Spaarquote eerste kwartaal 2017

Over het eerste kwartaal van 2017 is mijn spaarquote uitgekomen op 60%. Dit is mijn spaarquote gebaseerd op inkomen uit werk.

Spaarquote 2017 kwartaal 1

Wat hierbij geholpen heeft is dat ik de promotie op mijn werk, waar ik eerder over schreef, ook gekregen heb. Doordat ik FU-money heb, heb ik mijn mond open durven trekken op mijn werk en promotie gekregen. Door die promotie is mijn salaris 7.5% hoger dan vorig jaar. FU-money lijkt zichzelf wel te vermenigvuldigen :-).

Januari

In januari had ik een relatief lage spaarquote van 28%. We hebben toen een weekend vakantie gevierd op Vlieland met vrienden, waar je al wat foto’s bij posts op dit blog hebt kunnen zien. Daarnaast heb ik de vlucht en autohuur vooruit betaald van mijn vakantie naar Puglia. Ook moest ik mijn paspoort verlengen.

Februari

In februari kreeg ik winstuitkering uitbetaald van mijn werkgever. Verder had ik geen grote uitgaven. Die combinatie heeft mijn spaarquote tot recordhoogte van 84% doen stijgen.

strand tekst

Maart

In maart heb ik een aantal niet opgemaakte ATV dagen van 2016 en wat overuren uitbetaald gekregen. Daarnaast achterstallig salaris over januari en februari doordat in maart met terugwerkende kracht die loonsverhoging door die promotie verwerkt werd door mijn werkgever. Daarnaast had ik wel wat kosten voor mijn vakantie in Puglia. Al met al kwam ik toch op een spaarquote van 66% in maart.

Beleggingsrendement wel of niet meenemen?

Rijk genoeg vroeg mij in mijn post over mijn spaarquote en beleggingsresultaat over 2016 waarom ik mijn beleggingsrendement meenam in mijn spaarquote. Later heb ik het daar ook nog met Cheesy Finance over gehad.

Ik heb besloten mijn beleggingsrendement niet meer mee te nemen in mijn spaarquote. Zo geeft het het beste beeld hoeveel ik van mijn inkomen uit werk overhoud.

Mijn beleggingsrendement over het eerste kwartaal was 1% per maand.

Ik ben heel blij met mijn spaarquote en beleggingsrendement over het afgelopen kwartaal.

Hoe was jouw eerste kwartaal?

Wil jij, net als ruim 14.000 anderen, een e-mail ontvangen zodra er een nieuwe post verschijnt en het FOB huishoudboekje 2024 kado?Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren
Dat adres is al in gebruik
The security code entered was incorrect
Check je mail inbox (of spambox) om je inschrijving te bevestigen. Geen mail ontvangen? Mogelijk heb je een typefout gemaakt; voer je mailadres nogmaals in.


De informatie op deze site is mijn persoonlijke mening, geen beleggingsadvies en je blijft zelf verantwoordelijk bij opvolgen ervan. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, je kunt je inleg (deels) verliezen. Blauw onderstreepte links met   kunnen mij een vergoeding opleveren voor het doorverwijzen. Dit kost jou niets. Reacties kunnen worden gemodereerd of verwijderd.

Schrijf een reactie

7 Reacties

  1. ik vergroot mijn spaargeld niet op dit moment omdat dit geen zin heeft doordat ik geen rente ontvang over mijn spaargeld. ik heb een noodreserve en geld voor eventuele leuke dingen en meer niet. toch gezamenlijk een leuk bedrag. rest gebruik ik om extra af te lossen op de hypotheek.

  2. Goedemorgen. Voor het eerste kwartaal 38%. Goed om uit te rekenen, mijn doel is 50%. Ik heb mijn gemeente belasting in een keer betaald in februari en dat is een hoog bedrag. Mijn hypotheek ging omlaag en mijn VVE omhoog. Ik ga er toch meer op letten in dit kwartaal om te zien of ik het kan verbeteren.

    • Ook goedemorgen ?. Mooie spaarquote! En bijhouden helpt inderdaad enorm en is stimulerend.