Maximaal 100 euro voor kleding in 2017


jurk

 

Mrs FOB en ik gaan met elkaar de uitdaging aan om in 2017 maximaal 100 euro per persoon aan kleding uit te geven. Doe je mee?

 

Een jaar geen kleding kopen

Afgelopen jaar hadden Mrs FOB en ik afgesproken een jaar geen kleding te kopen. Het verraste ons hoe weinig moeite ons dat gekost heeft. We vonden het eigenlijk vooral leuk door de besparing die het opleverde en doordat we hiermee wat duurzamer leefden. We beseften ons vooral hoe onzinnig het is om kleding te vervangen die nog heel draagbaar is, alleen omdat je je hebt laten verleiden om wat nieuws te kopen.

Milieu

Het voelt goed voor ons het milieu minder te belasten door kleding pas te vervangen zodra die versleten is. De productie van katoen is een van de meest vervuilende milieuactiviteiten die je kunt bedenken. Katoen vraagt heel veel water en grote hoeveelheden insecticiden en pesticiden. Zie deze link voor meer info.

 

Maximaal 100 euro voor kleding in 2017

We vroegen ons af of we dit komend jaar weer zo zouden gaan doen. Nou heb ik 2 nieuwe overhemden en een paar shirtjes nodig. En mijn vrouw heeft wat shirtjes en een broek nodig. Maar het lijkt ons wel leuk om een vergelijkbare nieuwe uitdaging aan te gaan. Mrs FOB en ik gaan met elkaar de uitdaging aan om in 2017 maximaal 100 euro per persoon aan kleding uit te geven.

 

trui

 

Uitverkoop en tweedehands

Wij zijn van plan in 2017 alleen kleding met minimaal 50% korting in de uitverkoop of tweedehands aan te schaffen. Wellicht voor de doorgewinterde consuminderaars onder ons al een gewoonte. Kopen in de uitverkoop was voor Mrs FOB overigens voor 2016 ook al een sport.

Tweedehands kleding kopen zijn we mee in aanraking gekomen toen we laatst bij de tweedehands winkel, op zoek naar een kampeerartikel, op een hele afdeling met voornamelijk dameskleding stuitten. Deze kleding zag er nog heel goed uit en de prijzen waren echt gunstig. Mrs FOB is zeker van plan in 2017 daar eerst eens een kijkje te gaan nemen!

 

Doe je mee?

Doe je mee met de uitdaging om maximaal 100 euro aan kleding uit geven in 2017? Of vind je dat te soft en ga je hardcore voor de 0 euro? Of doe je mee voor een ander maximaal bedrag?

 

Wil je naast de tip om te besparen op je kledinguitgaven nog andere tips die kunnen helpen eerder te stoppen met werken?: Eerder stoppen met werken – 11 tips

Wil jij het FOB huishoudboekje 2021 kado? En een e-mail ontvangen zodra er een nieuwe post verschijnt? Ik stuur geen spam, opzeggen kan altijd en ik geef je e-mailadres nooit door aan derden.

12719 andere abonnees houden je gezelschap!

Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren
Dat mailadres is al ingeschreven
The security code entered was incorrect
Check je mail inbox (of spambox) om je inschrijving te bevestigen. Geen mail ontvangen? Mogelijk heb je een typefout gemaakt; voer je mailadres nogmaals in.
Ik kom ook financieel interessante acties en aanbiedingen tegen waar ik op dat moment geen blogpost over schrijf. Ik kan je daar dan wel op wijzen via een mailtje. Je kunt je hiervoor apart inschrijven:
Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren
Dat adres is al in gebruik
The security code entered was incorrect
Check je mail inbox (of spambox) om je inschrijving te bevestigen. Geen mail ontvangen? Mogelijk heb je een typefout gemaakt; voer je mailadres nogmaals in.

Ik ben geen professioneel adviseur. Je blijft zelf verantwoordelijk voor enige schade geleden door opvolgen van advies of navolgen van informatie op deze site. Informatie kan achterhaald zijn, check altijd zelf of ze nog actueel is. De informatie op deze site is mijn persoonlijke mening, geen beleggingsadvies en louter informatief en educatief bedoeld. Let op: Beleggen gaat gepaard met risico's, je kunt je inleg (deels) verliezen. Zie ook de disclaimer. Soms krijg ik een vergoeding als je een transactie doet via een blauwe link op deze site. Dit kost jou niets. Reacties kunnen worden gemodereerd of verwijderd.

