FOB winactie: Het leven is te kort om op kantoor te zitten


Lonneke Lodder - Het leven is te kort om op kantoor te zittenEen van de leukste Nederlandstalige blogs die ik ken vind ik die van Lonneke Lodder. Ik volg haar vanaf het begin in haar avonturen.

Ze heeft in haar uppie een ogenschijnlijk veilig bestaan met kantoorbaan in Nederland verruild voor een creatief, vrij en meer zelfvoorzienend bestaan op het platteland in Spanje. Terug naar de essentie, zoals ze het zelf noemt. En dat vind ik een heel inspirerend voorbeeld van een financieel onafhankelijker leven.

Toen zij enige tijd geleden aankondigde een boek te gaan schrijven over haar switch, heb ik haar spontaan aangeboden daar aandacht aan te besteden via mijn blog. En haar uitgever vond dat op haar beurt weer zo leuk, dat ze 3 boeken beschikbaar heeft gesteld om te verloten onder mijn lezers.

Bij deze dus een nieuwe FOB winactie! Het boek is overigens pas op 9 september te koop. Ik heb voor deze recensie een unieke voorinzage in het boek gehad. Het boek heet Het leven is te kort om op kantoor te zitten.

Update: de winactie is gesloten, de winnaars staan vermeld onderaan deze blogpost.

Het leven is te kort om op kantoor te zitten

Schrijfstijl

Omdat ik Lonneke op haar blog een heel leuke, eigen schrijfstijl vind hebben, had ik hoge verwachtingen van haar boek. Die heeft ze ingelost. Ik vind haar in haar boek ook heerlijk los schrijven, met de nodige droge humor.

Ik vond Lonneke’s schrijfstijl pakkend, waardoor ik het boek in 1 ruk uitgelezen heb. En ik moest weer gniffelen bij de beschrijvingen van de Spaanse bureaucratie, waarvan ik er ook al een aantal op haar blog langs had zien komen.

Doen wat je wilt

Ze beschrijft haar avonturen op weg van een kantoorbaan die haar niet echt voldoening geeft naar een bestaan als part-time tekstschrijfster in een geel huis op een berg in Spanje met een fantastisch uitzicht.

 

lonneke lodder gele huis

Het gele huis waar Lonneke nu woont

 

Lonneke Lodder uitzicht

Het uitzicht vanuit de tuin van Lonneke

Ze lardeert dat avontuur met verhalen van 11 andere individuen of stellen die ook hun leven omgegooid hebben. Ik vond die aanpak heel leuk, daarmee wordt haar verhaal steeds afgewisseld met andere inspirerende ervaringen.

Ze is wars van dikdoenerij. En ze schrijft op spontane wijze hoe ze als Mevrouw Beren-op-de-Weg stap voor stap die beren een kopje kleiner gemaakt heeft. Door simpelweg te gaan doen heeft ze angsten overwonnen. En zo heeft ze de zekerheden los durven laten die velen van ons tegenhouden dat te doen wat we echt willen.

En ze wist, zoals velen, ook niet precies wat ze nou echt wilde. Maar ze laat overtuigend zien dat dat ook helemaal niet nodig is om toch de stap te zetten richting datgene wat je echt wilt. Ze geeft daar zelfs heel concrete opdrachten voor om je te helpen op gang te komen.

Levenswijsheden

Ze haalt geregeld de palliatieve verpleegkundige Bronnie Ware aan. Die heeft mij ook geïnspireerd en noem ik in mijn post Eerder stoppen met werken – 11 tips.

In haar bestseller The Top 5 Regrets of the Dying beschrijft ze de top 5 van spijtbetuigingen die mensen op hun sterfbed haar toevertrouwden.

Nummer 1: mensen hadden spijt dat ze teveel naar de verwachtingen van anderen geleefd hadden en niet méér hun eigen leven geleefd hadden.

Nummer 2: mensen hadden spijt dat ze zoveel gewerkt hadden in hun leven.

Die beide spijtbetuigingen zal Lonneke niet krijgen vermoed ik.

Herkenbare ervaringen

Haar ervaringen zijn voor mij heel herkenbaar, ondanks dat de stappen die ik gezet heb anders zijn.

