Femke HogemaIk las voor het eerst iets over Femke Hogema in een advertentie in een tijdschrift. Ik werd nieuwsgierig omdat zij aangeprezen werd als iemand met verstand van financiën voor ZZP’ers. Zo kwam ik op haar website terecht en sindsdien volg ik haar blog. Ik kan niet anders zeggen dan dat zij heel praktisch en enthousiast schrijft!

Ze bleek oprichter en eigenaar van Healthy Finance en werkzaam als trainer, auteur en spreker op het gebied van Financieel Bewust Ondernemerschap. Ze bleek ook genomineerd te zijn geweest voor vrouwelijke ZZP’er van het jaar 2012.

Kortom, een specialiste in financiën voor ZZP’ers en andere ondernemers!

Femke

Nou weet ik best wat van financiën en hoe je bijvoorbeeld verstandig kunt beleggen in indexfondsen. Maar van de financiële kant van ondernemen heeft Femke veel meer kaas gegeten dan ik. Daarom had ik haar benaderd of ze jullie en mij een keer wat meer kon uitleggen over ondernemerschap en financiën.

Femke’s eerste vlog

Recent publiceerde zij haar eerste vlog. Deze vlog ging over de reis die zij met haar gezin maakte naar Amerika, en hoe haar business in Nederland gewoon doorliep. Het ging over het feit dat ze gewoon 83 (!!!) producten verkocht terwijl ze aan het strand lag. Over hoe dat haar ontroerde en waarom dat haar ontroerde. Een soort mini training over hoe processen, systemen en mensen dit mogelijk maakten voor haar, en ook mogelijk kunnen maken voor jou en mij. Een aanrader, zeker als je als ondernemer graag efficiënt werkt en passief inkomen genereert. Iets dat natuurlijk heel goed past bij financieel onafhankelijk worden.

Femke’s gastvlog

Ik vond haar dermate leuk vloggen en zij vond dat ook zo leuk om te doen dat we besloten hebben van haar gastblog een gastvlog te maken. Via onderstaande link vind je gastvlog van Femke:

Link

Deze gastvlog is een stuk korter dan haar minitraining in haar eerste vlog. Dus als je nieuwsgierig bent geworden na het luisteren en kijken naar deze gastvlog, ga naar haar site en vindt meer van haar.

Wil je haar praktische tips in boekvorm, klik dan: Financien voor zzp’ers en andere zelfstandige ondernemers.

Heb je vragen voor Femke, stel ze dan via de reactiemogelijkheid onder dit bericht! Ben jij ondernemer of heb je plannen hiervoor? Hoe pak jij je financiën aan?

Gastblog Marjolein Jonker

Binnenkort verschijnt er een gastblog van Marjolein Jonker. Zij kreeg landelijke bekendheid door haar voortrekkersrol op het gebied van klein en duurzaam wonen, oftewel tiny houses. Een uitstekende manier om sneller financieel onafhankelijk te worden, aangezien woonlasten meestal onze grootste kostenpost zijn. Mis het niet en schrijf je hieronder in om een email te krijgen zodra er een nieuwe post verschijnt!

Wil jij, net als ruim 14.000 anderen, een e-mail ontvangen zodra er een nieuwe post verschijnt en het FOB huishoudboekje 2024 kado?Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren
Dat adres is al in gebruik
The security code entered was incorrect
Check je mail inbox (of spambox) om je inschrijving te bevestigen. Geen mail ontvangen? Mogelijk heb je een typefout gemaakt; voer je mailadres nogmaals in.


De informatie op deze site is mijn persoonlijke mening, geen beleggingsadvies en je blijft zelf verantwoordelijk bij opvolgen ervan. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, je kunt je inleg (deels) verliezen. Blauw onderstreepte links met   kunnen mij een vergoeding opleveren voor het doorverwijzen. Dit kost jou niets. Reacties kunnen worden gemodereerd of verwijderd.

Schrijf een reactie

5 Reacties

  1. Project Lonica Reageer

    Leuk mr FOB! Ik heb een workshop van Femke meegemaakt bij een netwerkdag voor tekstschrijvers. Veel van geleerd!

    • Project Lonica

      Zie net dat ik er (hoe kan het ook anders) een blogje over heb geschreven

    • Leuke post! Ja, ze is echt een enthousiaste en inspirerende ondernemer (of onderneemster?)