‍Er is een aantal dingen dat ik graag doe in mijn vrije tijd. Bloggen, tuinieren, wielrennen en dingen maken van “afval”, zoals lampen en tafels, zijn er wat voorbeelden van.

hike 3 noorwegen

Hiken – favoriete hobby

Maar één van de dingen die ik het liefste doe in mijn vrije tijd is hiken, oftewel wandelen. Wandelen klinkt toch een stuk minder spectaculair dan de Engelse versie. Nou vind ik hiken op de vlakke pannenkoek genaamd Nederland geen hiken maar wandelen. Maar op vakantie in de bergen vind ik wandelen geen wandelen, maar toch echt hiken. Hiken klinkt voor mij alsof je er ook wel wat bij moet klimmen en klauteren.

Hiken

Wandelen is ook meteen mijn goedkoopste hobby, want meestal doe ik het vanuit huis. Dan heb ik alleen de afschrijving van mijn schoenen en kleding. En daar doe ik jaren mee, dus dat tikt niet echt aan. En ook in Nederland kunnen we fantastisch wandelen.

Hike Nederland

Hiken – Goedkoper dan sportschool

Toen ik nog niet zo bewust met mijn geld omging ging ik regelmatig naar de sportschool. Ik was er helemaal niet mee bezig wat me dat nou kostte. Maar de ruim 320 euro die me dat per jaar kostte hou ik nu lekker in mijn zak. Of beter gezegd, die laat ik voor me werken, want die beleg ik. En de tijd die ik daar doorbracht ga ik nu wandelen of racefietsen. Zo kom ik vrijwel gratis aan mijn beweging en ben ik lekker buiten.

Wandelen tijdens lunchpauze

Tijdens mijn werkdagen wandel ik met collega’s elke lunchpauze een rondje. We hebben een prachtig stukje natuur vlakbij ons kantoor, waar we kunnen lopen. Dan lijkt het wel weekend. Ik snap werkelijk niet dat er nog mensen zijn die tussen het computerwerk en de vergaderingen door in het bedrijfsrestaurant weer gaan zitten in plaats van zo’n prachtig tochtje maken.

Wandelen op vrije dagen

In het weekend of op mijn vrije deeltijddag ga ik regelmatig een grotere wandeling maken. Een paar keer per jaar spreek ik met een paar vriendinnen af die ik van een wandelvakantie ken. Dan gaan we per toerbeurt bij elkaar in de omgeving een flink stuk lopen. Heerlijk! Daarna bij degene die aan de beurt is thuis eten. Altijd een supergezellige dag!

Hiken met Mrs FOB

Ik heb het getroffen met Mrs FOB, want die is net zo gek van wandelen en hiken als ik. Onze vakanties zijn steevast naar gebieden waar we mooie hikes kunnen maken.

hike noorwegen 4

Afgelopen zomer naar Noorwegen, deze zomer naar Asturië in Spanje en aansluitend naar de Pyreneeën. Noorwegen is een geweldig wandelland; de foto’s van fjorden die je op dit blog vindt heb ik allemaal daar genomen. En in dat gebied in Spanje heb je de Picos De Europa liggen, ook een bekend wandelgebied.

hike jostedalsbreen

Heerlijk! En we kunnen er straks nog veel meer tijd aan besteden wanneer we financieel onafhankelijk zijn. We have a dream!

Hou jij ook zo van hiken? Of wandel je liever ??

Weten hoe ik goedkoop vakantie vierde dit voorjaar, ook al was dat geen wandelvakantie?: Goedkope vakantie

Of inspiratie hoe je eerder kunt stoppen met werken zodat je vaker kunt hiken?: Eerder stoppen met werken – 11 tips

Wil jij, net als ruim 14.000 anderen, een e-mail ontvangen zodra er een nieuwe post verschijnt en het FOB huishoudboekje 2024 kado?



Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren
Dat adres is al in gebruik
The security code entered was incorrect
Check je mail inbox (of spambox) om je inschrijving te bevestigen. Geen mail ontvangen? Mogelijk heb je een typefout gemaakt; voer je mailadres nogmaals in.


De informatie op deze site is mijn persoonlijke mening, geen beleggingsadvies en je blijft zelf verantwoordelijk bij opvolgen ervan. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, je kunt je inleg (deels) verliezen. Blauw onderstreepte links met   kunnen mij een vergoeding opleveren voor het doorverwijzen. Dit kost jou niets. Reacties kunnen worden gemodereerd of verwijderd.

Schrijf een reactie