Creatief met kerst


Zelf kerstballen makenWat is vrij zijn toch fijn. Onze kerstvakantie is begonnen en de enige stress die we nu hebben is keuzestress. Kiezen uit de 100 dingen die we willen doen, terwijl we er maar 2 kunnen doen :-).

Zelf kaarsen maken

In de post Zelf kaarsen maken laat ik stap voor stap met foto’s zien hoe je zelf kaarsen kunt maken. Dat kun je heel goed doen van kaarsvet dat je overhebt van opgebrande kaarsen. Het resultaat zijn prachtige, gratis kaarsen, opgebouwd uit laagjes met verschillende kleuren.

Kerstboom

Gisteren heb ik de boom neergezet. Daarna hebben we hem samen opgetuigd. Wij halen de boom elk jaar bij een zorgkwekerij en steunen daarmee mensen die extra zorg nodig hebben om mee kunnen komen in de maatschappij.

Een aantal jaar geleden heb ik van keramiek een grote pot gemaakt waar we hem elk jaar in zetten:

ompot kerstboom

Hij staat!:

kerstboom

Creatief recyclen

Mrs FOB is, net als ik, vorig jaar door het programma Oud en Nieuw besmet geraakt om van afvalmateriaal nieuwe dingen te maken. Ze heeft van een oud stuk aanrechtblad, dat ik uit mijn ouderlijk huis heb gesloopt toen we dat verkochten, een kerstster gemaakt. Hij moet nog geschuurd en gelakt worden:

kersster

 

Ook heeft ze van oude tijdschriften kerstballen gemaakt:

 

kerstbal papier

Die dansen nu tegen een muur van de woonkamer:

kerstballen woonkamer

 

Heel leuk om te merken hoeveel dingen Mrs FOB tegenwoordig zelf maakt, terwijl ze altijd dacht dat ze helemaal niet creatief was. En leuk dat het allemaal geen cent kost 🙂

 

Heb jij al een boom staan? Ben jij ook zo’n afvalverwerker?

 

Volgende week komt het FOB huishoudboekje uit. Automatisch mooie grafieken met inkomsten, uitgaven en spaarquote. En een taartdiagram waarin je in één oogopslag kunt zien waaraan je je geld uitgeeft. Handig om je te helpen consuminderen zonder te hoeven budgetteren. Want als je inzicht hebt gaat dat vanzelf. Schrijf je hieronder in als je het graag ontvangt.

 

Wil jij het FOB huishoudboekje 2021 kado? En een e-mail ontvangen zodra er een nieuwe post verschijnt? Ik stuur geen spam, opzeggen kan altijd en ik geef je e-mailadres nooit door aan derden.

12856 andere abonnees houden je gezelschap!

Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren
Dat mailadres is al ingeschreven
The security code entered was incorrect
Check je mail inbox (of spambox) om je inschrijving te bevestigen. Geen mail ontvangen? Mogelijk heb je een typefout gemaakt; voer je mailadres nogmaals in.
Ik kom ook financieel interessante acties en aanbiedingen tegen waar ik op dat moment geen blogpost over schrijf. Ik kan je daar dan wel op wijzen via een mailtje. Je kunt je hiervoor apart inschrijven:
Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren
Dat adres is al in gebruik
The security code entered was incorrect
Check je mail inbox (of spambox) om je inschrijving te bevestigen. Geen mail ontvangen? Mogelijk heb je een typefout gemaakt; voer je mailadres nogmaals in.

Ik ben geen professioneel adviseur. Je blijft zelf verantwoordelijk voor enige schade geleden door opvolgen van advies of navolgen van informatie op deze site. Informatie kan achterhaald zijn, check altijd zelf of ze nog actueel is. De informatie op deze site is mijn persoonlijke mening, geen beleggingsadvies en louter informatief en educatief bedoeld. Let op: Beleggen gaat gepaard met risico's, je kunt je inleg (deels) verliezen. Zie ook de disclaimer. Soms krijg ik een vergoeding als je een transactie doet via een link op deze site. Dit kost jou niets. Reacties kunnen worden gemodereerd of verwijderd.

Auteur: Mr FOB


Een reactie plaatsen

Leuk als je reageert! Reacties met als doel iets te leren van anderen of om anderen te helpen, nadat je het hele artikel en alle andere reacties gelezen hebt, zien we hier het liefst! Je reactie wordt goedgekeurd en verwerkt volgens mijn privacybeleid. Door je reactie te versturen ga je hiermee akkoord.

10 gedachten over “Creatief met kerst

 • Wannabe Mrs Mustache

  Ik heb een paar jaar geleden een hangende boom gemaakt voor aan de keukenmuur van restanten laminaat. Aan elkaar geknoopt met grof touw…
  Elk jaar haak ik een paar ballen om er in te hangen of ik hang de kerstkaarten er in..

 • Sandra Robben

  Mooie creatieve dingen. Wij hebben een boom van de lokale kweek, die we als een soort bosje bloemen beschouwen, goed water geven, maar als het klaar is gaat hij naar de Bomenophaaldienst. Verder hebben we een zelfgebreide kerstgroep in een van een wijnkistje gemaakte stal, diverse knutsels in de boom en vaak zelfgemaakte kaartjes voor speciale mensen van wie ik weet dat ze dat waarderen. Ik ben nog bezig de kerstjurk voor mijn jongste te breien en hoop dat die op tijd afkomt en anders verzin ik wat anders. Mijn oudste heeft jaren gedaan met een zelfgemaakte jurk die niet weg mocht omdat ze hem zo mooi vond….

 • Team CF

  Wow, creatief bezig hoor! Bij ons hangt onze enige bal, twee raam decoraties en een lichtslag….. Meer hebben we niet, maar ons uitzicht naar de buren maakt een hoop goed 😉

 • Pipfob

  Onze kerstboom komt uit de eigen tuin en gaat daar ook ieder jaar weer terug in. Hij staat overigens nooit langer dan twee weken binnen, dat helpt waarschijnlijk om hem in de tuin weer goed te laten aanslaan. We geven hem binnen wel af en toe een goeie slok water.
  En dit jaar heeft ie geluk: wegens tijdgebrek staat ie nog steeds in de tuin en mag daar blijven 🙂