Recent is er een artikel over eerder stoppen met werken verschenen in de HUMO waar onder anderen ik aan meegewerkt heb. Hieronder kun je dat lezen:

 

HUMO – Op je 40ste met pensioen!

HUMO1

HUMO2HUMO2

HUMO3

HUMO4

HUMO5

HUMO7

HUMO8

HUMO9

HUMO10

HUMO11

HUMO12

Hier vind je de link naar het originele artikel: HUMO

Meer tips om eerder te kunnen stoppen met werken?: Eerder stoppen met werken – 11 tips

Benieuwd naar mijn beleggingsstrategie?: Beleggingsstrategie voor financiële onafhankelijkheid

Lees ook: Pensioenleeftijd berekenen en verlagen.

Klik op onderstaande afbeelding als je deze post wilt bewaren op Pinterest:

Lees hier het artikel dat in de HUMO verscheen over diverse mensen die op of rond hun 40e met pensioen gaan! Ik heb ook deelgenomen aan dat interview.

Wil jij, net als ruim 14.000 anderen, een e-mail ontvangen zodra er een nieuwe post verschijnt en het FOB huishoudboekje 2024 kado?Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren
Dat adres is al in gebruik
The security code entered was incorrect
Check je mail inbox (of spambox) om je inschrijving te bevestigen. Geen mail ontvangen? Mogelijk heb je een typefout gemaakt; voer je mailadres nogmaals in.


De informatie op deze site is mijn persoonlijke mening, geen beleggingsadvies en je blijft zelf verantwoordelijk bij opvolgen ervan. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, je kunt je inleg (deels) verliezen. Blauw onderstreepte links met   kunnen mij een vergoeding opleveren voor het doorverwijzen. Dit kost jou niets. Reacties kunnen worden gemodereerd of verwijderd.

Schrijf een reactie

11 Reacties

 1. Leuk om te lezen.
  Ben stiekem heel benieuwd wat de gemiddelde lezer van het artikel vond. Voor mij allemaal heel herkenbaar.
  Vorige had ik mijn halfjaarlijkse gesprek met mijn manager. 1 van de punten die tijdens dit gesprek naar voren moeten komen zijn je ambities. Ik vertelde dat mijn ambitie is om minder te gaan werken. Ze dacht dat ik een grapje maakte. Ik heb uitgelegd dat ik tijd (met mijn kinderen) veel belangrijker vind dan geld. Het kwartje is niet gevallen bij haar want gisteren vroeg ze of ik misschien meer wilde gaan werken, er was vacature ruimte.

 2. Ik kan Kamagurka ook juist wel waarderen. Zijn illustraties vind ik wel droog en maken het voor mij wat luchtiger.

 3. Leuk artikel. Valt me op dat er steeds meer aandacht is voor deze levensstijl in de media. Is ‘de beweging’ groeiende, of lijkt dat maar zo omdat ik nu zelf sinds kort meer over dit onderwerp wil lezen en het meer opzoek?

 4. Wat een leuk artikel. Ik vind de plaatjes juist wel heel grappig, omdat ze de draak steken met de hele vroeg-met-pensioen-gedachte. Als je het artikel leest steekt het toch anders in elkaar. De plaatjes lokken juist uit om het artikel te gaan lezen, vind ik. En de mensen die het maar een gedoe en armoedig vinden om zo te leven, ga je met geen enkel artikel overtuigen. Geeft ook niks toch?

 5. Leuk stukje met zijn drieen! Weer wat extra aandacht voor het goede leven en de vrijheid die je kan krijgen als je er hard voor werkt!

 6. Heel leuk artikel! Een mooie manier om de vooroordelen een beetje uit de wereld te helpen! Voor wie het horen wil uiteraard 😉

 7. Wat een uitgebreid artikel! Leuk om jullie hier zo in terug te lezen (voel me toch wat trots dat collega-bloggers dit zo bereikt hebben) 🙂
  Overigens wel eens met jorritpr over de afbeeldingen, maar ach zolang de boodschap maar overkomt.

 8. Leuk artikel, maar wel een beetje jammer van die stemmingmakende plaatjes, heel typerend. :p