Miljoenen shoppers kunnen niet wachten om te zien wat jij in petto hebt

Ga aan de slag

Sluit je aan bij het creatieve platform waar miljoenen shoppers elk jaar miljarden euro's uitgeven om rechtstreeks bij creatieve ondernemers zoals jij te kopen.

Waardevol

Plaats je eerste item voor maar USD 0,20 - je betaalt alleen transactiekosten, kosten voor de verwerking van de betaling, en kosten voor Offsite Ads als je iets verkoopt.

Lees meer

Krachtige tools

Onze tools en diensten maken het makkelijk om je onderneming te managen, promoten en ontwikkelen.

Lees meer

Support en educatie

Neem wanneer je maar wilt contact op met onze Etsy Support specialisten en leer in ons Verkopershandboek hoe je jouw shop succesvol runt.

Lees meer

Begin vandaag met verkopen

Open je Etsy-shop

Eenvoudig en veilig

Geen extra maandelijkse kosten

Veilige transacties

Automatische stortingen

Verkopersbescherming

€ 0,18 listingkosten*

Listings zijn vier maanden actief, óf tot ze verkocht worden.

6,5 % Transactiekosten, 4% + € 0,30 betalingsverwerkingskosten*

Zodra je een item verkoopt, gelden er enige commissiekosten en een standaardtarief voor het verwerken van de betaling.

15% tarief Offsite Ads

Etsy betaalt om je items via Offsite Ads te adverteren op internet. Je betaalt alleen kosten als je verkoopt naar aanleiding van een van deze advertenties. Lees meer over advertentiekosten.

We verwerken betalingen op ons veilige met SSL versleutelde platform, en hebben veiligheidsspecialisten en een fraudedetectiesysteem om jou en je kopers 24/7 te beschermen.

* Listingkosten worden gefactureerd als USD 0,20, dus het bedrag in jouw valuta kan afhankelijk van de wisselkoers enigszins afwijken. Kosten voor het verwerken van betalingen variëren per land van de bank.

* Kosten variëren afhankelijk van de locatie van je bankrekening. Lees meer over kosten in jouw regio.

* Offsite Ads zijn optioneel voor de meeste verkopers, maar dit is afhankelijk van je omzet op Etsy over een periode van 12 maanden. Ga naar ons Help Center voor meer informatie over de tarieven van Offsite Ads.

Makkelijke, krachtige tools

Besteed minder tijd aan het beheren van je shop en meer tijd aan de leuke dingen.

Beheer je shop waar je ook bent

Gebruik de Etsy Seller-app om waar je ook bent je bestellingen te beheren, listings te wijzigen en kopers direct te antwoorden.

Accepteer naadloos betalingen

Trek met Promoted Listings en gratis social media tools meer kopers op Etsy en daarbuiten.

Analyseer en optimaliseer je shop

Gedetailleerde statistieken over de prestaties van je shop die je helpen je verkopen te vergroten.

Bereik een hele wereld aan shoppers

Werk aan je merk met krachtige marketingtools.

Geef je zichtbaarheid een boost

Bereik miljoenen shoppers op én buiten Etsy om met onze advertentietools: Etsy Ads en Offsite Ads. Met Etsy Ads, zijn je listings zichtbaarder in Etsy Zoeken. Voor Offsite Ads betalen wij om je listings te adverteren op sites als Google, Facebook, Instagram, Pinterest en Bing. Als je naar aanleiding van die advertenties een verkoop doet, betaal je voor die bestelling advertentiekosten.

Trek nieuwe klanten aan

Maak een aanbieding of kortingscode aan om de aandacht van shoppers te trekken of neem direct contact op via hun inbox met een doelgerichte aanbieding.

Hulp wanneer je het nodig hebt

We willen onze 1,8 miljoen verkopers helpen bloeien, met ondersteuning en educatie voor grote en kleine shops.

Praat met ons

E-mail onze support mensen met vragen, of vraag of ze je bellen.

Tips voor succes

Lees alles over beste werkwijzes voor je onderneming in ons Verkopershandboek dat voortdurend wordt bijgewerkt.

Nieuwsbrief voor verkopers

Lees de Etsy Succes Nieuwsbrief en ontvang alle tips over het verbeteren van je shop rechtstreeks in je inbox.

Krijg advies

Stel vragen en ontdek een community van verkopers zoals jij in de Etsy forums en Teams.

Verhalen van Verkopers

Wij vinden Etsy vrij geweldig, maar je hoeft ons niet op onze mooie blauwe ogen te geloven. Lees verhalen van verkopers over hoe Etsy voor hen het verschil maakte.
Art 2 the Extreme

"Mijn shop begon als een hobby en werd daarna een bijverdienste om mijn baan als lerares aan te vullen. Toen in 2014 mijn eerste zoon geboren werd, besloot ik er een volwaardige onderneming van te maken. Het verkopen op Etsy gaf ons de kans om onze kinderen echt te zien opgroeien en samen als gezin onze onderneming op te bouwen."

