appelsGisteren gingen we wandelen. Toen we onze auto parkeerden aan het begin van de route werden we aangesproken door iemand die in zijn tuin stond. Hij was appels en kweeperen aan het oogsten van de bomen in zijn prachtige tuin. Hij vroeg bijna smekend of wij er niet een deel van wilden meenemen. Zijn vrouw wist namelijk van gekkigheid niet meer wat ze met zoveel vruchten moest. En hij wilde zijn vrouw graag te vriend houden.

Nou, dat wilden we wel. Staan we in de consuminderstand en krijgen we zomaar 17 kilo handappels, 12 kilo goudreinetten en 10 kilo kweeperen cadeau!

Appelmoes en kweeperengelei maken

Nou zijn wij geen ervaringsdeskundigen met kweeperen. Maar Okke Amerongen blijkt een leuke site over dit bijna vergeten fruit gemaakt te hebben. Hier hebben we een recept voor kweeperengelei gevonden.

Zoals hij schrijft kregen we meteen zin: “Misschien wel de meest klassieke bereiding voor de kweepeer. Er gaat niets boven een lekker geroosterde boterham met roomboter en kweepeergelei. Of een croissantje met kweepeergelei en… ik kan nog wel even doorgaan.
Het heerlijke aroma van de kweepeer blijft perfect bewaard in deze gelei. Zo heb je er nog een vol jaar plezier van. Daarbij ziet de gelei er ook nog eens prachtig uit. Een ideaal cadeau dus.”

appelmoesTijdens de bereiding van de kweeperengelei hou je kweeperenmoes over. Die kun je vervolgens weer toevoegen aan appelmoes of je kunt er stroop van maken. Met de goudreinetten kun je ook uitstekend appelmoes en appelstroop maken volgens verschillende recepten websites.

Dus vandaag staat in het teken van voorraden broodbeleg, bijgerechten en gelei voor op brood en borrelhapjes maken. Kunnen we weer een tijd vooruit!

 

Maak jij ook dit soort producten zelf?

Wil jij, net als ruim 14.000 anderen, een e-mail ontvangen zodra er een nieuwe post verschijnt en het FOB huishoudboekje 2024 kado?Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren
Dat adres is al in gebruik
The security code entered was incorrect
Check je mail inbox (of spambox) om je inschrijving te bevestigen. Geen mail ontvangen? Mogelijk heb je een typefout gemaakt; voer je mailadres nogmaals in.


De informatie op deze site is mijn persoonlijke mening, geen beleggingsadvies en je blijft zelf verantwoordelijk bij opvolgen ervan. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, je kunt je inleg (deels) verliezen. Blauw onderstreepte links met   kunnen mij een vergoeding opleveren voor het doorverwijzen. Dit kost jou niets. Reacties kunnen worden gemodereerd of verwijderd.

Schrijf een reactie