Goedkoop uit eten – 3 manieren waarop wij dat doen


Goedkoop uit eten gaan? Lees hier 3 manieren waarop wij dat doen!

Wij gaan beduidend minder vaak uit eten dan voordat we met financieel onafhankelijk worden bezig waren. Dat scheelt natuurlijk aanzienlijk in de kosten. We hebben als gunstig bijeffect gemerkt dat uit eten gaan nu leuker is geworden doordat het weer specialer is geworden.

Als we dan toch uit eten gaan, dan gaan we natuurlijk graag goed maar wel goedkoop uit eten. Tegenwoordig gaan we eigenlijk zelden meer uit eten zonder flinke korting.

Goedkoop uit eten – Het Laatste Tafeltje

Af en toe reserveren we een restaurant via Het Laatste Tafeltje. Bij hen krijg je last minute korting op restaurants. Daardoor kom je via hen nogal eens bij een relatief goed restaurant voor een lage prijs.

Goedkoop uit eten – AH restaurantactie

Pas geleden was weer de AH restaurantactie (update 2020: deze actie wordt niet meer gehouden, maar AH biedt in samenwerking met Diningcity lokaal deals aan). Niet onbekend bij de meesten. Ook met behulp van die actie kun je bij de betere restaurants met korting uit eten gaan. Maar meestal niet zo sjiek als via Het Laatste Tafeltje.

Je krijgt bij de AH restaurantactie het tweede 3 gangenmenu gratis. Afhankelijk van het restaurant hebben ze een speciaal voor de actie samengesteld menu of kun je gewoon van de kaart kiezen.

Toen we een tijd terug met vrienden een weekend naar Vlieland zijn geweest hebben we met behulp van deze actie werkelijk fantastisch gegeten in restaurant ‘t Havenmantsje in Harlingen.

Goedkoop uit eten – Socialdeal

Als ik bijvoorbeeld met een vriend een keer wat eenvoudiger ergens wil gaan eten, kijk ik altijd op Socialdeal of er een aanbieding is. Daar ben ik ook erg over te spreken.

Het leuke vind ik ook dat ik via hen wel eens op een minder voor de hand liggende plek kom, waar ik anders nooit terecht zou komen. Restaurants in woonwijken doen bijvoorbeeld nogal eens mee aan Socialdeal. Vaak kun je op deze manier erg goedkoop uit eten gaan.

 

Uiteindelijk ben je natuurlijk verreweg het goedkoopste af als je gewoon thuis eet. Een tijdje terug hebben we juist 60 euro bespaard met een gezellig etentje met vrienden bij ons thuis. Maar als je, net als wij, het leuk vindt af en toe uit eten te gaan, dan is een flinke korting natuurlijk mooi meegenomen.

 

Ga jij wel eens uit eten? Let jij dan op aanbiedingen?

 

Wil jij het FOB huishoudboekje 2021 kado? En een e-mail ontvangen zodra er een nieuwe post verschijnt? Ik stuur geen spam, opzeggen kan altijd en ik geef je e-mailadres nooit door aan derden.

12712 andere abonnees houden je gezelschap!

Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren
Dat mailadres is al ingeschreven
The security code entered was incorrect
Check je mail inbox (of spambox) om je inschrijving te bevestigen. Geen mail ontvangen? Mogelijk heb je een typefout gemaakt; voer je mailadres nogmaals in.
Ik kom ook financieel interessante acties en aanbiedingen tegen waar ik op dat moment geen blogpost over schrijf. Ik kan je daar dan wel op wijzen via een mailtje. Je kunt je hiervoor apart inschrijven:
Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren
Dat adres is al in gebruik
The security code entered was incorrect
Check je mail inbox (of spambox) om je inschrijving te bevestigen. Geen mail ontvangen? Mogelijk heb je een typefout gemaakt; voer je mailadres nogmaals in.

Ik ben geen professioneel adviseur. Je blijft zelf verantwoordelijk voor enige schade geleden door opvolgen van advies of navolgen van informatie op deze site. Informatie kan achterhaald zijn, check altijd zelf of ze nog actueel is. De informatie op deze site is mijn persoonlijke mening, geen beleggingsadvies en louter informatief en educatief bedoeld. Let op: Beleggen gaat gepaard met risico's, je kunt je inleg (deels) verliezen. Zie ook de disclaimer. Soms krijg ik een vergoeding als je een transactie doet via een blauwe link op deze site. Dit kost jou niets. Reacties kunnen worden gemodereerd of verwijderd.

Auteur: Mr FOB


Een reactie plaatsen

Leuk als je reageert! Reacties met als doel iets te leren van anderen of om anderen te helpen, nadat je het hele artikel en alle andere reacties gelezen hebt, zien we hier het liefst! Je reactie wordt goedgekeurd en verwerkt volgens mijn privacybeleid. Door je reactie te versturen ga je hiermee akkoord.

