Bespaartip: zelf kaarsen maken 3


Wat is zelf kaarsen maken toch leuk. Helemaal als je het doet met kaarsvet dat je overhoudt van opgebrande kaarsen en waxinelichtjes.

Je krijgt echt de mooiste kaarsen zo voor elkaar. En als je die dan hebt branden is zo’n kaars 16x leuker om naar te kijken dan een gekochte kaars.

En je spaart er ook de kosten van een nieuwe kaars mee uit. Ok, je wordt er niet financieel onafhankelijk door, maar alle beetjes helpen.

Een tijdje terug had ik er eentje gemaakt, deze keer was Mrs FOB de creatieveling.

 

zelfgemaakte kaarsen

 

Zelf kaarsen maken

Wij verzamelen in een grote pot de resten van opgebrande waxinelichtjes en andere kaarsen.

waxinelicht

 

Lont of ander touw

Deze keer heeft Mrs FOB echt kaarslont gebruikt. Eerder heb ik stukjes touw gebruikt die aan het label van een kledingstuk zaten dat ik gekocht had. Werkte ook perfect. Maar aangezien we dit jaar geen kleding kopen hadden we nu niet een dergelijk stukje touw.

 

Aluminium voetjes waxinelichtjes

We gebruiken vervolgens de aluminium voetjes die onderin waxinelichtjes zitten om een stukje lont aan te bevestigen. Dat steek je er doorheen en dan knijp je het opstaande puntje van het aluminium waar de draad doorheen komt dicht.

resten kaars

Dat lont bevestigd aan zo’n aluminium voetje hangen we vervolgens aan een mesje geplakt in een plastic bekertje. We smelten in een pannetje een stuk kaars.

smelten kaarsvet

Plastic beker als mal

Het gesmolten kaarsvet gieten we vervolgens in het plastic bekertje. Dit is geen keihard plastic maar plastic dat je kunt vervormen. het plastic moet niet te hard zijn om uiteindelijk de kaars uit deze mal te kunnen drukken.

mal kaars

Dan wachten we tot deze laag gestold is. Dan gieten we er de volgende kleur op. Die laten we dan ook weer stollen. Vervolgens zetten we de plastic beker even in een pan met warm water zodat de buitenste laag kaarsvet iets zachter wordt. Dan drukken we de kaars zo uit de plastic beker.

 

En klaar is Kees, of beter gezegd Mrs FOB deze keer. Zijn het geen beauty’s?

 

Hergebruik jij de resten van opgebrande kaarsen? Heb je nog andere  creatieve tips waarbij je de resten van iets hergebruikt?

Als je wilt andere bespaartips wilt, lees dan Goedkoopste supermarkt & bespaartips boodschappen!

 

Leuk als je me volgt via Facebook of Twitter

 

 

Binnenkort FOB huishoudboekje 2017 ontvangen en een email ontvangen wanneer er een nieuwe post verschijnt?

Voeg je bij 5.106 andere abonnees


Leuk als je reageert! Ik streef ernaar je reactie binnen 24 uur toe te laten en er eventueel op te reageren. Hier klagen voegt niet zoveel toe. Reacties met als doel iets te leren van anderen of om anderen te helpen, nadat je het hele artikel en alle andere reacties gelezen hebt, zien we hier het liefst!

3 gedachten over “Bespaartip: zelf kaarsen maken