Wij gaan beduidend minder vaak uit eten dan voordat we met financieel onafhankelijk worden bezig waren. Dat scheelt natuurlijk aanzienlijk in de kosten. We hebben als gunstig bijeffect gemerkt dat uit eten gaan nu leuker is geworden doordat het weer specialer is geworden.

Als we dan toch uit eten gaan, dan gaan we natuurlijk graag goed maar wel goedkoop uit eten. Tegenwoordig gaan we eigenlijk zelden meer uit eten zonder flinke korting.Goedkoop uit eten gaan? Lees hier 3 manieren waarop wij dat doen!

Goedkoop uit eten – Het Laatste Tafeltje

Af en toe reserveren we een restaurant via Het Laatste Tafeltje. Bij hen krijg je last minute korting op restaurants. Daardoor kom je via hen nogal eens bij een relatief goed restaurant voor een lage prijs.

Goedkoop uit eten – AH restaurantactie

Pas geleden was weer de AH restaurantactie (update 2020: deze actie wordt niet meer gehouden, maar AH biedt in samenwerking met Diningcity lokaal deals aan). Niet onbekend bij de meesten. Ook met behulp van die actie kun je bij de betere restaurants met korting uit eten gaan. Maar meestal niet zo sjiek als via Het Laatste Tafeltje.

Je krijgt bij de AH restaurantactie het tweede 3 gangenmenu gratis. Afhankelijk van het restaurant hebben ze een speciaal voor de actie samengesteld menu of kun je gewoon van de kaart kiezen.

Toen we een tijd terug met vrienden een weekend naar Vlieland zijn geweest hebben we met behulp van deze actie werkelijk fantastisch gegeten in restaurant ’t Havenmantsje in Harlingen.

Goedkoop uit eten – Socialdeal

Als ik bijvoorbeeld met een vriend een keer wat eenvoudiger ergens wil gaan eten, kijk ik altijd op Socialdeal of er een aanbieding is. Daar ben ik ook erg over te spreken.

Het leuke vind ik ook dat ik via hen wel eens op een minder voor de hand liggende plek kom, waar ik anders nooit terecht zou komen. Restaurants in woonwijken doen bijvoorbeeld nogal eens mee aan Socialdeal. Vaak kun je op deze manier erg goedkoop uit eten gaan.

Uiteindelijk ben je natuurlijk verreweg het goedkoopste af als je gewoon thuis eet. Een tijdje terug hebben we juist 60 euro bespaard met een gezellig etentje met vrienden bij ons thuis. Maar als je, net als wij, het leuk vindt af en toe uit eten te gaan, dan is een flinke korting natuurlijk mooi meegenomen.

Ga jij wel eens uit eten? Let jij dan op aanbiedingen?

Wil jij, net als ruim 14.000 anderen, een e-mail ontvangen zodra er een nieuwe post verschijnt en het FOB huishoudboekje 2024 kado?Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren
Dat adres is al in gebruik
The security code entered was incorrect
Check je mail inbox (of spambox) om je inschrijving te bevestigen. Geen mail ontvangen? Mogelijk heb je een typefout gemaakt; voer je mailadres nogmaals in.


De informatie op deze site is mijn persoonlijke mening, geen beleggingsadvies en je blijft zelf verantwoordelijk bij opvolgen ervan. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, je kunt je inleg (deels) verliezen. Blauw onderstreepte links met   kunnen mij een vergoeding opleveren voor het doorverwijzen. Dit kost jou niets. Reacties kunnen worden gemodereerd of verwijderd.

Schrijf een reactie

42 Reacties

 1. Wat wij ook superleuk vinden en dit is met name als je kleine kinderen hebt en je hebt/wilt geen oppas: thuis uit eten. Als de kids naar bed zijn, dan gaan wij eten: tafellaken en kaarsen op tafel, de tafel netjes dekken. Wij trekken leuke kleren aan en doffen onszelf op. We gaan dan gourmetten, kaasfonduen of tapas eten met uiteraard een heerlijk wijntje. Een speciaal avondje met goede gesprekken, zo geregeld en bijzonder goed geprijsd.

 2. Leuk om zo’n korting te kunnen gebruiken om bij luxere restaurants te kunnen eten. Ik zou graag mijn vriendin uiteten nemen naar iets luxers. Zij komt uit een rijke familie en denk dat ze zo af en toe graag getrakteerd wordt met luxe dingen.

 3. Uit eten gaan vind ik heerlijk, even er uit en niet zelf hoeven koken. Super fijn! Het is voor mij dan ook echt een “luxe” geworden als ik mijzelf even wil trakteren of verwennen. Blijer kun je mij niet maken met een avondje buiten de deur eten.

