Creatief met kerst 10


Vrij!

Wat is vrij zijn toch fijn. Onze kerstvakantie is begonnen en de enige stress die we nu hebben is keuzestress. Kiezen uit de 100 dingen die we willen doen, terwijl we er maar 2 kunnen doen :-).

 

Kerstboom

Gisteren heb ik de boom neergezet. Daarna hebben we hem samen opgetuigd. Wij halen de boom elk jaar bij een zorgkwekerij en steunen daarmee mensen die extra zorg nodig hebben om mee kunnen komen in de maatschappij.

Een aantal jaar geleden heb ik van keramiek een grote pot gemaakt waar we hem elk jaar in zetten:

ompot kerstboom

Hij staat!:

kerstboom

Creatief recyclen

Mrs FOB is, net als ik, vorig jaar door het programma Oud en Nieuw besmet geraakt om van afvalmateriaal nieuwe dingen te maken. Ze heeft van een oud stuk aanrechtblad, dat ik uit mijn ouderlijk huis heb gesloopt toen we dat verkochten, een kerstster gemaakt. Hij moet nog geschuurd en gelakt worden:

kersster

 

Ook heeft ze van oude tijdschriften kerstballen gemaakt:

 

kerstbal papier

Die dansen nu tegen een muur van de woonkamer:

kerstballen woonkamer

 

Heel leuk om te merken hoeveel dingen Mrs FOB tegenwoordig zelf maakt, terwijl ze altijd dacht dat ze helemaal niet creatief was. En leuk dat het allemaal geen cent kost πŸ™‚

 

Heb jij al een boom staan? Ben jij ook zo’n afvalverwerker?

 

Leuk als je me volgt via Facebook of Twitter

 

Volgende week komt het FOB huishoudboekje 2017 uit. Automatisch mooie grafieken met inkomsten, uitgaven en spaarquote. En een taartdiagram waarin je in één oogopslag kunt zien waaraan je je geld uitgeeft. Handig om je te helpen consuminderen zonder te hoeven budgetteren. Want als je inzicht hebt gaat dat vanzelf. Schrijf je hieronder in als je het graag in je inbox ontvangt.

 

Een email ontvangen wanneer er een nieuwe post verschijnt en binnenkort het FOB huishoudboekje 2017?


Leuk als je reageert! Ik streef ernaar je reactie binnen 24 uur toe te laten en er eventueel op te reageren. Hier klagen voegt niet zoveel toe. Reacties met als doel iets te leren van anderen of om anderen te helpen, nadat je het hele artikel en alle andere reacties gelezen hebt, zien we hier het liefst!

10 gedachten over “Creatief met kerst