Ik ga weer werken


Nadat ik bijna twee jaar geleden gestopt ben met werken, ga ik weer werken. Maar dit keer in vrijwilligerswerk. Lees hier meer.Nadat ik bijna twee jaar geleden gestopt ben met werken, ga ik weer werken. Dit keer niet in loondienstverband, maar als vrijwilliger. Ik ga mensen met een verstandelijke beperking begeleiden in hun dagbesteding. En eigenlijk mag het volgens mijn nieuwe “bazin” geen werk heten. Dat trok me over de streep ;-).

Vrijwilligerswerk

Ik ben nog nooit in de sociale sector werkzaam geweest. Tijdens mijn werkzame leven heb ik altijd in de industrie gewerkt. Ik ben dan ook heel benieuwd hoe dit vrijwilligerswerk mij gaat bevallen.

In dit werk ga ik mensen met een verstandelijke beperking en epilepsie helpen tijdens hun dagbesteding. Ik zal hen bij gaan staan in het maken van houten objecten, zoals vogelhuisjes. Ook ga ik met de deelnemers wandelen in het natuurgebied waar de dagopvang bij gevestigd is. En we gaan aan natuurbeheer doen.

Alle objecten die we gaan maken, worden samengesteld uit natuurlijke materialen die uit het natuurgebied komen. Er wordt samengewerkt met Natuurmonumenten en boswachters die materialen ter beschikking stellen.

Het lijkt me heel leuk om op deze manier onder de mensen te komen en heel direct mensen te helpen. Ik ben benieuwd hoe me de begeleiding gaat bevallen en hoe het contact met andere vrijwilligers gaat zijn.

Ik ben daarnaast altijd een groot natuurliefhebber geweest en gek op houtbewerken. In die zin sluit dit werk sowieso goed aan op mijn interesses.

Ik vind het heel leuk dat ik tijd kan besteden aan de dingen die ik belangrijk vind nu ik FIRE ben. Ook ervaar ik het als een voorrecht dat ik deze vrijheid nu heb.

Naast dit vrijwilligerswerk besteed ik ook tijd aan meubelmaken en houtbewerken. Onlangs heb ik een garderobekast gemaakt voor een vriendin:

garderobekast

Ook heb ik diverse borrelplanken en snijplanken gemaakt, waarvan hier een voorbeeld. De bovenste foto’s zijn voor oliën, de onderste erna:

borrelplank

Naast meubelmaken besteed ik op dit moment voornamelijk tijd aan dit blog, wandelen, windsurfen, wielrennen en zo nu en dan een reis (als corona het toelaat). En ik besteed duidelijk meer tijd aan familie en vrienden dan tijdens mijn werkzame leven. Dit alles met veel meer energie en zonder noemenswaardige stress, een heel fijn FIRE-leven wat mij betreft.

Waar haal jij de meeste voldoening uit?

 

Wil jij het FOB huishoudboekje 2021 kado? En een e-mail ontvangen zodra er een nieuwe post verschijnt? Ik stuur geen spam, opzeggen kan altijd en ik geef je e-mailadres nooit door aan derden.

12719 andere abonnees houden je gezelschap!

Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren
Dat mailadres is al ingeschreven
The security code entered was incorrect
Check je mail inbox (of spambox) om je inschrijving te bevestigen. Geen mail ontvangen? Mogelijk heb je een typefout gemaakt; voer je mailadres nogmaals in.
Ik kom ook financieel interessante acties en aanbiedingen tegen waar ik op dat moment geen blogpost over schrijf. Ik kan je daar dan wel op wijzen via een mailtje. Je kunt je hiervoor apart inschrijven:
Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren
Dat adres is al in gebruik
The security code entered was incorrect
Check je mail inbox (of spambox) om je inschrijving te bevestigen. Geen mail ontvangen? Mogelijk heb je een typefout gemaakt; voer je mailadres nogmaals in.

Ik ben geen professioneel adviseur. Je blijft zelf verantwoordelijk voor enige schade geleden door opvolgen van advies of navolgen van informatie op deze site. Informatie kan achterhaald zijn, check altijd zelf of ze nog actueel is. De informatie op deze site is mijn persoonlijke mening, geen beleggingsadvies en louter informatief en educatief bedoeld. Let op: Beleggen gaat gepaard met risico's, je kunt je inleg (deels) verliezen. Zie ook de disclaimer. Soms krijg ik een vergoeding als je een transactie doet via een blauwe link op deze site. Dit kost jou niets. Reacties kunnen worden gemodereerd of verwijderd.

Auteur: Mr FOB


Een reactie plaatsen

Leuk als je reageert! Reacties met als doel iets te leren van anderen of om anderen te helpen, nadat je het hele artikel en alle andere reacties gelezen hebt, zien we hier het liefst! Je reactie wordt goedgekeurd en verwerkt volgens mijn privacybeleid. Door je reactie te versturen ga je hiermee akkoord.

27 gedachten over “Ik ga weer werken

 • Nance

  Wat werd ik blij van deze blog! Onze dochter gaat naar een dagbesteding, en ik weet hoe lastig het is om vrijwilligers te strikken. Top dat je deze invulling voor een stukje vrije tijd hebt gekozen. Succes en je zult nog meer van kleine dingen genieten

 • Jan Modaal

  🙂 🙂 de clickbait werkte, even gelijk kijken naar hoe en wat 🙂 🙂

  Ik neem aan dat je in de aanloop naar je FIRE bestaan niet alleen over het financiële deel hebt nagedacht maar ook over je tijdsbesteding en dat dit ook toen ook al als mogelijkheid is meegenomen en niet iets is dat de laatste weken uit de lucht is komen vallen.

  Groet en voorspoedig 2021 gewenst voor jou en je naasten!

 • Angela

  Ik las de titel en ik zei hardop “nee.. Serieus?!” maar gelukkig betreft het vrijwilligerswerk. Vind ik ook niet echt “werk” te noemen inderdaad. 😉 (Hoewel het wel verplichtingen met zich mee brengt, dus in dat opzicht..) veel plezier! Je borrelplank vind ik echt heel mooi geworden.. Heb je een webshop?? 😍

 • Paul

  Beste mhr. Fob!
  Wat een mooie stap ga je maken.!
  Je krijgt daar vast geen spijt van maar veel genoegdoening! Ik heb in eerdere banen met zulke kids op speciale scholen gewerkt dus ik kan het wel een beetje inschatten denk ik. Temeer omdat je het kunt combineren met je interesses in natuur en houtbewerking.
  Alvast veel succes en plezier toegewenst in je nieuwe vrijetijdsbesteding en alle goeds voor het nieuwe jaar toegewenst!

 • Missy

  Leuk, hopelijk bevalt het je erg goed.
  En mooie garderobekast.. ik zoek nog een kastenbouwer voor een kast op maat in mijn nieuwbouwwoning :-P.
  Ontvang ik vanzelf het huishoudboekje over 2021 (sta namelijk al ingeschreven met mijn e-mailadres).

  • Mr FOB Bericht auteur

   Het huishoudboekje ontvang je eenmalig bij inschrijven en kun je daarna in nieuwe jaren opnieuw gebruiken. De opzet is namelijk ongewijzigd gebleven.