Even opletten: FOB volgen via e-mail gewijzigd


FOB volgen

Het volgen van Financieel Onafhankelijk Blog via e-mail heb ik veranderd. Als je e-mailvolger bent van FOB, check dan a.u.b. even of je de aankondiging van deze post zowel via de oude als de nieuwe methode hebt ontvangen. En WordPress volgers moeten ook even opletten.

FOB volgen gewijzigd

Tot nu toe kon je je als e-mail volger of als WordPress volger inschrijven op dit blog via Jetpack. Zodra ik een nieuwe post publiceerde ontving je dan automatisch een e-mail of melding via Jetpack.

Een lezer attendeerde me erop dat nieuwe e-mail volgers gewaarschuwd konden worden dat de link om de inschrijving te bevestigen een gevaarlijke link kon zijn.

jetpack gevaarlijk

Tijd dus voor verandering!

Nieuw e-mailprogramma

Voor de geïnteresseerden: ik ben overgestapt op Sendy in combinatie met Amazon SES. Daarmee worden mails ter aankondiging van een nieuwe post als het goed is vanaf een betrouwbaardere plek verstuurd. Daardoor zou de melding dat inschrijven gevaarlijk is niet meer voor moeten komen.

Ook kan ik voortaan automatisch nieuwe volgers het huishoudboekje doen toekomen in plaats van handmatig.

Amazon SES is in tegenstelling tot Jetpack niet meer gratis. Maar het kost me vrijwel niets. 10.000 mails versturen kost me $1. Met het plaatsen van ongeveer 2 posts per maand en ongeveer 4.000 e-mailvolgers kost me dit $0.80 per maand. Dat, in combinatie met de eenmalige investering in Sendy van $57, kan ik nog wel missen.

Mr FireMe heeft me geholpen met de technische kant van de overstap; bedankt!

Check indien nodig je spam folder

E-mailvolgers die zich al ingeschreven hadden heb ik vanuit Jetpack overgezet naar Sendy. Je blijft dus gewoon een e-mail ontvangen zodra er een nieuwe post verschijnt.

Check even je spamfolder indien je geen e-mail met het nieuwe mailprogramma ontvangen hebt. Mogelijk is de mail daar terecht gekomen. Markeer de afzender vervolgens als veilig als de mail in je spamfolder terecht gekomen was. Dan krijg je de volgende keer de mail gewoon in je inbox.

Uitschrijven Jetpack

Ik kan zelf mensen niet uitschrijven uit de Jetpack maillijst.

Vanaf de volgende post staat Jetpack uit. Ik weet niet of Jetpack dan nog steeds een mail verstuurt naar mensen die als Jetpack e-mailvolger ingeschreven staan. Mocht dat zo zijn, dan kun je je via de link onderaan de mail met de aankondiging van de nieuwe post die je gekregen hebt met het oude mailprogramma uitschrijven.

Als je je vervolgens niet uitschrijft met de link in de mail verstuurd vanuit het nieuwe mailprogramma, blijf je gewoon een mail ontvangen vanuit het nieuwe mailprogramma zodra er een nieuwe post verschijnt.

WordPress volgers: let op

Ik weet niet of degenen die zich via Jetpack niet als e-mailvolger maar als WordPress volger hebben ingeschreven nog een aankondiging krijgen zodra ik Jetpack uitgezet heb.

Als je zeker wilt zijn dat je een aankondiging krijgt, schrijf je dan onderaan deze post als e-mailvolger in. Dan kom je op de nieuwe maillijst te staan.

 

Laat me vooral in de reacties weten of je nog tegen problemen of bijzonderheden aanloopt ten gevolge van deze wijziging. Dan kijk ik wat ik er eventueel aan kan doen.

 

FOB op Nu.nl

Iets heel anders: ik heb onlangs meegewerkt aan een artikel op Nu.nl over financieel onafhankelijk worden, zie hier. Leuk dat het onderwerp steeds meer aandacht krijgt!

 

Wil jij het FOB huishoudboekje 2021 kado? En een e-mail ontvangen zodra er een nieuwe post verschijnt? Ik stuur geen spam, opzeggen kan altijd en ik geef je e-mailadres nooit door aan derden.

12712 andere abonnees houden je gezelschap!

Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren
Dat mailadres is al ingeschreven
The security code entered was incorrect
Check je mail inbox (of spambox) om je inschrijving te bevestigen. Geen mail ontvangen? Mogelijk heb je een typefout gemaakt; voer je mailadres nogmaals in.
Ik kom ook financieel interessante acties en aanbiedingen tegen waar ik op dat moment geen blogpost over schrijf. Ik kan je daar dan wel op wijzen via een mailtje. Je kunt je hiervoor apart inschrijven:
Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren
Dat adres is al in gebruik
The security code entered was incorrect
Check je mail inbox (of spambox) om je inschrijving te bevestigen. Geen mail ontvangen? Mogelijk heb je een typefout gemaakt; voer je mailadres nogmaals in.

Ik ben geen professioneel adviseur. Je blijft zelf verantwoordelijk voor enige schade geleden door opvolgen van advies of navolgen van informatie op deze site. Informatie kan achterhaald zijn, check altijd zelf of ze nog actueel is. De informatie op deze site is mijn persoonlijke mening, geen beleggingsadvies en louter informatief en educatief bedoeld. Let op: Beleggen gaat gepaard met risico's, je kunt je inleg (deels) verliezen. Zie ook de disclaimer. Soms krijg ik een vergoeding als je een transactie doet via een blauwe link op deze site. Dit kost jou niets. Reacties kunnen worden gemodereerd of verwijderd.

Auteur: Mr FOB


Een reactie plaatsen

Leuk als je reageert! Reacties met als doel iets te leren van anderen of om anderen te helpen, nadat je het hele artikel en alle andere reacties gelezen hebt, zien we hier het liefst! Je reactie wordt goedgekeurd en verwerkt volgens mijn privacybeleid. Door je reactie te versturen ga je hiermee akkoord.

17 gedachten over “Even opletten: FOB volgen via e-mail gewijzigd

 • PatrickR

  Ter Info: Ik kan bevestigen dat je via de WordPress inschrijving nu geen bericht meer krijgt bij een nieuwe post. Dus ik heb mij opnieuw aangemeld. (Ik miste de post over de optie route om VTI/VXUS te kopen)

 • eenPassiefInkomen

  Klopt inderdaad. Sendy is veel beter/goedkoper in de situatie waar jij het voor gebruikt, namelijk mensen op de hoogte brengen van een nieuw blogpost. Ik zag net de prijzen van Mailchimp, maar dat valt tegenwoordig ook tegen.

 • eenPassiefInkomen

  Ten eerste zou ik graag het huishoudboekje van je willen ontvangen. Ben erg benieuwd!

  Zelf maak ik gebruik van ConvertKit voor het versturen van e-mails, maar je zou ook voor de gratis versie van MailChimp kunnen gaan. Juist als je site/e-maillijst groeit in de toekomst kan dat een optie zijn omdat je mensen kan indelen op basis van links die ze klikken, waardoor je later ook de relevante informatie naar de juiste mensen (groepen) kunt sturen. Misschien een tips voor het komende jaar 😉

  Ga vooral zo door, je hebt een interessant blog! In een van mijn laatste video’s heb ik het nog over je site gehad toen ik ging kijken wat ik nog kon besparen op het eind van het jaar 🙂

  • Mr FOB Bericht auteur

   Mailchimp zou voor mij verre van gratis zijn, Sendy is voor mij nu ongeveer 200x goedkoper. En dat verschil wordt alleen maar groter naarmate ik meer volgers krijg.
   Als je je inschrijft onderaan de post krijg je het huishoudboekje automatisch.

 • Roel Aerts

  Ook ik ben geïnteresseerd in je huishoudboekje, maar heb dit nog niet mogen ontvangen.
  De interesse is uiteraard gewekt door al je leerzame artikelen.

  • Mr FOB Bericht auteur

   Ik zie je niet als e-mailvolger op de lijst staan. Heb je je als WordPress volger ingeschreven? Dan ontvang je geen huishoudboekje omdat ik dan geen e-mailadres heb om het naartoe te sturen. Maar aangezien ik je e-mailadres nu via je reactie heb, heb ik je het huishoudboekje alsnog toegestuurd, succes ermee!

 • Erik

  Hoi, ik volg je blog sinds ruim een maand. Zeer interessant leesvoer, waarvoor dank.

  Het huishoudboekje heb ik nog niet gehad, maar ben ik wel in geïnteresseerd. Zou je me die nog willen nasturen?