Vandaag was er weer zo’n leuke FIRE meetup. Een wat? Een FIRE meetup. Oftewel een bijeenkomst van mensen geïnteresseerd in financiële onafhankelijkheid. Waarbij FIRE staat voor Financial Independence Retire Early. En binnenkort is er weer een!

FIRE Meetup Utrecht

Regelmatig worden er FIRE bijeenkomsten georganiseerd, waarbij de ene keer er allerlei voordrachten worden gehouden en er de andere keer alleen geborreld en gekletst wordt. Op een bijeenkomst in Antwerpen heb ik bijvoorbeeld ook een verhaal afgestoken, zie hier.

“Kaas” en Chris hadden deze keer weer een borrel-en-klets-sessie georganiseerd in Utrecht, “Drinks on FIRE”. En daar kwamen weer zo’n 45 FIRE enthousiastelingen op af.

Ik vond het weer erg leuk om “soortgenoten” te spreken die hetzelfde in het leven staan als ik zelf. Zonder uitzondering was iedereen die ik gesproken heb, net als ik zelf, zo ontzettend enthousiast dat hij/zij een route naar (meer) financiële onafhankelijkheid ontdekt heeft. En dat inspireert me, om zoveel mensen te ontmoeten die zo enthousiast zijn over financieel onafhankelijk(er) worden.

Vakantietip

Een leuke vakantietip die ik hoorde, en welke past bij dit seizoen, is house sitting. Je zit gratis in het huis van iemand en past daarbij op zijn/haar/hun huisdier(en). Dit kan bijvoorbeeld via Voor elkaar.

FIN-X 2019

Als je nou ook eens zo’n meetup bij wilt wonen, dat kan! Binnenkort is er weer eentje. En wel op grotere schaal dan tot op heden. De eerste zogenaamde FIN-X meetup komt eraan: FIN-X 2019. Op 21 september wordt in de theaterzaal van Parnassos een meetup gehouden met presentaties. Parnassos is het cultureel centrum van de Universiteit Utrecht.

Ik kan er dan zelf helaas niet bij zijn. Maar het is ongetwijfeld weer een heel leuke gelegenheid anderen te ontmoeten die met FIRE bezig zijn!

Heb jij wel eens een FIRE meetup bijgewoond of wil je er wel eens eentje bijwonen?

Wil jij, net als ruim 14.000 anderen, een e-mail ontvangen zodra er een nieuwe post verschijnt en het FOB huishoudboekje 2024 kado?Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren
Dat adres is al in gebruik
The security code entered was incorrect
Check je mail inbox (of spambox) om je inschrijving te bevestigen. Geen mail ontvangen? Mogelijk heb je een typefout gemaakt; voer je mailadres nogmaals in.


De informatie op deze site is mijn persoonlijke mening, geen beleggingsadvies en je blijft zelf verantwoordelijk bij opvolgen ervan. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, je kunt je inleg (deels) verliezen. Blauw onderstreepte links met   kunnen mij een vergoeding opleveren voor het doorverwijzen. Dit kost jou niets. Reacties kunnen worden gemodereerd of verwijderd.

Schrijf een reactie

15 Reacties

 1. Het was super, voor mij was het de eerste keer dat ik op zo’n bijeenkomst was, ik heb veel inspiratie en aanvullende tips opgedaan. Heerlijk om zo met anderen te kunnen sparren over allerlei financiële zaken en strategieën. Ik ben er de 21ste in ieder geval weer bij!

 2. Wat leuk, lijkt me super om ook een keer aan deel te nemen. Vooral het praten met gelijkgestemden is iets waar ik veel waarde aan hecht!

  Ik kon er helaas afgelopen weekend niet bij zijn, maar er komen nog genoeg FIRE meetups om bij te wonen!

 3. Jazeker heb ik wel eens zo’n meetup bezocht. Sterker nog, gisteren was mijn lustrum editie 🙂 Het was leuk je gesproken te hebben en tot de volgende!

 4. Het was leuk je even gesproken te hebben vandaag! Was voor mij de eerste keer, maar inderdaad erg fijn om “soortgenoten” te spreken en de hele middag ongeremd over geld kunnen praten. Dankjewel!

 5. Helaas kon ik er vandaag niet bij zijn en ik heb al in de agenda gekeken, maar 21 september gaat ook niet lukken.
  Ik ben twee keer bij zo’n bijeenkomst geweest en ik vond het super!
  Maar gelukkig lees ik dat het stokje over gedragen zal worden, dus er komt vast nog wel een vervolg na 21 september

 6. Lonneke - Project Lonica Reageer

  Ach, loop ik je weer mis… Want in september ben ik er juist weer een keertje wel bij!