60 euro bespaard met gezellig etentje 9


schoorsteen glow

Glow Eindhoven

We hebben met vrienden een jaarlijkse traditie om samen te eten en daarna naar Glow in Eindhoven te gaan. Andere jaren hadden we de gewoonte om een leuk restaurantje uit te zoeken en daar te gaan eten. We vonden het vorig jaar erg druk in de restaurants. Daarnaast viel de prijs-kwaliteit verhouding ons erg tegen. Om die reden stelde Mrs FOB, die ook besmet is met het consumindervirus, voor om deze vrienden bij ons thuis voor een borrel en eten uit te nodigen.

Groenten uit eigen tuin

‘s Middags had Mrs FOB een grote pan tomatensoep gemaakt van ingevroren tomaten uit eigen tuin.

tomaten oogst

Als hoofdgerecht hadden we Mexicaanse tortilla’s gevuld met allerlei groenten en gehakt. De pepers door de guacamole waren ook uit eigen tuin.

pepers oogst

Dit keer hield Mrs FOB gelukkig rekening met het feit dat de pepers uit eigen tuin ongeveer 16x zo scherp zijn als die uit de winkel.

Met smaak aten we de soep en de goed gevulde tortilla’s waarvan de kosten van de ingrediënten in totaal uitkwamen op 12,34 euro. Dat is een besparing van 60 euro ten opzichte van wat wij vorig jaar met zijn tweeën in het restaurant kwijt waren. En nu aten we er met zijn vieren van.

Met een goed gevulde maag en dik gekleed zijn we de kou in gegaan. We genoten van de lichtshows en objecten die Glow dit jaar opgesteld had. Glow had dit jaar 2 routes. Eén ging door de stad en één ging over het universiteitsterrein. We zijn begonnen met die laatste. Met name de versierde schoorsteen die je bovenaan de post ziet staan was indrukwekkend.

Vanavond “gratis” eten

We hebben zoveel van de soep en de tortilla’s over gehouden dat we er vanavond met z’n tweeën nogmaals van eten. Mrs FOB heeft vandaag ook nog een flinke pan soep gemaakt van komkommers die voor 49 cent/stuk in de aanbieding waren bij de Lidl. Dat wordt ook smullen in de loop van komende week.

Een smakelijk, gezellig en super goedkoop weekend!

 

Hoe was jouw weekend?

 

FOB volgen?

Wil jij het FOB huishoudboekje kado? En een e-mail ontvangen zodra er een nieuwe post verschijnt?

3905 andere abonnees houden je gezelschap!

Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren
Dat adres is al in gebruik
The security code entered was incorrect
Bedankt voor het inschrijven
Ik ben geen professioneel adviseur. Je blijft zelf verantwoordelijk voor je eigen keuzes, informatie op deze site is uitsluitend bedoeld om van te leren en niet bedoeld als beleggingsadvies of pensioenadvies. Bij sommige links krijg ik een vergoeding voor het doorverwijzen. Dit kost jou niets. Reacties kunnen gemodereerd of verwijderd worden. Ik aanvaard geen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden of onjuistheden.


Leuk als je reageert! Ik streef ernaar je reactie binnen 24 uur toe te laten en er eventueel op te reageren. Hier klagen voegt niet zoveel toe. Reacties met als doel iets te leren van anderen of om anderen te helpen, nadat je het hele artikel en alle andere reacties gelezen hebt, zien we hier het liefst!

9 gedachten over “60 euro bespaard met gezellig etentje

 • Gerlinde

  Heerlijk! Uit eten gaan vind ik best overrated. Niet zelden kan ik het zelf lekkerder klaar maken en dat wachten op je drinken en tot je mag betalen, lallende mensen naast je… nah. Groot gelijk dat je het lekker thuis deed. En de rest van de avond was er niet minder om zo te lezen. Gaaf hoor.

 • Team CF

  Ha, zijn wij dus net met 12 man uiteten geweest i.v.m. een verjaardag van een van onze moeders (werd 65). Heel erg gezellig en zeer smakelijk. Was voor ons pas de tweede keer dit jaar dat we uiteten zijn geweest, en deze werd zelfs nog voor ons betaald ook!
  Geloof dat het menu normaal gesproken €32.50 pp is inclusief 6 (alcoholische) consumpties.
  Erg leuk weekend gehad.

 • stoppenvoormijnvijftigste.nl

  Heerlijk als je zo bewust en veel geld kan besparen. Voor mij dit keer een “duur” weekend. Stappen EN uit eten. Maargoed, dat moet af en toe ook gewoon kunnen. De komende weekenden weer rustig aan 😉

  • Mr FOB Bericht auteur

   Mijn weekend valt ook wel eens duurder uit 😉 Maar bewust hiermee omgaan helpt me tientallen procenten te besparen. Maar jij gaat hier ook wel bewust mee om neem ik aan gezien je ambitie voor je 50e te stoppen

 • Meergeldminderstress

  Los van deze fijne besparing: wat zien jullie tomaten en pepertjes er goed uit zeg! Ik vind het heel knap. Ik had dit jaar welgeteld 3 goede rijpe tomaten, en de rest is niet rood geworden, danwel enorm beschimmeld omdat het ging regenen voor ze echt rijp waren.

  • Mr FOB Bericht auteur

   Heb ze in een zelf gebouwde kas staan, dat helpt. Buiten de kas lukte het mij ook nauwelijks om tomaten goed te kweken. Binnenkort een post over het zelf bouwen van een kas

 • Wannabe Mrs Mustache

  Probeer cherrytomaten te kweken, die hebben minder rijpingstijd nodig… en voor moestuintips natuurlijk hebben we daar onze Jelle voor van de makkelijkemoestuin