Kort geleden had ik het met twee collega’s tijdens ons lunchrondje over vakanties. We bleken alle drie groot liefhebber te zijn van reizen.

Goedkope vakantie

Ostuni

Mijn eerste collega zei: hmmm, binnenkort maar eens een leuk reisje naar de andere kant van de wereld uitzoeken! Daarop reageerde mijn tweede collega met de opmerking: haha, ik heb al een vakantie geboekt! Komende zomer met het hele gezin van accommodatie naar accommodatie door Noorwegen trekken.

Aanstaande zomer gaan Mrs FOB kamperen in Asturias. Reizen is één van de dingen die we het liefste doe met ons geld. Daar zijn we dan ook relatief veel geld aan kwijt.

Maar daarnaast krikken we onze spaarquote graag op. Dus bij het reizen letten we wel heel goed op de kosten.

Duur Noorwegen

Afgelopen zomer zijn mijn vrouw en ik ook door het peperdure Noorwegen getrokken. Prachtig! Maar we hebben toch een relatief goedkope vakantie gehad. 4 weken lang inclusief alle bootovertochten, eten en drinken voor 1200 euro per persoon. Wij hebben dan ook gekampeerd in onze eigen tent en onze maaltijden zelf klaar gemaakt. Superdeluxe hoor, met verwarming en echte bedden. Zal ik over een tijdje wel een post aan wijden.

Puglia

Ook ben ik net een weekje op vakantie geweest in Italië met een vriend. Ik ga elk jaar een weekje op pad met hem.

We zijn naar een goedkoop maar prachtig deel van Italië geweest, namelijk Puglia (de hak van Italië). Op aanraden van een Italiaanse collega van me.

Ook dit heb ik zo uitgezocht dat het weinig kost. Dat lukt heel goed in dit seizoen, zeker als je een goedkope streek uitzoekt.

Mooie kust

Kust Puglia

Kosten vlucht, auto

en appartement

Onze vlucht + week autohuur kostten 210 euro voor 2 personen, oftewel 105 euro per persoon. We vlogen vanaf Eindhoven naar Brindisi.

We huurden een balzaal van een appartement in Lecce (ook bekend als het Florence van het zuiden). Hier de woonkamer:

Appartement Lecce

Twee aparte slaapkamers, een fles wijn, een grote fles bier, allemaal fruitsappen en een gevulde fruitmand bij ontvangst. Koffie, spaghetti, saus, crackers, Nutella, alles aanwezig. En dat voor 315 euro voor een week voor ons tweeën. Oftewel 162.50 euro per persoon voor de hele week.

Hier de stadspoort van het mooie Lecce:

Stadspoort Lecce

Kosten eten

Dit is het enige weekje per jaar dat ik wat eten betreft niet consuminder. Ik vind het in een land als Italië uiteten gaan te verleidelijk om zelf te gaan koken. Maar dat kan dus wel in zo’n appartement, als je wilt.

We hebben veel vis, schaal- en schelpdieren op, heerlijke pizza en pasta en uiteraard ijs. Maar je moet echt je best doen om daar veel geld aan kwijt te raken in deze regio.

Koffie in sfeervolle cafés:

Lecce ontbijt

We zijn voor ontbijt + lunch + diner inclusief alle drank gemiddeld niet meer dan 40 euro per persoon per dag kwijt geweest.

Zeevruchten

Mooie gebouwen

Puglia is een prachtige, relatief goedkope streek in Italië. Bij Nederlanders niet zo bekend, bij de Italianen wel.

Je hebt er heel leuke, authentieke huisjes:

Trulli

Prachtige kathedraal in Ostuni, het dorpje op de heuvel dat te zien is op de eerste foto in deze post:

Ostuni

Kortom, als je niet naar steden als Rome, Florence of Venetië gaat is Italië een geweldige, goedkope bestemming in dit seizoen.

En in de zomer kamperen helpt ook om de kosten binnen de perken te houden.

Als je de bestemming en manier van vakantie vieren er op uitkiest, kun je uitstekend voor relatief weinig geld vakantie vieren.

Hou jij ook zo van reizen? Ken je Puglia? Hoe vier jij vakantie?

Wil jij, net als ruim 14.000 anderen, een e-mail ontvangen zodra er een nieuwe post verschijnt en het FOB huishoudboekje 2024 kado?



Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren
Dat adres is al in gebruik
The security code entered was incorrect
Check je mail inbox (of spambox) om je inschrijving te bevestigen. Geen mail ontvangen? Mogelijk heb je een typefout gemaakt; voer je mailadres nogmaals in.


De informatie op deze site is mijn persoonlijke mening, geen beleggingsadvies en je blijft zelf verantwoordelijk bij opvolgen ervan. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, je kunt je inleg (deels) verliezen. Blauw onderstreepte links met   kunnen mij een vergoeding opleveren voor het doorverwijzen. Dit kost jou niets. Reacties kunnen worden gemodereerd of verwijderd.

Schrijf een reactie