Ik kan niet anders zeggen dan dat we het afgelopen 9 maanden heftig vonden hier in huize FOB. In november vorig jaar werd namelijk borstkanker geconstateerd bij mijn vrouw. We zaten daardoor direct in een achtbaan. Gelukkig beginnen we daar nu zo langzamerhand uit te stappen.

Bij de mammografie en echo naar aanleiding van een verharding die we bemerkt hadden werd direct duidelijk dat het vrijwel zeker om borstkanker ging. Wachten op de uitslag van de biopten waren de langste uren uit ons leven.

Mijn vrouw heeft vervolgens eerst een operatie gehad waarbij de tumor verwijderd is. Daarna kwamen er 8 chemokuren. De kuren waren zware kost door de bijwerkingen. Maar vooral de onzekerheid hoe erg de bijwerkingen zouden worden vond mijn vrouw erg pittig. Hier zijn we nu sinds een paar weken van verlost.

Gelukkig is ze weer net zo bijdehand en vrolijk als voorheen, op wat spanningen na voor wat er nog komen gaat. De onzekerheid of de kanker terugkeert speelt hierbij ook een rol. En ze is fanatiek bezig om haar conditie weer op te bouwen, wat haar erg goed doet.

We zijn wel door de deskundigen gewaarschuwd voor een mentale terugslag, die vaak na de kuren optreedt. We hebben er, op flinke vermoeidheid na, nog niet echt last van. We zullen zien of die nog komt of niet.

Eerst gaan we nu 4 weken op vakantie naar de bergen. Oostenrijk deze keer, in een gebied waar liften zijn. Ze kan namelijk nog niet zelf omhoog huppelen zoals voorheen, en zo komen we toch op mooie hoogtes verwachten we. Lekker bijkomen.

Na de vakantie starten er nog vervolgbehandelingen. En regelmatige controles of de kanker weg is gebleven. Kortom, we zijn voorlopig hier nog niet mee klaar. Maar gelukkig hebben we de chemokuren gehad.

Wat voelden wij ons ook in deze moeilijke periode ontzettend bevoorrecht dat wij zelf bepalen waar we onze tijd aan besteden. FIRE vinden wij echt goud waard. Ik kon er met al mijn tijd en aandacht zijn voor mijn vrouw, zonder rekening te hoeven houden met belangen van een werkgever. Daarnaast heb ik mijn afleiding goed kunnen vinden met meubels maken en mijn vrijwilligerswerk.

En mijn vrouw kon zonder financiële zorgen haar eigen praktijk tijdelijk afschalen. Ze is nog wel enkele cliënten blijven zien, om daarmee afleiding te hebben.

Ze kiest er nu heel bewust voor om na de vakantie drie dagen per week maximaal drie cliënten per dag te zien, omdat ze dat heel leuk vindt om te blijven doen. Vier dagen per week gaat ze aan andere dingen besteden die ze graag doet. Nu ze de aankondiging van een cliëntenstop weer van haar website heeft verwijderd en haar netwerk te kennen heeft gegeven dat ze weer cliënten kan aannemen, komen de aanmeldingen gelukkig ook weer binnen. Heel fijn allemaal.

We hebben in deze periode veel steun van familie en vrienden gehad, waar we heel dankbaar voor zijn.

Het leven is een kwetsbaar feestje waarvan de eindtijd niet bekend is, zorg dat je op tijd de slingers ophangt. Heb jij voor je gevoel je prioriteiten goed op orde?

Wil jij, net als ruim 13.000 anderen, een e-mail ontvangen zodra er een nieuwe post verschijnt en het FOB huishoudboekje 2022 kado?Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren
Dat adres is al in gebruik
The security code entered was incorrect
Check je mail inbox (of spambox) om je inschrijving te bevestigen. Geen mail ontvangen? Mogelijk heb je een typefout gemaakt; voer je mailadres nogmaals in.


De informatie op deze site is mijn persoonlijke mening, geen beleggingsadvies en je blijft zelf verantwoordelijk bij opvolgen ervan. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, je kunt je inleg (deels) verliezen. Blauw onderstreepte links met   kunnen mij een vergoeding opleveren voor het doorverwijzen. Dit kost jou niets. Reacties kunnen worden gemodereerd of verwijderd.

46 Reacties

 1. Wat een heftige periode hebben jullie moeten doormaken. Ik hoop heel erg dat het tij nu gekeerd is. Voor jullie beiden wens ik veel goede gezondheid, mentale rust en ontspanning toe. Heeel veel succes met de vervolgbehandelingen.

 2. Jee, dat is heftig zeg. Goed dat je al je energie en tijd hebt kunnen kiezen om er voor je vrouw te zijn. Hopelijk wordt ze snel weer de oude/jonge. Geniet samen van jullie vakantie.

 3. Da’s niet niks en ben blij te horen dat het met haar weer beter gaat.
  Ik wens jullie nog vele gezonde decennia toe.

 4. Beste Mr FOB,

  Volg je BLOG al jaren en pas het nodige al toe.
  FIRE nog niet maar wel erg levenswijs DANK!
  Heel veel sterkte jullie!
  Wat een mooie BLOG weer en fantastisch hoe jullie de rollercoaster doorleven van de borstkanker.
  Knap hoe jullie samen het pad bewandelen op weg naar genezing.

 5. Wat moet dat een moeilijke tijd geweest zijn. Veel sterkte voor de toekomst. Eerst genieten van de vakantie!

 6. Wat een nare tijd hebben jullie achter de rug.
  Gelukkig nu opknappen heen, ik wens jullie een mooie ontspannen vakantie.
  Fijn dat het door jullie keuzes financieel in ieder geval geen stress geeft.

