Sinds kort ben ik actief op Pinterest. En dat bevalt me boven verwachting goed. Ik dacht dat dit medium in Nederland niet zo zoveel gebruikt wordt. En dat het niet geschikt zou zijn voor een onderwerp als financieel onafhankelijk worden. Maar dat blijkt niet te kloppen.

Mijn Pinterest ervaringen

Wat is Pinterest?

Pinterest is in feite een soort Google op basis van afbeeldingen. De afbeeldingen die je daar bewaart heten pins. Die pins plaats je op zogenaamde borden van jezelf of waar je samen met anderen op kunt pinnen (groepsborden).

Voor de bloggers onder ons: anders dan op Facebook en Twitter blijven pins die je geplaatst hebt lange tijd actief. Net zoals zoekwoorden in Google. Berichten op Facebook en Twitter zijn na een paar uren of dagen in feite niet meer actief en worden niet meer gevonden. Maar dat geldt dus niet voor Pinterest.

FOB op Pinterest

Mijn borden en pins kun je vinden via deze link.

Voorbeelden van borden die ik heb zijn het bord met posts van mijn blog, een groepsbord waar anderen ook op kunnen pinnen over financieel onafhankelijk worden, een bord over consuminderen, een bord over goedkope recepten, enzovoorts.

Ik blader op verloren momenten wat door de startpagina van de Pinterest app op mijn telefoon en plaats dan interessante pins door op mijn borden. Ook speel ik wat met Tailwind om pins op gezette tijden op borden te plaatsen.

Sjoukje van Meergeldminderstress en Profbloggers was al een tijdje heel enthousiast over Pinterest. Daardoor heb ik besloten ook maar eens actief te worden op Pinterest. Ik ben geen profblogger, maar hoe meer mensen geïnfecteerd raken met het FO- (financiële onafhankelijkheids-) virus, des te liever het me is.

En als ik de artikelen toch al geschreven heb, waarom dan niet proberen er meer mensen mee te bereiken door ze op Pinterest te plaatsen. Dat kost niet veel extra tijd. En het maken van plaatjes vind ik leuk heb ik gemerkt.

Mijn Pinterest ervaringen zijn veel beter dan ik verwacht had. Lees hier hoe Pinterest me bevalt na de eerste weken.

Pinterest plaatjes maken

Zoals de meesten die actief zijn op Pinterest maak ik de pins met Canva. Dat is gratis en werkt heel gemakkelijk.

Op mijn site zijn vrijwel alle foto’s door mezelf gemaakt. Maar voor de pins maak ik gebruik van gratis stockfoto’s van bijvoorbeeld Unsplash. Daar zet ik in Canva een titel overheen en klaar is Kees, of beter gezegd Mr FOB.

Ik heb nog niet pins onderaan alle posts geplaatst, maar ben daar wel mee bezig.

Bezoekers via Pinterest

Ik ben een paar weken actief en krijg ongeveer 200-300 bezoekers per dag via Pinterest. Dat vind ik voor een net gestart iets een heel mooi aantal. Leuk dat ik zo een nieuwe groep mensen weet te interesseren voor financieel onafhankelijk worden! Sjoukje, bedankt, het werkt inderdaad!

Als je wilt helpen anderen te infecteren met het FO-virus, bewaar dan pins van posts van FO-bloggers die je interessant vindt op je Pinterest borden en groepsborden van anderen. Als je nog geen Pinterest account hebt, dat aanmaken en aanhouden kost je niets. Wil je meepinnen op mijn groepsbord over financieel onafhankelijk worden? Laat me je Pinterest naam weten in de reacties en ik nodig je uit.

 

Ben jij actief op Pinterest? Zo ja, hoe zijn jouw Pinterest ervaringen?

Via deze link kun je me volgen op Pinterest.

Wil jij, net als ruim 14.000 anderen, een e-mail ontvangen zodra er een nieuwe post verschijnt en het FOB huishoudboekje 2024 kado?Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren
Dat adres is al in gebruik
The security code entered was incorrect
Check je mail inbox (of spambox) om je inschrijving te bevestigen. Geen mail ontvangen? Mogelijk heb je een typefout gemaakt; voer je mailadres nogmaals in.


De informatie op deze site is mijn persoonlijke mening, geen beleggingsadvies en je blijft zelf verantwoordelijk bij opvolgen ervan. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, je kunt je inleg (deels) verliezen. Blauw onderstreepte links met   kunnen mij een vergoeding opleveren voor het doorverwijzen. Dit kost jou niets. Reacties kunnen worden gemodereerd of verwijderd.

Schrijf een reactie

3 Reacties

  1. Ik ga je volgen, ben af en toe op Pinterest te vinden, maar merk ook dat het me veel te veel tijd kost omdat er zó veel interessants op te vinden is. Dus, om mezelf (en manlief, want die moet dan weer van alles bouwen :P) te beschermen, niet te veel 😉

  2. Ik doe eigenlijk een beetje hetzelfde als jij; spelen met Tailwind, plaatjes maken met Canva. Ik zou nog wat actiever kunnen zijn, maar tot nu toe bevalt het me wel heel goed en ik vind het ook erg leuk. Het enige dat ik niet leuk vind, is steeds ook die plaatjes weer toevoegen aan de artikelen in WP :$ Maar goed, wel belangrijk, want dan kunnen anderen ze ook makkelijker delen (en heb je ze er zelf bij, voor eventuele volgende deelacties).