Gratis betaalrekening met rente


Moneyou GO is een gratis betaalrekening met rente. Lees hier meer.

In Nederland kun je tegenwoordig via diverse instellingen een gratis betaalrekening aanhouden, zoals via N26, Openbank en Revolut). Ook ontvang je soms rente over je saldo. Of je kunt gratis betalingen in diverse buitenlandse valuta doen tegen relatief gunstige wisselkoersen.

Besparing gratis betaalrekening

Ik reken potentiële besparingen altijd om naar wat ze me op de lange termijn opleveren. Dat geeft een realistischer beeld dan alleen naar de directe besparing kijken.

Geld dat ik bespaar laat ik namelijk voor me werken. En door het rente-op-rente effect is daardoor de daadwerkelijke besparing veel hoger dan dat die in eerste instantie lijkt. Ik vermenigvuldig een wekelijkse besparing met 752 om te weten wat die me in 10 jaar oplevert.

Stel je hebt de goedkoopste betaalrekening bij een van de grootbanken. Daarvoor betaal je meestal rond de €18 aan kosten per jaar. Dat is dus €0.35 per week. Het niet hebben van die kosten zou je in 10 jaar dus 752 * €0.35 = €263 opleveren.

Moneyou GO – gratis bankrekening met rente

Update augustus 2020: Moneyou houdt op te bestaan.

Moneyou GO is een gratis bankrekening bij een Nederlandse bank. Moneyou GO is een product van Moneyou, een dochter van ABNAMRO. De betaalrekening valt onder het Nederlandse depositogarantiestelsel.

Je krijgt rente over je saldo op deze betaalrekening, zie hier voor het actuele percentage.

Met de Moneyou GO betaalrekening kun je iDeal betalingen verrichten. Ook kun je de rekening als spaarrekening gebruiken en diverse spaarpotjes aanmaken.

Deze betaalrekening heeft ook beperkingen. Je kunt hem alleen via een app op je smartphone gebruiken, niet via bijvoorbeeld je pc. Je kunt ook geen automatische overboekingen instellen. Ook kun je geen creditcard aanvragen bij deze rekening.

Buitenlandse aanbieders gratis betaalrekening

Een aantal buitenlandse aanbieders heeft tegenwoordig ook een gratis bankrekening beschikbaar voor Nederlanders. Als nadeel hebben die meestal dat je niet met iDeal kunt betalen. Maar via die aanbieders kun je vaak wel relatief voordelig in vreemde valuta betalen of geld overmaken.

N26 gratis bankrekening

N26 heeft bijvoorbeeld zo’n gratis betaalrekening. Bij hen krijg je een gratis Maestro betaalpas. Je krijgt geen rente over je saldo. N26 is een Duitse bank en valt onder het Duitse depositogarantiestelsel.

Je kunt bij N26 een gratis Mastercard debitcard aanvragen. Daarmee kun je direct in diverse valuta betalen zonder opslagen. Ze hebben daarvoor Transferwise geïntegreerd in de N26 app. Dat is meestal aanzienlijk goedkoper dan vreemde valuta betalen met je gewone creditcard of bankpas door de gunstigere wisselkoersen en het ontbreken van opslagen.

Je kunt ook euro’s in diverse vreemde valuta zonder opslag overboeken. Ook dan krijg je de relatief gunstige wisselkoersen via Transferwise.

Bij N26 kun je ook gebruik maken van Apple Pay.

Openbank gratis spaar-/betaalrekening

Openbank heeft een gratis spaar-/betaalrekening. Bij hen krijg je ook een gratis betaalpas. Openbank is een Spaanse bank en valt onder het Spaanse depositogarantiestelsel. Dankzij Europese regelgeving kun je je rekeningen met een Spaans IBAN-rekeningnummer in Nederland zonder enige beperkingen gebruiken.

De eerste 6 maanden geeft de rekening 2% rente over de eerste € 5.000. Boven de € 5.000 ontvang je vanaf de eerste dag 0.20% rente. Na 6 maanden ontvang je over je gehele saldo 0.20% rente.

Revolut gratis bankrekening

Revolut is ook zo’n buitenlandse partij waar je een gratis betaalrekening aan kunt houden. Revolut is een Brits bedrijf. Je saldo is bij hen niet beschermd door een depositogarantiestelsel.

Via Revolut kun je ook rechtsreeks tegen relatief gunstige wisselkoersen in diverse valuta afrekenen en geld overmaken. Op weekdagen kan dat voor veel valuta zonder opslag tot een bedrag van £5.000 per maand. Daarboven en in het weekend geldt er wel een opslag. Via Revolut kun je daarnaast een prepaid Matercard aanvragen.