"Ik had nooit gedacht dat het runnen van een vintage shop me het gevoel zou geven dat ik vreugde in de huizen van mensen breng, maar dat is wel mijn ervaring. Ik vind het geweldig dat het echt als een persoonlijke ervaring voelt, zowel als shopper en als verkoper."

Alva Mac Gowan from Copenhagen Collected
Paper Play + Wonder

"Als moeder van drie Afro-Amerikaanse kinderen, voelde ik de drang om iets voor mijn kinderen en kinderen zoals zij te creëren, omdat zij niet gewend waren om zichzelf in speelgoed te herkennen. Een van de mooiste momenten bij het openen van mijn shop was dat mijn kinderen mijn prints zagen en reageerden met, "Oh! Ben ik dat?""

"Achter mijn werkbank gaan zitten om te creëren blijft mijn reddingslijn. Mijn onderneming is blijven groeien en dat succes is een bevestiging van de gok die ik op mijn 45ste heb genomen toen ik dit pad ging volgen."

Micha González

Wat mag je op Etsy verkopen?

Handgemaakte producten

Vintage

(20 jaar of ouder)

Craftbenodigdheden

Etsy is een platform waarop miljoenen mensen contact leggen om unieke producten te maken, kopen en verkopen. Je mag op Etsy handgemaakte goederen, vintage items en craftmaterialen verkopen. Lees verder

Veelgestelde vragen

Hier zijn wat algemene vragen over het verkopen op Etsy.

Hoe werken kosten op Etsy?

Er zijn drie soorten verkoopkosten: listingkosten, transactiekosten en betalingsverwerkingskosten. Er is ook een tarief dat van toepassing is op verkopen die voortkomen uit Offsite Ads.

Het kost € 0,18 om een listing op het platform te publiceren. Het item blijft vier maanden actief, of tot het item verkocht is. Zodra je een verkoop hebt, rekenen we 6,5% transactiekosten over de verkoopprijs (inclusief de verzendkosten). Als je betalingen via Etsy Payments accepteert, rekenen we als je een item verkoopt ook 4% + € 0,30 betalingsverwerkingskosten.

Listingkosten worden gefactureerd als USD 0,20, dus als de valuta van je bank geen USD is, kan het bedrag door veranderende wisselkoersen enigszins afwijken. De betalingsverwerkingskosten kunnen ook per land van de bank verschillen.

Je betaalt advertentiekosten voor iedere verkoop die je via Offsite Ads realiseert. Bij het openen van je Etsy-shop kun je kiezen of je wilt deelnemen aan Etsy's advertentiediensten.

Lees meer

Wat moet ik doen om een shop te openen?

Het is makkelijk om op Etsy een shop te openen. Maak een Etsy-account (als je er nog geen hebt), stel je shoplocatie en -valuta in, kies een shopnaam, maak een listing, selecteer een betaalmethode (hoe je betalingen wilt ontvangen) en tot slot een facturatiemethode (hoe je je Etsy-kosten wilt betalen).

Lees meer

Hoe krijg ik betaald?

Met Etsy Payments, ons gebruiksvriendelijke en veilige betaalsysteem, kun je betalingen van een brede selectie betaalmethoden ontvangen, waaronder creditcards en debetkaarten, PayPal, Google Wallet, Apple Pay en Etsy-cadeaubonnen. Je verkoopopbrengsten worden rechtstreeks op je bankrekening gestort in jouw valuta, ongeacht de betaalmethode of locatie van de koper. Voor verkopers in landen waar Etsy Payments beschikbaar is via Payoneer, worden je verkoopopbrengsten op je Payoneer-account gestort.

Lees meer

Hoe beschermt Etsy verkopers?

In aanmerking komende aankopen die met Etsy Payments zijn gedaan, komen in aanmerking voor Etsy's Aankoopbescherming. Dat wil zeggen dat Etsy kopers terugbetaalt en dat jij je opbrengsten behoudt als een in aanmerking komende bestelling beschadigd wordt geleverd of niet aankomt. Voorwaarden van toepassing.

Wat kan ik op Etsy verkopen?

Etsy is een platform waar crafters, kunstenaars en verzamelaars handgemaakte creaties, vintage items (minstens 20 jaar oud) en zowel handgemaakte als niet-handgemaakte craftmaterialen kunnen verkopen.

Lees meer


Meer info nodig? Hier zijn wat hulpbronnen om je op weg te helpen.

Nog meer vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Neem contact op met Etsy