 7. Heftige tijden, MrFOB! Gelukkig lijkt het erop dat jullie het ergste achter de rug hebben, maar de boodschap is luid en duidelijk: geniet van het leven! En nu merk je inderdaad hoe fijn het is dat je de tijd aan jezelf hebt.

  We zijn ook al FIRE, maar hebben geen vast huis/zijn nomads. We zijn nu optimaal aan het geniet in een leuke Airbnb in Mexico. Slow travel, dus we blijven nu 4 weken op deze plek (na 3 weken Mexico City, was leuk). Bedankt voor het delen van je persoonlijke verhaal.

 8. Tsjonge jonge Mr FOB
  Dat is geen kattenpis zeg!
  Heel veel sterkte en ik hoop met jullie mee!!

 9. Wow, jullie hebben heftige tijd gehad. Nu samen lekker van jullie vakantie en van elkaar genieten!!

 10. Dit was even schrikken zeg, maar het is heel fijn om te horen dat Mevrouw FOB er al zo goed bovenop is gekomen. Ik hoop dat de vervolgbehandelingen niet meer zo zwaar zijn, en dat de kanker daarmee voor altijd weg blijft. Maar eerst: fijne vakantie samen!

 11. Wijze woorden, mr FOB, wijze woorden!

  Een voorspoedig helingsproces toegewenst, fysiek en mentaal!

 12. Heftig inderdaad, maar een mens is sterker dan velen denken en lekker bijtanken in Oostenrijk. Onze gezondheid is simpelweg het belangrijkst

 13. sterk bericht, goed om te lezen samen het leven weer oppakken. Wij weten hoe hoe het is, maar het gaat erom, hoe ga je er samen mee om.

 14. Inderdaad heel heftig! En fijn dat jullie de tijd konden nemen zonder werkgevers die in je nek hijgen.
  We hebben het hier ook flink voor de kiezen gehad, met name dan jongste dochter. Vlak na het overlijden van mijn ex-partner, bleek de man van dochter zaadbalkanker te hebben en bleek dat haar jongste zoontje een nierafwijking heeft. Dochter huilend bij mij: vader dood, zij misschien binnenkort weduwe met een ziek zoontje. Dat speelde dus allemaal twee maanden geleden. Inmiddels lijkt het goed te gaan met schoonzoon en kleinzoon, zodat het behapbaarder wordt.

  Ik wens jullie een ontspannen vakantie in het mooie Oostenrijk!
  Een warme groet,
  Aaf

 15. Gitta Dijkshoorn Reageer

  Heftig, fijn dat de zware behandeling achter de rug is.

  Ik hoop dat jullie een fijne vakantie te gemoed gaan.

 16. De titel zette me op het verkeerde been, ging niet om financiële zaken, maar om iets dat letterlijk en figuurlijk veel dichter bij huis gebeurt. Sterkte en succes. Laad lekker op tijdens de vakantie, dan rent je vrouw straks ook weer als een Energizer Bunny door het huis. 🤗👍

 17. Knap om er nu over te schrijven, Mr en Mrs FOB. Nogmaals alle goeds gewenst, gezondheid is een groots goed dat maar al te vaak voor lief wordt genomen.

 18. Herkenbaar verhaal; bij mijn vrouw is drie maanden geleden blaaskanker geconstateerd. Twee operaties, wegschrapen van de tumor uit de blaas, en nu aansluitend 6 BSG spoelingen. Dus ik voel met jullie mee wat de heftige tijden betreft.
  Toen ik de kop van het artikel las dacht ik dat het ging over de ellende op de beurs, maar kennelijk is dat qua aandacht wat naar achter geschoven. Gezondheid first!

 19. Gezondheid blijft het meest kostbare in je leven, dat blijkt maar weer uit jouw verhaal. Ik hoop voor jullie dat het echt achter de rug is nu en jullie weer met plezier je leven kunnen voortzetten.
  Om weer gewoon over ditjes en datjes te kunnen praten. Als voorbeeld, nemen jullie op vakantie wel je fivefingersschoenen mee? 🙂 Bevallen ze nog goed of begint de zool al los te raken van de stof?

  • Die gaan zeker mee, bevallen nog steeds uitstekend. En de zolen laten nog niet los.

 20. Heftig allemaal! Sterkte jullie en geniet van de vakantie!
  Hoop dat alles snel weer is zoals jullie wensen.

 21. Wat een heftige tijd voor u en uw vrouw. Sterkte met het verdere herstel en een fijne tijd in Oostenrijk gewenst.

 22. Knap en respect om dit zo te delen. Idd geweldig dat je door FIRE gedurende deze periode alle aandacht en tijd aan je vrouw kon geven. Fijne vakantie en spoedig herstel gewenst!

 23. Jemig wat een heftig verhaal mr. FOB

  Blij dat alles nu de goede kant op lijkt te gaan.
  Geniet van jullie vakantie; veel plezier in Oostenrijk!

 24. Phoe dat is een pittig verhaal. Hopelijk blijft de kanker weg bij je vrouw.
  Heel veel sterkte en dat ze maar snel weer fit en de oude mag worden.

  Inderdaad erg fijn dat je er volop voor haar kon zijn door jullie verworven vrijheid.

  Samen staan jullie sterk.
  Een hele fijne vakantie toegewenst!

Schrijf een reactie