FOB volgen

Het volgen van Financieel Onafhankelijk Blog via e-mail heb ik veranderd. Als je e-mailvolger bent van FOB, check dan a.u.b. even of je de aankondiging van deze post zowel via de oude als de nieuwe methode hebt ontvangen. En WordPress volgers moeten ook even opletten.

FOB volgen gewijzigd

Tot nu toe kon je je als e-mail volger of als WordPress volger inschrijven op dit blog via Jetpack. Zodra ik een nieuwe post publiceerde ontving je dan automatisch een e-mail of melding via Jetpack.

Een lezer attendeerde me erop dat nieuwe e-mail volgers gewaarschuwd konden worden dat de link om de inschrijving te bevestigen een gevaarlijke link kon zijn.

jetpack gevaarlijk

Tijd dus voor verandering!

Nieuw e-mailprogramma

Voor de geïnteresseerden: ik ben overgestapt op Sendy in combinatie met Amazon SES. Daarmee worden mails ter aankondiging van een nieuwe post als het goed is vanaf een betrouwbaardere plek verstuurd. Daardoor zou de melding dat inschrijven gevaarlijk is niet meer voor moeten komen.

Ook kan ik voortaan automatisch nieuwe volgers het huishoudboekje doen toekomen in plaats van handmatig.

Amazon SES is in tegenstelling tot Jetpack niet meer gratis. Maar het kost me vrijwel niets. 10.000 mails versturen kost me $1. Met het plaatsen van ongeveer 2 posts per maand en ongeveer 4.000 e-mailvolgers kost me dit $0.80 per maand. Dat, in combinatie met de eenmalige investering in Sendy van $57, kan ik nog wel missen.

Mr FireMe heeft me geholpen met de technische kant van de overstap; bedankt!

Check indien nodig je spam folder

E-mailvolgers die zich al ingeschreven hadden heb ik vanuit Jetpack overgezet naar Sendy. Je blijft dus gewoon een e-mail ontvangen zodra er een nieuwe post verschijnt.

Check even je spamfolder indien je geen e-mail met het nieuwe mailprogramma ontvangen hebt. Mogelijk is de mail daar terecht gekomen. Markeer de afzender vervolgens als veilig als de mail in je spamfolder terecht gekomen was. Dan krijg je de volgende keer de mail gewoon in je inbox.

Uitschrijven Jetpack

Ik kan zelf mensen niet uitschrijven uit de Jetpack maillijst.

Vanaf de volgende post staat Jetpack uit. Ik weet niet of Jetpack dan nog steeds een mail verstuurt naar mensen die als Jetpack e-mailvolger ingeschreven staan. Mocht dat zo zijn, dan kun je je via de link onderaan de mail met de aankondiging van de nieuwe post die je gekregen hebt met het oude mailprogramma uitschrijven.

Als je je vervolgens niet uitschrijft met de link in de mail verstuurd vanuit het nieuwe mailprogramma, blijf je gewoon een mail ontvangen vanuit het nieuwe mailprogramma zodra er een nieuwe post verschijnt.

WordPress volgers: let op

Ik weet niet of degenen die zich via Jetpack niet als e-mailvolger maar als WordPress volger hebben ingeschreven nog een aankondiging krijgen zodra ik Jetpack uitgezet heb.

Als je zeker wilt zijn dat je een aankondiging krijgt, schrijf je dan onderaan deze post als e-mailvolger in. Dan kom je op de nieuwe maillijst te staan.

 

Laat me vooral in de reacties weten of je nog tegen problemen of bijzonderheden aanloopt ten gevolge van deze wijziging. Dan kijk ik wat ik er eventueel aan kan doen.

FOB op Nu.nl

Iets heel anders: ik heb onlangs meegewerkt aan een artikel op Nu.nl over financieel onafhankelijk worden, zie hier. Leuk dat het onderwerp steeds meer aandacht krijgt!

Wil jij, net als ruim 13.000 anderen, een e-mail ontvangen zodra er een nieuwe post verschijnt en het FOB huishoudboekje 2022 kado?Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren
Dat adres is al in gebruik
The security code entered was incorrect
Check je mail inbox (of spambox) om je inschrijving te bevestigen. Geen mail ontvangen? Mogelijk heb je een typefout gemaakt; voer je mailadres nogmaals in.


De informatie op deze site is mijn persoonlijke mening, geen beleggingsadvies en je blijft zelf verantwoordelijk bij opvolgen ervan. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, je kunt je inleg (deels) verliezen. Blauw onderstreepte links met   zijn affiliate links. Reacties kunnen worden gemodereerd of verwijderd.

17 Reacties

  1. Hoi, mooie blog. Wil ook graag huishoudboekje, doch nog niet gehad. Ook ontvang ik geen mails meer. Geen idee over WordPress, ben echt behoorlijk digibeet, dacht dat ik me gewoon had ingeschreven. Als ik opnieuw mijn email adres aanmeldt, krijg ik ene melding dat ik al ben ingeschreven.

    • Ik zie dat je ingeschreven staat. Mogelijk ontvang je de aankondiging van een nieuwe post in je spamfolder. Als je daar de mail markeert als “geen spam”, dan helpt dat wellicht voor een volgende keer. Ik heb je het huishoudboekje toegestuurd.

Schrijf een reactie