandelen, maar toch echt hiken. Hiken klinkt voor mij alsof je er ook wel wat bij moet klimmen en klauteren.

Hiken

Wandelen is ook meteen mijn goedkoopste hobby, want meestal doe ik het vanuit huis. Dan heb ik alleen de afschrijving van mijn schoenen en kleding. En daar doe ik jaren mee, dus dat tikt niet echt aan. En ook in Nederland kunnen we fantastisch wandelen.

Hike Nederland

Hiken – Goedkoper dan sportschool

Toen ik nog niet zo bewust met mijn geld omging ging ik regelmatig naar de sportschool. Ik was er helemaal niet mee bezig wat me dat nou kostte. Maar de ruim 320 euro die me dat per jaar kostte hou ik nu lekker in mijn zak. Of beter gezegd, die laat ik voor me werken, want die beleg ik. En de tijd die ik daar doorbracht ga ik nu wandelen of racefietsen. Zo kom ik vrijwel gratis aan mijn beweging en ben ik lekker buiten.

Wandelen tijdens lunchpauze

Tijdens mijn werkdagen wandel ik met collega’s elke lunchpauze een rondje. We hebben een prachtig stukje natuur vlakbij ons kantoor, waar we kunnen lopen. Dan lijkt het wel weekend. Ik snap werkelijk niet dat er nog mensen zijn die tussen het computerwerk en de vergaderingen door in het bedrijfsrestaurant weer gaan zitten in plaats van zo’n prachtig tochtje maken.

Wandelen op vrije dagen

In het weekend of op mijn vrije deeltijddag ga ik regelmatig een grotere wandeling maken. Een paar keer per jaar spreek ik met een paar vriendinnen af die ik van een wandelvakantie ken. Dan gaan we per toerbeurt bij elkaar in de omgeving een flink stuk lopen. Heerlijk! Daarna bij degene die aan de beurt is thuis eten. Altijd een supergezellige dag!

Hiken met Mrs FOB

Ik heb het getroffen met Mrs FOB, want die is net zo gek van wandelen en hiken als ik. Onze vakanties zijn steevast naar gebieden waar we mooie hikes kunnen maken.

hike noorwegen 4

Afgelopen zomer naar Noorwegen, deze zomer naar Asturië in Spanje en aansluitend naar de Pyreneeën. Noorwegen is een geweldig wandelland; de foto’s van fjorden die je op dit blog vindt heb ik allemaal daar genomen. En in dat gebied in Spanje heb je de Picos De Europa liggen, ook een bekend wandelgebied.

hike jostedalsbreen

Heerlijk! En we kunnen er straks nog veel meer tijd aan besteden wanneer we financieel onafhankelijk zijn. We have a dream!

 

Hou jij ook zo van hiken? Of wandel je liever ??

 

Weten hoe ik goedkoop vakantie vierde dit voorjaar, ook al was dat geen wandelvakantie?: Goedkope vakantie

Of inspiratie hoe je eerder kunt stoppen met werken zodat je vaker kunt hiken?: Eerder stoppen met werken – 11 tips

 

Wil jij het FOB huishoudboekje 2021 kado? En een e-mail ontvangen zodra er een nieuwe post verschijnt? Ik stuur geen spam, opzeggen kan altijd en ik geef je e-mailadres nooit door aan derden.

12719 andere abonnees houden je gezelschap!

Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren
Dat mailadres is al ingeschreven
The security code entered was incorrect
Check je mail inbox (of spambox) om je inschrijving te bevestigen. Geen mail ontvangen? Mogelijk heb je een typefout gemaakt; voer je mailadres nogmaals in.
Ik kom ook financieel interessante acties en aanbiedingen tegen waar ik op dat moment geen blogpost over schrijf. Ik kan je daar dan wel op wijzen via een mailtje. Je kunt je hiervoor apart inschrijven:
Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren
Dat adres is al in gebruik
The security code entered was incorrect
Check je mail inbox (of spambox) om je inschrijving te bevestigen. Geen mail ontvangen? Mogelijk heb je een typefout gemaakt; voer je mailadres nogmaals in.

Ik ben geen professioneel adviseur. Je blijft zelf verantwoordelijk voor enige schade geleden door opvolgen van advies of navolgen van informatie op deze site. Informatie kan achterhaald zijn, check altijd zelf of ze nog actueel is. De informatie op deze site is mijn persoonlijke mening, geen beleggingsadvies en louter informatief en educatief bedoeld. Let op: Beleggen gaat gepaard met risico's, je kunt je inleg (deels) verliezen. Zie ook de disclaimer. Soms krijg ik een vergoeding als je een transactie doet via een blauwe link op deze site. Dit kost jou niets. Reacties kunnen worden gemodereerd of verwijderd.

Auteur: Mr FOB


Een reactie plaatsen

Leuk als je reageert! Reacties met als doel iets te leren van anderen of om anderen te helpen, nadat je het hele artikel en alle andere reacties gelezen hebt, zien we hier het liefst! Je reactie wordt goedgekeurd en verwerkt volgens mijn privacybeleid. Door je reactie te versturen ga je hiermee akkoord.

30 gedachten over “Wat is mijn favoriete hobby?