Bovenstaande opties maken het dus mogelijk om te besparen op de kosten voor een bankrekening.

Heb jij al een gratis bankrekening via partijen als N26, Openbank, of Revolut? Hoe bevalt je dat?

Informatie kan wijzigen. Check altijd op de site van de aanbieders of bovenstaande informatie nog actueel is.

 

Wil jij het FOB huishoudboekje 2021 kado? En een e-mail ontvangen zodra er een nieuwe post verschijnt? Ik stuur geen spam, opzeggen kan altijd en ik geef je e-mailadres nooit door aan derden.

12719 andere abonnees houden je gezelschap!

Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren
Dat mailadres is al ingeschreven
The security code entered was incorrect
Check je mail inbox (of spambox) om je inschrijving te bevestigen. Geen mail ontvangen? Mogelijk heb je een typefout gemaakt; voer je mailadres nogmaals in.
Ik kom ook financieel interessante acties en aanbiedingen tegen waar ik op dat moment geen blogpost over schrijf. Ik kan je daar dan wel op wijzen via een mailtje. Je kunt je hiervoor apart inschrijven:
Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren
Dat adres is al in gebruik
The security code entered was incorrect
Check je mail inbox (of spambox) om je inschrijving te bevestigen. Geen mail ontvangen? Mogelijk heb je een typefout gemaakt; voer je mailadres nogmaals in.

Ik ben geen professioneel adviseur. Je blijft zelf verantwoordelijk voor enige schade geleden door opvolgen van advies of navolgen van informatie op deze site. Informatie kan achterhaald zijn, check altijd zelf of ze nog actueel is. De informatie op deze site is mijn persoonlijke mening, geen beleggingsadvies en louter informatief en educatief bedoeld. Let op: Beleggen gaat gepaard met risico's, je kunt je inleg (deels) verliezen. Zie ook de disclaimer. Soms krijg ik een vergoeding als je een transactie doet via een blauwe link op deze site. Dit kost jou niets. Reacties kunnen worden gemodereerd of verwijderd.

Auteur: Mr FOB


Een reactie plaatsen

Leuk als je reageert! Reacties met als doel iets te leren van anderen of om anderen te helpen, nadat je het hele artikel en alle andere reacties gelezen hebt, zien we hier het liefst! Je reactie wordt goedgekeurd en verwerkt volgens mijn privacybeleid. Door je reactie te versturen ga je hiermee akkoord.

31 gedachten over “Gratis betaalrekening met rente

 • Alex

  revolut valt wel onder het Europese garantie stelsel.
  Inmiddels gaat Bunq ook rente vergoeden op de betaal rekening van 0,26% tot een bedrag van 10.000euro

 • snelengezond

  Bedankt voor de post. Heeft iemand toevallig al eens betaald in ZO-Azië met de debitcard van N26? Ik ben van plan hier later in het jaar naartoe te gaan en dit zou het betalen daar misschien goedkoper kunnen maken.

 • Ruud

  Sinds eind 2017 heb ik al een N26 rekening met betaalpas.
  Pro’s:
  -gratis.
  -contactloos betalen.
  -het is een visa debitcard, handig voor online aankopen waar je niet je eigen creditcard wilt gebruiken, maar omdat het dus ook als debitcard gezien wordt wordt hij niet overal geaccepteerd waar er een maestro logo is.

  Cons:
  -kan alleen maar op 1 rekeninghouder gezet worden.
  -de debitcard wordt niet overal geaccepteerd. (lokale super dus niet).
  -moneybeam (naar een emailadres/telefoonnummer geld overmaken) werkt niet altijd voor de ontvanger, geld is wel direct van je rekening, maar de ontvanger kan problemen ondervinden . Dit is vooral vervelend als je iets online gekocht hebt en je op deze manier geld hebt overgemaakt en je het artikel snel wilt betalen/ontvangen. dan kan je beter paypal gebruiken (als de ontvanger niet gewoon zijn rekeningnummer wil doorgeven)

 • Roderik Emmerink

  (…) Revolut is erg goed voor wisselen van valuta en cryptomunten, maar daar maak ik maar zelden tot nooit gebruik van. Omdat de wisselkoers vaak gunstig is bij Revolut is het wel handig voor incasso’s in vreemde valuta.
  Binnenkort (als de incassofunctie werkt) wordt de MoneYou Go rekening mijn primaire privérekening (wel rente en geen kosten is wat mij betreft een hele aantrekkelijke formule, al komen die (betaalpas-)kosten in de toekomst misschien wel).