 4. 3 goede tips, wij maken samen ook gebruik van de AH acties. Maar de laatste keer dat wij dit deden was het eten bijster slecht. We gaan het sowieso nog wel een keer doen, het kan altijd een keer iets minder zijn. Als ik zelf kook is het dat elke keer 😉

  • Ik hoop voor je dat degene met wie je samen bent dan meer een keukenprins(es) is!

 5. Zelf vind ik dat uiteten een moment moet zijn om naar uit te kijken. En geen gewoonte. Daarom eet ik ook vrij weinig buiten de deur. Slapen we een weekendje in een andere stad dan combineren we dit door een leuk tentje uit te zoeken en daar een hapje te eten. Het ultieme gevoel van een ”mini” vakantie en ik kan hier al weken van te voren naar uit kijken!

 6. Goede tip, ik ga Heerlijk.nl eens uitproberen! Ik heb een maandelijks budget voor uiteten gaan, terrasjes en dat soort zaken, leuk als je daar efficiënter gebruik van kunt maken. De AH actie is een bekende, die hebben we uiteraard gebruikt.

 7. we hebben sinds een paar jaar een happy italy (1 van de eerste 3) net buiten ons dorp, op loopafstand 😉 soms gaan we op vrijdagavond als de kids bij opa en oma slapen er samen eten of soms met de kinderen (binnen en buiten speelgelegenheid, niemand die opkijkt van een huilend kind dus ook geen stress bij ons.. gratis een extra bord als ze maar 2 happen mee eten of bijv de pizza nutella als hoofdgerecht 😉 ideaal) ook ik als lastige eter heb er keus genoeg 😉 heerlijk! en zeker betaalbaar! pizza en pasta onder de 10 euro!! maar idd bewust niet vaak uit eten, dat bespaart nog het meeste geld 😉 op dagjes weg ons eigen eten mee 😉 etc

 8. Als wij uit eten gaan, gaan we meestal naar een wat goedkoper bistrootje of eetcafe. Dat vind ik qua sfeer wat gezelliger en je hoeft niet zo ontzettend lang te zitten.
  Overigens heb ik zelf voor een sterrenrestaurant gewerkt ( ik deed de administratie) en er viel regelmatig wat te proeven. Het eten op zich kan ik prima waarderen! Alleen ik hou niet zo van de poespas eromheen.

  • Hou ook helemaal niet van die poespas. Heb weinig ervaring met sterrenrestaurants, maar gelukkig kan het ook bijzonder zijn zonder poespas heb ik gemerkt

 9. Vorige week waren we uit eten met ons twee. ‘Gewapend’ met een AH actie kaart. Om heel eerlijk te zijn vond ik het niet zo bijzonder meer. Uiteraard wel gezellig met ons twee. Ik geniet meer van een lekkere maaltijd in eigen huis of tuin.

  • Hoe minder vaak ik ga, hoe meer speciaal ik het vind. Maar soms heb je ook gewoon pech dat het restaurant niet zo goed is natuurlijk

 10. Eerder gingen mijn vriend en ik vaak uiteten, totdat de knop omging. Het geld dat we aan uiteten besteden kunnen we ook ergens anders aan besteden 🙂 Natuurlijk gaan we wel eens ergens eten, maar dat is echt sporadisch geworden. En nu, hoe gek het ook klinkt, is het echt een traktatie voor onszelf en genieten we er ook veel meer van dan voorheen.

 11. Uit eten gaan in Nederland (of België) vind ik gruwelijk duur. Voor een biefstuk met frietjes en een bak sla met een drankje ben je met twee snel zo’n 80 euro kwijt. Ik vind dat zonde. En ik maak het dan even zo lekker klaar. Wij gaan misschien 1 à 2 keer per jaar uit eten, maar dan ook meteen goed. Avondje uit en echt genieten van heerlijke gerechtjes waar je dan al zo’n drie uur voor aan tafel zit. Je mag jezelf af en toe best verwennen, zeker als je daar hard voor werkt…

  • Dat is een hoop geld ja! Die 80 euro voor een hoofdgerecht met drankje voor 2 personen kan overigens met de kortingen die ik noem met gemak door de helft.

 12. Simpel,met een snufje liefde. Reageer

  Wij gaan 1 keer uit eten per jaar. Meestal doen we dan een film + eten arrangement. Is een stuk goedkoper en je hebt meteen 2 dingen.

  • Dat is heel gunstig vanuit besparingsoogpunt, zo weinig uit eten gaan en dan ook nog in een arrangement!

