Wij gaan beduidend minder vaak uit eten dan voordat we met financieel onafhankelijk worden bezig waren. Dat scheelt natuurlijk aanzienlijk in de kosten. We hebben als gunstig bijeffect gemerkt dat uit eten gaan nu leuker is geworden doordat het weer specialer is geworden.

Als we dan toch uit eten gaan, dan gaan we natuurlijk graag goed maar wel goedkoop uit eten. Tegenwoordig gaan we eigenlijk zelden meer uit eten zonder flinke korting.Goedkoop uit eten gaan? Lees hier 3 manieren waarop wij dat doen!

Goedkoop uit eten – Het Laatste Tafeltje

Af en toe reserveren we een restaurant via Het Laatste Tafeltje. Bij hen krijg je last minute korting op restaurants. Daardoor kom je via hen nogal eens bij een relatief goed restaurant voor een lage prijs.

Goedkoop uit eten – AH restaurantactie

Pas geleden was weer de AH restaurantactie (update 2020: deze actie wordt niet meer gehouden, maar AH biedt in samenwerking met Diningcity lokaal deals aan). Niet onbekend bij de meesten. Ook met behulp van die actie kun je bij de betere restaurants met korting uit eten gaan. Maar meestal niet zo sjiek als via Het Laatste Tafeltje.

Je krijgt bij de AH restaurantactie het tweede 3 gangenmenu gratis. Afhankelijk van het restaurant hebben ze een speciaal voor de actie samengesteld menu of kun je gewoon van de kaart kiezen.

Toen we een tijd terug met vrienden een weekend naar Vlieland zijn geweest hebben we met behulp van deze actie werkelijk fantastisch gegeten in restaurant ’t Havenmantsje in Harlingen.

Goedkoop uit eten – Socialdeal

Als ik bijvoorbeeld met een vriend een keer wat eenvoudiger ergens wil gaan eten, kijk ik altijd op Socialdeal of er een aanbieding is. Daar ben ik ook erg over te spreken.

Het leuke vind ik ook dat ik via hen wel eens op een minder voor de hand liggende plek kom, waar ik anders nooit terecht zou komen. Restaurants in woonwijken doen bijvoorbeeld nogal eens mee aan Socialdeal. Vaak kun je op deze manier erg goedkoop uit eten gaan.

Uiteindelijk ben je natuurlijk verreweg het goedkoopste af als je gewoon thuis eet. Een tijdje terug hebben we juist 60 euro bespaard met een gezellig etentje met vrienden bij ons thuis. Maar als je, net als wij, het leuk vindt af en toe uit eten te gaan, dan is een flinke korting natuurlijk mooi meegenomen.

Ga jij wel eens uit eten? Let jij dan op aanbiedingen?

Wil jij, net als ruim 13.000 anderen, een e-mail ontvangen zodra er een nieuwe post verschijnt en het FOB huishoudboekje 2022 kado?Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren
Dat adres is al in gebruik
The security code entered was incorrect
Check je mail inbox (of spambox) om je inschrijving te bevestigen. Geen mail ontvangen? Mogelijk heb je een typefout gemaakt; voer je mailadres nogmaals in.


De informatie op deze site is mijn persoonlijke mening, geen beleggingsadvies en je blijft zelf verantwoordelijk bij opvolgen ervan. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, je kunt je inleg (deels) verliezen. Blauw onderstreepte links met   zijn affiliate links. Reacties kunnen worden gemodereerd of verwijderd.

42 Reacties

  1. Wat wij ook superleuk vinden en dit is met name als je kleine kinderen hebt en je hebt/wilt geen oppas: thuis uit eten. Als de kids naar bed zijn, dan gaan wij eten: tafellaken en kaarsen op tafel, de tafel netjes dekken. Wij trekken leuke kleren aan en doffen onszelf op. We gaan dan gourmetten, kaasfonduen of tapas eten met uiteraard een heerlijk wijntje. Een speciaal avondje met goede gesprekken, zo geregeld en bijzonder goed geprijsd.

  2. Leuk om zo’n korting te kunnen gebruiken om bij luxere restaurants te kunnen eten. Ik zou graag mijn vriendin uiteten nemen naar iets luxers. Zij komt uit een rijke familie en denk dat ze zo af en toe graag getrakteerd wordt met luxe dingen.

  3. Uit eten gaan vind ik heerlijk, even er uit en niet zelf hoeven koken. Super fijn! Het is voor mij dan ook echt een “luxe” geworden als ik mijzelf even wil trakteren of verwennen. Blijer kun je mij niet maken met een avondje buiten de deur eten.

Schrijf een reactie