  Voor deze drie banken geldt echter wel dat er geen overstapservice is, dus het is wel een aardige tijdsinvestering om een paar tientjes per jaar te besparen en overal je rekeningnummer te wijzigen.

  (wel jammer dat je na het schrijven pas merkt dat reacties hier maar heel kort mogen zijn)

 • Roderik Emmerink

  (…) N26 en Revolut zijn daarentegen heel erg goed, de debit mastercard of visa card zijn heel erg handig voor online aankopen en de app’s zitten erg goed in elkaar. Het grote nadeel is alleen dat sommige partijen moeite hebben met buitenlandse IBAN’s (bijvoorbeeld als tegenrekening voor een Nederlandse spaarrekening wordt dit zelden geaccepteerd en zo ook bij crowdfunding platformen). Daarnaast is het in Nederland toch wel een gemis dat de buitenlandse banken geen IBAN accepteren. Het voordeel van N26 t.o.v. Revolut is dat je ook een Maestro kaart kan krijgen, die je in Nederland in de meeste winkels (zoals Albert Heijn) nodig hebt om te kunnen betalen. Een ander marginaal voordeel is dat je bij N26 zakelijk een kleine cashback krijgt op je aankopen (waardoor je 0,1% minder hoeft te betalen). Wat ook fijn is is dat je bij N26 ook kan bankieren via de website, mocht je telefoon nog eens in het water vallen (of je batterij leeg zijn). (…)

 • Roderik Emmerink

  Ik heb inderdaad rekeningen bij deze drie banken. Het vult elkaar aan, maar er zijn dingetjes die je nog mist. MoneYou Go is een erg mooi concept omdat je rente krijgt en geen kosten hebt, maar het is nog niet helemaal volwassen. De app is nog erg eenvoudig en de ontwikkeling gaat erg langzaam. Er wordt gezegd dat functionaliteiten binnenkort beschikbaar komen, maar dat wordt steeds uitgesteld. Het meest storende vind ik dat automatische incasso’s niet afgehandeld worden waardoor ik steeds berichten krijg dat ik bv. mijn huur of abonnementen niet heb voldaan, daarnaast zou ik graag zelf mijn pincode kiezen en dat kan volgens mij niet. (….)

 • Ineke

  In de voorwaarden van Money You, zie ik dat je een tegenrekening moet hebben. Dat is jammer want dan zit je alsnog met een betaalde rekening ernaast. Uiteindelijk schiet je er dan toch nog niks mee op en maakt het nodeloos ingewikkeld. Ik snap deze voorwaarde ook niet zo goed. Zou het zijn dat ze op deze manier elk moment die betaalrekening weer op kunnen heffen?

  ‘De tegenrekening is bedoeld om veilige en efficiënte betaling aan de klant mogelijk te maken. De aanbieder
  kan bevrijdend betalen op de tegenrekening.’
  Dit staat ook in de voorwaarden, kan ieman me uitleggen wat ze hiermee bedoelen?

  • Roderik Emmerink

   Hoi Ineke, ik heb van MoneYou vernomen dat de vereiste van een tegenrekening binnenkort (beetje relatief begrip bij MoneYou, maar toch) komt te vervallen.

 • Andreas

  Leuk onderwerp! Ik gebruik nu sinds 3 weken MoneyouGo. Het grootst nadeel in mijn ogen is dat je toch nog een andere betaalrekening nodig hebt om een account aan te maken. Ook vind ik de app soms een beetje buggy, bijvoorbeeld is de eerste transactie via iDeal niet mogelijk als je een alternatief Android browser gebruikt. Verder werkt alles goed, en de pinpas was binnen twee dagen thuis.

 • Marcel

  Heb al een N26 creditcard en werkt uitstekend. Berekent de middenkoers bij betalingen in vreemde valuta, veel beter dan de reguliere creditcards. Moet wel geld op staan.

  • Dennis van Oudheusden

   Knab heeft ook een gratis bankrekening en daarmee kun je ook gebruik k maken van Knab krowdfunding. Wat ik nog mis in deze post is de rente per rekening. Deze zal niet hoog zijn. Beter is om je geld te parkeren in een spaarrekening met een hoge rente. Op degelijke gratis betaalrekeningen is automatische incasso niet geoorloofd. Een betaalde betaalrekening blijft dus nog nodig.

  • Roderik Emmerink

   Hoi Dennis, N26 en Revolut hebben geen rente, MoneYou GO op het moment 0.25%, niet veel, maar zeker niet slecht voor een Nederlandse bank (en al helemaal niet slecht voor een betaalrekening waar je toch altijd wel wat saldo aan houdt).