Wat is safe withdrawal rate?

Wat is safe withdrawal rate?

De safe withdrawal rate is de hoeveelheid geld, uitgedrukt als percentage van de initiële investering, die per jaar kan worden onttrokken aan een investering gedurende 30 jaar, waarbij de kans dat je ooit zonder geld komt te zitten ergens gedurende deze 30 jaar kleiner is dan 5%. De hoeveelheid geld die onttrokken kan worden is inclusief inflatiecorrectie.

Deze term wordt gebruikt vaak gebruikt in relatie tot financiële onafhankelijkheid. De term zou je naar het Nederlands kunnen vertalen met veilige opname snelheid. Het zegt hoeveel geld je per jaar met een gerust hart kunt onttrekken aan je vermogen tijdens financiële onafhankelijkheid.

De kans dat je blut raakt is bijzonder klein wanneer je hier niet boven uit komt. De kans is zelfs uitermate groot dat je gedurende je financiële onafhankelijkheid steeds rijker wordt wanneer je niet meer dan de safe withdrawal rate uitgeeft.

 

Wat is de safe withdrawal rate bij wereldwijd beleggen?

Bij wereldwijd beleggen is de safe withdrawal rate tussen de 3 en 4 %. Zie de gerelateerde post voor meer details en de uitleg hierover.

Gerelateerde post: Veilige opname Nederland