Auteur: Mr FOB


Een reactie plaatsen

Leuk als je reageert! Reacties met als doel iets te leren van anderen of om anderen te helpen, nadat je het hele artikel en alle andere reacties gelezen hebt, zien we hier het liefst! Je reactie wordt goedgekeurd en verwerkt volgens mijn privacybeleid. Door je reactie te versturen ga je hiermee akkoord.

29 gedachten over “Maximaal 100 euro voor kleding in 2017

 • Minimaal

  Ik heb 20,00,- euro per maand gebudgetteerd voor kleding en reparaties, maar ik hoop echt dat ik daar niet aan kom (elk beetje helpt, nietwaar?) Ik heb vorig jaar nog mijn hele kledingskast doorgelicht, dus als het goed is, heb ik niets nodig dit jaar. Finger’s crossed!

 • Samantha

  Mooi streven alleen hier niet haalbaar. Aan kinderschoenen ben ik al meer dan 100 euro per kind kwijt. Zelf heb ik weinig kleding en koop wat als ik wat nodig heb. Voor deze winter 125 euro uitgegeven incl. een bh. De kinderen hebben wel veel kleding. Van afgelopen jaar globaal een berekening gemaakt wat ik daaraan had uitgegeven. Dat was best wel shocking. Dus nu wel in jouw huishoudboekje de post giften verwijderd en daar kinderkleding van gemaakt. Wil wel eens weten wat er exact naartoe gaat en een budget gesteld per kind.

 • Project Lonica

  Leuke challenge! Ik weet niet of het me gaat lukken om binnen de 100 te blijven. Heb toevallig vandaag nét een nieuw badpak besteld à 13,49 euro. Mijn huidige badpak is nu bijna 14 jaar oud en sinds ik 2x per week zwem is het hard gegaan met de slijtage 😉

  • Mr FOB Bericht auteur

   Nou nou, wat een gebras, 1 euro per jaar afschrijven op een badpak 😉
   Lekker, 2x per week zwemmen!

 • Gerlinde

  Een goede tweedehandswinkel is fijn! Die in wat poenerige dorpen of gerund door een kerk hebben vaak goede nette kleding en andere spullen. Ik geef al niet veel uit, wil kijken of ik het dit jaar kan redden met wat ik heb.

  • Mr FOB Bericht auteur

   Goeie tip, zal eens speuren naar tweedehandswinkel in een poenerig dorp of verbonden aan kerk. Succes met je aankooploze streven voor dit jaar!

 • Marijn

  Leuke uitdaging. Ik heb in 2015 mezelf uitgedaagd helemaal geen kleding te kopen en dat is met gemak gelukt. In dat jaar heb ik me verdiept in de kledingindustrie en de effecten op de werknemers en het milieu; dat motiveerde me enorm om bewustere keuzes te maken. Nu koop ik alleen maar kleding van fairtrade merken, of tweedehands (want dat vind ik nog het beste, maar doe ik bv niet voor ondergoed).
  Sinds september houd ik exact bij hoeveel geld ik waaraan uitgeef, de afgelopen vier maanden was het gemiddelde 45 euro per maand heb ik uitgerekend. Ik heb mezelf geen budget gesteld, maar hoop stiekem mijn gemiddelde toch wel omlaag te krijgen dit jaar.

  • Mr FOB Bericht auteur

   Ja erg hè, die milieubelasting! Ben me daar pas recent echt bewust van geworden..
   Succes met verlagen van je uitgaven!

 • Tanja

  goed initiatief en knap om uit te gaan van 100,- Ik ben twee jaar geleden begonnen met het opruimen van mijn kledingkast, gekeken wat nog past en lekker zit en toen begonnen met het samenstellen van een basisgarderobe.

  Dat geeft mij rust in mijn portemonnee, mijn hoofd en ruimte in mijn kast. Alles past bij elkaar qua kleuren dus ik hoef ‘s ochtends niet na te denken wat ik moet ik nu weer aan naar mijn werk.
  Wel zijn de dingen die ik heb aangeschaft net iets duurder dan bij de doorsnee winkel maar ik doe er nu veel langer mee.

  Heel veel succes met jullie voornemen!
  gr. Tanja

  • Mr FOB Bericht auteur

   Zeg haar maar dat mijn vrouw onder de 100 euro blijft, of ben ik naïef te denken dat dat misschien helpt? 😉

 • stoppenvoormijnvijftigste.nl

  Wat een mooi streven! Het is inderdaad af en toe absurd hoeveel kleding mensen in de kast hebben. Rekenen jullie nieuwe schoenen dan ook tot kleding? want dan heb je na 1 paar al een groot deel van het budget opgemaakt… Ik verwacht dat ik minder dan 100 euro niet ga redden, maar het doel is wel om inderdaad alleen het hoognodige te vervangen en niet perse nieuw te kopen.