 13. Er is nog een leuke site, dat heet het laatste tafeltje, daar vind je allemaal restaurants die nog last-minute aanbiedingen hebben.Heel vaak kun je dan voor de helft van de prijs eten. Groetjes, Rita

 14. Ja uiteten wordt heel snel gewoon en dus proberen wij dat ook vooral niet te vaak te doen. Ik vind het meestal thuis veel leuker en gezelliger. Maar zo nu en dan voor een gelegenheid vind ik wel leuk en gezellig en dan is het na lange tijd ook echt genieten.

 15. Wij hebben zelf ooit wel eens via de heerlijk 10-daagse bij een heel leuk restaurant in Amersfoort gegeten. Met zijn tweetjes gaan we verder niet zo vaak, en doen we vaak wat goedkoper en minder lang. Als we met vrienden of familie gaan vinden we het wel heel leuk om lang te tafelen, maar komt eigenlijk ook maar een paar keer voor.

  We merken wel nu het weer zomer begint te worden, we makkelijker buiten de deur eten als het eens zo uitkomt.

  • Echt lang tafelen doen wij ook zelden; dat was de laatste keer via die heerlijke 10-daagse.

 16. Ik ga niet zo graag op restaurant. Maar mijn vriendin is ook al een paar keer met die social deal afgekomen om me toch mee te krijgen. De laatste maanden lijkt ze dat wat vergeten te zijn. We gaan dat zo houden …

  • Totdat ze dit blog vindt, nadat ze op een volgende FIRE BENL meetup meegekomen is en ik met haar gesproken heb ?

 17. Vroeger gingen we bijna elk weekend iets eten in Gent. Biertje erbij… oh zalig. Maar gewoon uit eten vind ik nooit zo. Als we bij mijn ouders zijn, gaan we wel maar ik vind het altijd heel zonde van het geld als ik weet dat ik het zelf beter kan maken en bovendien me niet druk hoef te maken over waar mijn kinderen uithangen. En ja, zonde van het geld ondanks dat mijn ouders dan betalen 😉

  • Gent is prachtig en de Belgische biertjes zijn heerlijk!
   Ja, eigen geld of dat van ouders, dat is allebei zonde als het eten het niet waard was.

 18. Het idee van uit eten gaan vind ik meestal leuker dan de realiteit. Heerlijk, een keertje niet zelf koken! Maar, zeker als je bijzondere eetwensen of restricties aan je dieet hebt, het is geen makkelijker of sneller alternatief en stiekem scheelt het qua smaak dan ook weer niet zo veel met gewoon zelf koken.
  Als ik uit eten ga is het meestal in gezelschap of uit “nood” (lees: slechte voorbereiding). Het allerliefste eet ik bij vrienden die lekker kunnen koken en het niet erg vinden rekening te houden met mijn “eetgedoe”.

  • Kan me voorstellen dat het met dieetwensen niet altijd soepel loopt. Mooi dat je bij die vrienden goed terecht kunt!

 19. Woonde voor mijn werk dat jaar 85 dagen in een hotel: verplicht elke dag uiteten…. gaat hard 🙂 Gaat de lol er ook snel vanaf kan ik je melden.
  Wel blij dat ik die niet zelf hoefde te betalen! De overige 25 keer wel natuurlijk, en dat over een periode van ongeveer 9 maanden. Ach, je bent jong en geld is nog niet zo belangrijk……denk je

 20. Die kleine pukkel van ons kan slecht stil zitten, dus we zijn al een hele tijd niet meer uiteten geweest. We zijn de laatste tijd wel te porren voor het halen van een ijsje of een broodje. Krijgen we de kleine ook altijd snel enthousiast voor. Zal nog wel even duren voor we weer echt uit eten gaan, maar dat geeft niet echt, mis het niet eens zo heel erg (voor het idee, record uiteten gaan in 1 jaar staat bij mij op 110 keer).

 21. Ik geef niet om uit eten gaan, dus sinds ik ben gaan besparen eet ik nog maar heel weinig buiten de deur. Ik kan er alleen niet altijd onderuit, omdat vrienden en familie nog wel graag uit eten gaan. Ik los dat soms op door een uurtje later aan te schuiven voor een glas wijn. Dan heb ik toch de gezelligheid.

  • Wat later aanhaken met alleen een drankje is een mooie manier om toch mee te doen met de gezelligheid!

 22. Wij gaan ook graag uit eten. Indien het met de kindjes is, dan meestal een simpele bistro zodat we er met 50-80 euro vanaf zijn voor ons vier. Hangt af een aperitief of niet, dessert of niet.

  Met mijn vrouw alleen mag het wat meer zijn.