Mijn spaarquote over het eerste kwartaal van 2017 7


strand tekst

Spaarquote eerste kwartaal 2017

Over het eerste kwartaal van 2017  is mijn spaarquote uitgekomen op 60%. Dit is mijn spaarquote gebaseerd op inkomen uit werk.

Spaarquote 2017 kwartaal 1

Wat hierbij geholpen heeft is dat ik de promotie op mijn werk, waar ik eerder over schreef, ook gekregen heb. Doordat ik FU-money heb, heb ik mijn mond open durven trekken op mijn werk en promotie gekregen. Door die promotie is mijn salaris 7.5% hoger dan vorig jaar. FU-money lijkt zichzelf wel te vermenigvuldigen :-).

Januari

In januari had ik een relatief lage spaarquote van 28%. We hebben toen een weekend vakantie gevierd op Vlieland met vrienden, waar je al wat foto’s bij posts op dit blog hebt kunnen zien. Daarnaast heb ik de vlucht en autohuur vooruit betaald van mijn vakantie naar Puglia. Ook moest ik mijn paspoort verlengen.

Februari

In februari kreeg ik winstuitkering uitbetaald van mijn werkgever. Verder had ik geen grote uitgaven. Die combinatie heeft mijn spaarquote tot recordhoogte van 84% doen stijgen.

Maart

In maart heb ik een aantal niet opgemaakte ATV dagen van 2016 en wat overuren uitbetaald gekregen. Daarnaast achterstallig salaris over januari en februari doordat in maart met terugwerkende kracht die loonsverhoging door die promotie verwerkt werd door mijn werkgever. Daarnaast had ik wel wat kosten voor mijn vakantie in Puglia. Al met al kwam ik toch op een spaarquote van 66% in maart.

Beleggingsrendement wel of niet meenemen?

Rijk genoeg vroeg mij in mijn post over mijn spaarquote en beleggingsresultaat over 2016 waarom ik mijn beleggingsrendement meenam in mijn spaarquote. Later heb ik het daar ook nog met Cheesy Finance over gehad.

Ik heb besloten mijn beleggingsrendement niet meer mee te nemen in mijn spaarquote. Zo geeft het het beste beeld hoeveel ik van mijn inkomen uit werk overhoud.

Mijn beleggingsrendement over het eerste kwartaal was 1% per maand.

Ik ben heel blij met mijn spaarquote en beleggingsrendement over het afgelopen kwartaal.

Hoe was jouw eerste kwartaal?

 

 

Wil jij het FOB huishoudboekje kado?

En een email ontvangen wanneer er een nieuwe post verschijnt? Ik stuur geen spam, opzeggen kan altijd en ik geef je emailadres nooit door aan derden

Voeg je bij 5.752 andere abonnees

 

 

FOB volgen en FOB huishoudboekje kado?

Wil jij het FOB huishoudboekje kado? En een e-mail ontvangen zodra er een nieuwe post verschijnt? Ik stuur geen spam, geef je e-mailadres nooit door aan derden en uitschrijven kan altijd.

3905 andere abonnees houden je gezelschap!

Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren
Dat adres is al in gebruik
The security code entered was incorrect
Bedankt voor het inschrijven
Ik ben geen professioneel adviseur. Je blijft zelf verantwoordelijk voor je eigen keuzes, informatie op deze site is uitsluitend bedoeld om van te leren en niet bedoeld als beleggingsadvies of pensioenadvies. Bij sommige links krijg ik een vergoeding voor het doorverwijzen. Dit kost jou niets. Reacties kunnen gemodereerd of verwijderd worden. Ik aanvaard geen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden of onjuistheden.


Leuk als je reageert! Ik streef ernaar je reactie binnen 24 uur toe te laten en er eventueel op te reageren. Hier klagen voegt niet zoveel toe. Reacties met als doel iets te leren van anderen of om anderen te helpen, nadat je het hele artikel en alle andere reacties gelezen hebt, zien we hier het liefst!

7 gedachten over “Mijn spaarquote over het eerste kwartaal van 2017