Gratis koken tijdens het autorijden

Nou zijn wij als consuminderaars en fervent spaarders natuurlijk vooral op een fiets onderweg. Maar als je dan toch ook auto rijdt, dan is het goed om te weten dat er een manier is om tijdens het rijden gratis te koken!

De voorwaarde die hierbij geldt is dat je onder je motorkap bij onderdeel van je motor kunt komen dat goed warm wordt. Het spruitstuk, dat deel van de uitlaat dat uit je motorblok komt, is daar een goed voorbeeld van.

Ik ga als voorbeeld beschrijven hoe je dit kunt doen met een Citroën 2CV, oftewel een eend.

Het is heel simpel en werkt echt heel goed!

Recept uitkiezen

Begin met te bepalen wat je klaar wilt maken. Er zijn verschillende kookboeken, speciaal geschreven voor motorkoken. Bijvoorbeeld Manifold Destiny, Guide to cooking on your car engine door Chris Maynard. Ook erg leuk is Motorkoken voor beginners door B. van Laerhoven.

Allerlei recepten die je normaal in een oven klaarmaakt of op moet warmen kun je maken.

Pak datgene dat je wilt klaarmaken in in aluminiumfolie en bindt het met een ijzerdraadje op je spruitstuk (zie foto, je kan in een eend 2 pakketjes tegelijk klaar maken).

eten op motor bij motorkoken

Vervolgens rijd je een aantal kilometers, afhankelijk van de gaartijd van je gerecht. Dan kan de motorkap open, uitpakken en smullen maar.

2CV motorkooktocht

motorkookgerechten

Een voorbeeld van een lekker vegetarisch recept uit het tweede boek dat ik noemde is Groentepakketje met blauwaderkaas:

Kooktijd

20 minuten of 25 kilometer

Ingrediënten

1 bos selderij

2 grote rode uien

150g oesterzwammen

2 eetlepels olijolie

peper

zout

100g Danish Blue

Bereiding

 • Was en snij de selderij klein
 • Pel en snipper de uien fijn
 • Scheur de oesterzwammen in stukken
 • Volgens het kookboek kun je de selderij en ui nu 4 minuten in een pan bakken voor vertrek en dan de oesterzwammen ook nog 2 minuten, maar dat hoeft niet
 • Schep alles op aluminiumfolie en vouw dit dicht tot een pakketje
 • Verwarm 20 minuten onder de motorkap

Een voorbeeld van een ander simpel, erg lekker recept uit het tweede boek dat ik noemde is Lauwgerookte zalm met champagnesaus:

Kooktijd

De kooktijd bedraagt 15 minuten of 20 kilometer

Ingrediënten

60ml witte wijn

2 eetlepels mosterd

60ml olijfolie

1 fijngesnipperde ui

gerookte zalmplakjes

verse peterselie

stukje tomaat

stukjes toast

Bereiding

 • Doe de olijfolie, de mosterd en de wijn in een kommetje.
 • Roer om tot alle ingrediënten goed vermengd zijn
 • Wikkel de zalm in aluminiumfolie en verwarm het 15 minuten op uw motor
 • Schik de zalm op stukjes toast, overgiet de broodjes met de saus en werk het geheel af met fijngesnipperde peterselie en ui

Toetjes kunnen ook, hieronder een foto van wat kersen op sap voor op ijs.

warme kersen motorkoken

Heb jij je eten wel eens op deze manier klaar gemaakt?

Als je trouwens serieus op je boodschappen wilt besparen, lees dan de post Goedkoopste supermarkt & boodschappen bespaartips!

Wil jij, net als ruim 14.000 anderen, een e-mail ontvangen zodra er een nieuwe post verschijnt en het FOB huishoudboekje 2024 kado?Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren
Dat adres is al in gebruik
The security code entered was incorrect
Check je mail inbox (of spambox) om je inschrijving te bevestigen. Geen mail ontvangen? Mogelijk heb je een typefout gemaakt; voer je mailadres nogmaals in.


De informatie op deze site is mijn persoonlijke mening, geen beleggingsadvies en je blijft zelf verantwoordelijk bij opvolgen ervan. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, je kunt je inleg (deels) verliezen. Blauw onderstreepte links met   kunnen mij een vergoeding opleveren voor het doorverwijzen. Dit kost jou niets. Reacties kunnen worden gemodereerd of verwijderd.

Schrijf een reactie

2 Reacties

 1. Alhoewel deze manier van voedsel bereiding voor mij bekend was, vind ik de dubbele kooktijd aanduiding in zowel min als km altijd lollig.
  Leuke post.