 • Rose van der Haven

  Ja lange afstand wandelen vind ik ook leuk. Wij hebben al delen van het trekvogelpad gedaan. Noorwegen om te wandelen met lichte bepakking staat ook nog op het verlanglijstje. Heerlijk een mooi. Het is dat ik zoveel fiets momenteel en blij ben dat ik daar ook al bij hardloop dus dan houdt het wel een beetje op.
  Wat betreft lunchpauzes in kantine. Daar zit ik wel voornamelijk maar goed ik zit heen 1 uur en terug 1 uur op de fiets met buitenlucht dus komt genoeg aan frisse lucht, beweging en endorfines 🙂 En eigengemaakte salade eten buiten wandelend of ergens op schoot vind ik niet lekker.

  • Mr FOB Bericht auteur

   Een salade al wandelend eten klinkt niet aantrekkelijk inderdaad. En jij pakt de grote vis al met je fietsen!

 • consuminderen

  Hiken is heerlijk. Ik genoot heel erg van het wandelen door de mooiste gebieden. Omdat ik moeite heb met dieptezicht heb ik ook moeite met de bergen. Gewoon wandelen is heel fijn.
  In de natuur zijn is super zeker nu in de zomer.

  • Mr FOB Bericht auteur

   Wat jammer dat je moeite met dieptezicht je wat belemmert, maar mooi dat je kunt genieten van wandelen!

 • Minimaal

  Hiken is tof! Ik zou het meer moeten doen. Qua wandelen zit ik te denken om vanavond een rondje te maken dicht bij huis en ook zondag staat er een wandeltocht op het programma die ik al lang wil gaan doen.

  Ik zou ook nog heel graag terug willen naar Schotland. Daar lekker hiken en wildkamperen/in hostels overnachten. Toch denk ik dat mijn volgende bezoekje weer London word… vanaf 24 september is er weer een tentoonstelling van het British Museum dat ik niet wil missen…

 • Meneer en Mevrouw

  Heerlijk, lekker hiken! Lekker buiten zijn, verstand op nul en blik op oneindig.
  Wij hebben in Januari de Tongariro Crossing gelopen in Nieuw-Zeeland, echt ontzettend gaaf en een goed FO doel! Wat is het daar prachtig!

  • Mr FOB Bericht auteur

   Staat zeker op ons verlanglijstje! Maar dan wel graag een aantal maanden omdat het prachtig moet zijn en niet om de hoek ligt ?

 • Jolanda

  Asturië en de Pyreneeën zien er goed uit. Ik denk dat wij daar volgend voorjaar heengaan. Ook wandelen, want het lijkt ons wat te bergachtig om daar te gaan fietsen. Heb je ook nog goede tips om het met een klein budget te doen? Want we willen natuurlijk zoveel mogelijk waar en plezier voor ons geld.

  • Mr FOB Bericht auteur

   In het voorjaar zou het goed een sneeuwvakantie kunnen worden in de Picos en de Pyreneeën. Ik weet niet of campings dan open zijn. Maar in de Picos hebben we goedkoop fijn gekampeerd in Posada de Valdeon (19 euro per nacht voor ons als tentkampeerders). Hebben ook hutjes, ik weet niet wat die kosten. En een uitstekend 3 gangen dagmenu inclusief drank voor 12 euro als je eens gek wilt doen. Zelf koken blijft natuurlijk het goedkoopst.
   In de Pyreneeën vind ik camping Azun Nature een aanrader (13-16 euro per nacht, we zitten net in overgang voor- naar hoogseizoen), ook heel goedkoop en mooi gelegen.
   Beide campings hebben ook heel aardige eigenaren.

 • erik

  Grappig mijzelf hier ook in te kunnen vinden! Picos was prachtig, Pyreneeën uiteraard ook, Noord Italië: grandioos (west, midden en oost!) etc. en komend weekend voor twee weken Slovenie :-). Vroeg in t jaar een vlucht geboekt op Ljubljana en van daaruit naar het meer van Bohinj om via 13 hutten twee weken later weer terug te keren. Lid van de ned. bergsport vereniging geeft een aardige korting op toch al goedkope overnachtingen. Kortom; je hebt niet zoveel nodig om fijn op vakantie te gaan.

  • Mr FOB Bericht auteur

   Leuk! Ik ben Mrs FOB mentaal aan het masseren zodat ze ook in hutten wil overnachten. Nog meer het bergengevoel. Maar klaag niet vanaf een prachtige camping midden in de Pyreneeën.

 • Nicole Orriëns

  Ik vind wandelen ook leuk en denk altijd dat als ik niet meer kan hardlopen ik ga wandelen. Hiken klinkt heel erg klauterig. Daar ben ik wat minder van. Maar omdat het zo makkelijk is vanuit huis en goedkoop zou ik het wel overwegen.

 • Team CF

  Ben ook voor “hiken”. Wandelen in Nederland is leuk, maar de bergen in blijft toch iets magisch hebben. Ben dan ook echt een berggeit. Hierin zit ook een beetje een nadeel, ik ga wat harder omhoog dan Mvr. Maar zij loopt mij er weer vierkant uit op de platte stukken. Wat dat betreft is ze wel een goeie rem naar boven, wil nog wel eens te hard gaan 🙂 Kijk erg uit om dit weer eens te doen, maar de kleine gaat dit nog niet kunnen voorlopig…jammer.
  Voorlopig dus maar even blijven fietsen, skeeleren en rennen.

  • Mr FOB Bericht auteur

   Ik zit nu in de Pyreneeën en ben verbaasd wat voor ukkies hier stevige hikes maken met hun ouders. Wie weet ligt dat voor jullie ook snel in het verschiet.