Hoe werkt BUX Zero?

Minder uitgeven dan er binnen komt en het overschot beleggen in ETF’s is een beproefde strategie om financieel onafhankelijk te worden.

Van verschillende lezers heb ik de vraag gekregen hoe je bij BUX een ETF moet aanschaffen. Als je weet hoe het werkt is het heel simpel, maar voor een eerste keer snap ik dat het lastig kan zijn. Dus hier een stap-voor-stap BUX Zero uitleg met plaatjes voor iedereen die wel eens wil weten hoe dit werkt.

BUX Zero uitleg

Aankopen VWRL indexfonds

Als voorbeeld ga ik uitleggen hoe je de Vanguard FTSE All-World UCITS ETF kunt kopen, de meest populaire ETF in Nederland. Dit fonds is een wereldwijd gespreide aandelen ETF van het zeer gerenommeerde Vanguard.

Dit fonds kun je zonder transactiekosten aanschaffen bij BUX. Dit fonds heeft net als elk fonds een zogenaamd ticker symbool. Dat is voor dit fonds VWRL. Bij BUX kun je heel gemakkelijk een fonds zoeken met behulp van dit ticker symbool. Als je het ticker symbool niet weet, maar wel de zogenaamde ISIN code, dan kun je die in plaats van het ticker symbool invoeren.

VWRL zoeken op BUX Zero

Open de BUX Zero app en zet de volgende stappen:

  1. Klik op het zoeksymbool (vergrootglas) onder in je scherm. Je komt in het zoekscherm “Ontdek”.
  2. Vul VWRL in de zoekbalk in.
bux zero uitleg vwrl

Het volgende scherm verschijnt dan. Klik hier op de fondsnaam (dus niet op het plusje):

bux zero vwrl

Het volgende scherm verschijnt:

bux zero vwrl etf

VWRL aankopen op BUX Zero

Klik op de button “Kopen”. Je komt in onderstaand scherm. Als je wilt kun je daar kiezen kiezen welk ordertype je wilt. Je kunt deze stap ook overslaan en direct een bedrag dat je wilt beleggen invullen en dan op “Check” drukken.

bux zero order

Ordertype kiezen

Je kunt uit de volgende ordertypes kiezen:

bux zero ordertype
  • Marktorder: wordt tijdens openingstijden van de beurs direct uitgevoerd tegen de dan geldende marktprijs. Als je stukjes van VWRL in plaats van hele stukken VWRL wilt kopen, bijvoorbeeld omdat je niet genoeg geld beschikbaar hebt om hele stukken te kopen, dan wordt je order automatisch als marktorder uitgevoerd. Marktorders kosten €1,50.
  • Limietorder: je kunt aangeven wat je maximaal voor VWRL wilt betalen. Als er iemand is die tegen die prijs VWRL aan je wil verkopen, dan gaat de transactie door. Anders niet en zul je je prijs iets moeten verhogen totdat iemand bereid is tegen jouw prijs VWRL aan je te verkopen. Limietorders kosten €1,50.
  • Zero Order: deze wordt op dagen dat de beurs open is na 16.00 uur uitgevoerd tegen de dan geldende marktprijs. Deze order heeft geen transactiekosten.

Stel dat je geen ordertype wilt kiezen en voor €50 VWRL wilt kopen, dan vul je dat bedrag in en klikt op “Check”. Dan verschijnt het volgende scherm:

bux zero vwrl aankopen

Wanneer je vervolgens op “Plaats Koop-Marktorder” klikt wordt je aankoop direct uitgevoerd en ben je een echte belegger geworden in ruim 3.000 bedrijven via een ETF bij BUX.

Vragen? Stel ze hieronder!

Wil jij, net als ruim 14.000 anderen, een e-mail ontvangen zodra er een nieuwe post verschijnt en het FOB huishoudboekje 2024 kado?Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren
Dat adres is al in gebruik
The security code entered was incorrect
Check je mail inbox (of spambox) om je inschrijving te bevestigen. Geen mail ontvangen? Mogelijk heb je een typefout gemaakt; voer je mailadres nogmaals in.


De informatie op deze site is mijn persoonlijke mening, geen beleggingsadvies en je blijft zelf verantwoordelijk bij opvolgen ervan. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, je kunt je inleg (deels) verliezen. Blauw onderstreepte links met   kunnen mij een vergoeding opleveren voor het doorverwijzen. Dit kost jou niets. Reacties kunnen worden gemodereerd of verwijderd.

Schrijf een reactie