Ik hecht meer waarde aan financiële zekerheid dan Lonneke en heb daarom eerst meer vermogen opgebouwd. Desondanks vond ik het ook heel spannend om de zekerheid van mijn kantoorbaan op te zeggen en te gaan doen waar ik zin in heb.

En nu, na een half jaar, kijk ik er ook al op terug met dezelfde verwondering als die ik bij haar lees: was ik hier nu zo bang voor? En geniet ik er, net als zij, enorm van!

Hoe kun je het boek winnen?

Hoe kun je Het leven is te kort om op kantoor te zitten winnen? Heel eenvoudig: laat een reactie achter onder deze post, waarin je aangeeft dat je meedoet. Vul je e-mailadres in in het daarvoor bestemde vakje. Dat e-mailadres ziet niemand behalve ik. Ik deel dat uitsluitend met de uitgever in het geval dat jij 1 van de 3 boeken wint.

De FOB winactie loopt tot en met 1 september. Dan verloot ik de 3 boeken onder de deelnemers. Dat doe ik door elke deelnemer een nummer te geven en vervolgens een nummer te trekken met behulp van random.org.

Als je gewonnen hebt laat ik je dat weten door op 2 september de winnaars te vermelden onderaan deze post. Ook geef ik je e-mailadres dan door aan de uitgever van het boek. Zij neemt dan contact met je op om je het boek toe te kunnen sturen. Als je niet binnen een week reageert op haar mail, dan vervalt je prijs. Houd je mailbox (en eventueel je spamfolder, mocht de e-mail daar onverhoopt in belanden) dus goed in de gaten!

De uitgever stuurt je het boek per post toe en neemt de portokosten voor haar rekening.

Uitslag winactie

Iedereen bedankt voor deelname aan de winactie!

De winnaars van het boek:

  1. Priscilla Besuijen Estrada
  2. Liesbeth
  3. Tea

De uitgever neemt contact met jullie op.

Veel leesplezier met Het leven is te kort om op kantoor te zitten!

 

Wil jij het FOB huishoudboekje 2021 kado? En een e-mail ontvangen zodra er een nieuwe post verschijnt? Ik stuur geen spam, opzeggen kan altijd en ik geef je e-mailadres nooit door aan derden.

12858 andere abonnees houden je gezelschap!

Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren
Dat mailadres is al ingeschreven
The security code entered was incorrect
Check je mail inbox (of spambox) om je inschrijving te bevestigen. Geen mail ontvangen? Mogelijk heb je een typefout gemaakt; voer je mailadres nogmaals in.
Ik kom ook financieel interessante acties en aanbiedingen tegen waar ik op dat moment geen blogpost over schrijf. Ik kan je daar dan wel op wijzen via een mailtje. Je kunt je hiervoor apart inschrijven:
Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren
Dat adres is al in gebruik
The security code entered was incorrect
Check je mail inbox (of spambox) om je inschrijving te bevestigen. Geen mail ontvangen? Mogelijk heb je een typefout gemaakt; voer je mailadres nogmaals in.

Ik ben geen professioneel adviseur. Je blijft zelf verantwoordelijk voor enige schade geleden door opvolgen van advies of navolgen van informatie op deze site. Informatie kan achterhaald zijn, check altijd zelf of ze nog actueel is. De informatie op deze site is mijn persoonlijke mening, geen beleggingsadvies en louter informatief en educatief bedoeld. Let op: Beleggen gaat gepaard met risico's, je kunt je inleg (deels) verliezen. Zie ook de disclaimer. Soms krijg ik een vergoeding als je een transactie doet via een link op deze site. Dit kost jou niets. Reacties kunnen worden gemodereerd of verwijderd.

Auteur: Mr FOB


Een reactie plaatsen

Leuk als je reageert! Reacties met als doel iets te leren van anderen of om anderen te helpen, nadat je het hele artikel en alle andere reacties gelezen hebt, zien we hier het liefst! Je reactie wordt goedgekeurd en verwerkt volgens mijn privacybeleid. Door je reactie te versturen ga je hiermee akkoord.

425 gedachten over “FOB winactie: Het leven is te kort om op kantoor te zitten