42 gedachten over “Goedkoop uit eten – 3 manieren waarop wij dat doen

 • Bjorn

  3 goede tips, wij maken samen ook gebruik van de AH acties. Maar de laatste keer dat wij dit deden was het eten bijster slecht. We gaan het sowieso nog wel een keer doen, het kan altijd een keer iets minder zijn. Als ik zelf kook is het dat elke keer 😉

 • Justin - de Bazel Amsterdam

  Zelf vind ik dat uiteten een moment moet zijn om naar uit te kijken. En geen gewoonte. Daarom eet ik ook vrij weinig buiten de deur. Slapen we een weekendje in een andere stad dan combineren we dit door een leuk tentje uit te zoeken en daar een hapje te eten. Het ultieme gevoel van een ”mini” vakantie en ik kan hier al weken van te voren naar uit kijken!

 • ontsladebaas

  Goede tip, ik ga Heerlijk.nl eens uitproberen! Ik heb een maandelijks budget voor uiteten gaan, terrasjes en dat soort zaken, leuk als je daar efficiënter gebruik van kunt maken. De AH actie is een bekende, die hebben we uiteraard gebruikt.

 • dertigermetkids

  we hebben sinds een paar jaar een happy italy (1 van de eerste 3) net buiten ons dorp, op loopafstand 😉 soms gaan we op vrijdagavond als de kids bij opa en oma slapen er samen eten of soms met de kinderen (binnen en buiten speelgelegenheid, niemand die opkijkt van een huilend kind dus ook geen stress bij ons.. gratis een extra bord als ze maar 2 happen mee eten of bijv de pizza nutella als hoofdgerecht 😉 ideaal) ook ik als lastige eter heb er keus genoeg 😉 heerlijk! en zeker betaalbaar! pizza en pasta onder de 10 euro!! maar idd bewust niet vaak uit eten, dat bespaart nog het meeste geld 😉 op dagjes weg ons eigen eten mee 😉 etc

 • BescheidenBeurs

  Als wij uit eten gaan, gaan we meestal naar een wat goedkoper bistrootje of eetcafe. Dat vind ik qua sfeer wat gezelliger en je hoeft niet zo ontzettend lang te zitten.
  Overigens heb ik zelf voor een sterrenrestaurant gewerkt ( ik deed de administratie) en er viel regelmatig wat te proeven. Het eten op zich kan ik prima waarderen! Alleen ik hou niet zo van de poespas eromheen.

  • Mr FOB Bericht auteur

   Hou ook helemaal niet van die poespas. Heb weinig ervaring met sterrenrestaurants, maar gelukkig kan het ook bijzonder zijn zonder poespas heb ik gemerkt

 • het rijke wijf

  Vorige week waren we uit eten met ons twee. ‘Gewapend’ met een AH actie kaart. Om heel eerlijk te zijn vond ik het niet zo bijzonder meer. Uiteraard wel gezellig met ons twee. Ik geniet meer van een lekkere maaltijd in eigen huis of tuin.

  • Mr FOB Bericht auteur

   Hoe minder vaak ik ga, hoe meer speciaal ik het vind. Maar soms heb je ook gewoon pech dat het restaurant niet zo goed is natuurlijk

 • Groene Glitter

  Eerder gingen mijn vriend en ik vaak uiteten, totdat de knop omging. Het geld dat we aan uiteten besteden kunnen we ook ergens anders aan besteden 🙂 Natuurlijk gaan we wel eens ergens eten, maar dat is echt sporadisch geworden. En nu, hoe gek het ook klinkt, is het echt een traktatie voor onszelf en genieten we er ook veel meer van dan voorheen.

 • Vlinder1960

  Uit eten gaan in Nederland (of België) vind ik gruwelijk duur. Voor een biefstuk met frietjes en een bak sla met een drankje ben je met twee snel zo’n 80 euro kwijt. Ik vind dat zonde. En ik maak het dan even zo lekker klaar. Wij gaan misschien 1 à 2 keer per jaar uit eten, maar dan ook meteen goed. Avondje uit en echt genieten van heerlijke gerechtjes waar je dan al zo’n drie uur voor aan tafel zit. Je mag jezelf af en toe best verwennen, zeker als je daar hard voor werkt…

  • Mr FOB Bericht auteur

   Dat is een hoop geld ja! Die 80 euro voor een hoofdgerecht met drankje voor 2 personen kan overigens met de kortingen die ik noem met gemak door de helft.

 • Simpel,met een snufje liefde.

  Wij gaan 1 keer uit eten per jaar. Meestal doen we dan een film + eten arrangement. Is een stuk goedkoper en je hebt meteen 2 dingen.

  • Mr FOB Bericht auteur

   Dat is heel gunstig vanuit besparingsoogpunt, zo weinig uit eten gaan en dan ook nog in een arrangement!

 • rita

  Er is nog een leuke site, dat heet het laatste tafeltje, daar vind je allemaal restaurants die nog last-minute aanbiedingen hebben.Heel vaak kun je dan voor de helft van de prijs eten. Groetjes, Rita