Recent zijn wij met 4 van onze verzekeringen overgestapt naar Deck verzekeringen. Dat scheelt ons ruim 50% in premie en levert ons daarmee €4.165 op in 10 jaar tijd! Lees hier mijn Deck ervaringen en review.

Deck verzekeringen premie

Lage premie door hoog eigen risico

Wij verzekeren alleen datgene dat we niet kunnen betalen in geval dat het misgaat. Op die manier ben je op de langere termijn vrijwel altijd het minste geld kwijt.

Een relatief hoog eigen risico van €500-€1.000 kunnen wij zonder zorgen betalen. Ik ben dan ook een groot voorstander van een hoog eigen risico, wanneer dat voor ons resulteert in een lage premie.

Deck biedt uitsluitend verzekeringen met een relatief hoog eigen risico van tussen de €500 en €1.000 als een all-in-one pakket aan. Je kunt zelf kiezen welk eigen risico je wilt (€500, €750 of €1.000).

75% van de claims bij verzekeringsmaatschappijen is onder de €1.000. Bij deze relatief lage claims treedt verreweg de meeste fraude op. De Volkskrant heeft eerder dit jaar nog over het frauderen bij verzekeringen geschreven. Wanneer een verzekeringsmaatschappij deze relatief lage claims niet dekt, kunnen ze een premiekorting hanteren. Dat is de insteek die Deck verzekeringen hanteert.

Wij hebben voor €1.000 eigen risico gekozen, wat een lagere premie geeft dan de lagere eigen risico’s. Dat eigen risico kunnen we bij schade namelijk nog steeds met een gerust hart betalen.

Door deze insteek past Deck verzekeringen heel goed bij onze verzekeringsstrategie.

Lage premie door pakketkorting

Via Deck heb je als basis een aansprakelijkheids-, inboedel-, opstal- en doorlopende reisverzekering in 1 pakket. Dat doet Deck meteen zowel voor jezelf als je gezinsleden. Daarnaast kun je een auto-, motor- en bromfietsverzekering meenemen in je pakket. Doordat je meerdere verzekeringen tegelijk via hen laat lopen, ontvang je pakketkorting.

Lage premie door reparatie in plaats van uitkeren

Deck keert geen geld uit maar herstelt de schade. Door geen geld over te maken maar de schade te herstellen, zijn ze voor veel-claimers en fraudeurs onaantrekkelijk. Dat drukt ook de premie.

Besparing door lagere premie

Ik ga ervan uit dat je, net als wij, zoveel mogelijk het geld dat je hebt voor je aan het werk zet. Geld voor je laten werken vind ik namelijk aantrekkelijker dan werken voor geld.

Het is bij het bepalen van je besparing dan belangrijk om gemist rendement op je besparing, wanneer je niet zou overstappen, mee te rekenen om je voordeel van overstappen te bepalen.

Stel je bespaart net als wij €24 per maand aan premie. Dan heb je in 10 jaar tijd, zoals uitgelegd in deze post, 752*((€24*12)/52)= €4.165 bespaard, wanneer je je bespaarde geld voor je aan het werk zet. Dat gaat dus behoorlijk hard.

Deck verzekeringen risico

Deck is zelf geen verzekeringsmaatschappij. Ze brengen de verzekeringen onder bij Nationale Nederlanden, a.s.r. en Unigarant. Deze grote verzekeringsmaatschappijen zijn de risicodragers. Daarmee lijkt mij het risico dat er niet uitbetaald kan worden in geval van schade klein.

Lees ook: Eerder stoppen met werken – 11 tips

Polisvoorwaarden Deck verzekeringen

De kleine lettertjes zijn bij verzekeringen van belang. Zie hier voor de verzekeringskaarten en polisvoorwaarden van de verzekeringen welke Deck aanbiedt.

Verzekeringskaarten zijn verplicht en zijn een soort A4’tjes met de belangrijkste kenmerken van een verzekering daarop vermeld. Die maken het vergelijken op hoofdlijnen van verzekeringen van verschillende aanbieders eenvoudig. De polisvoorwaarden zijn overigens polisvoorwaarden van de onderliggende verzekeringsmaatschappijen zelf.

Onze nieuwe verzekeringen via Deck hebben vrijwel identieke voorwaarden als onze oude verzekeringen, behalve uiteraard voor wat betreft eigen risico en schade reparatie in plaats van uitbetalen.

Deck verzekeringen ervaringen

Allereerst zijn mijn ervaringen met Deck verzekeringen voor wat betreft de premies zowel positief als negatief.

Positief: wij besparen ruim 50% met onze aansprakelijkheids-, inboedel-, opstal- en doorlopende reisverzekering.

Negatief: de autoverzekering vonden we relatief duur. Onze autoverzekering hebben we dan ook niet bij Deck ondergebracht. Deze was bij onze huidige aanbieder voordeliger. Wij hebben geen motor of brommer, die heb ik niet vergeleken.

Mijn ervaringen met de overstap naar Deck zijn zeer positief. De aanvraag was met een paar klikken en wat gegevens invoeren gepiept. Een uur later had ik een mailtje waarin de bevestiging van de goedkeuring van de aanvraag stond en een link naar de overstapservice. De overstapservice was ook met een paar klikken voor elkaar, waarmee Deck de oude verzekeringen opgezegd heeft. Online heb je vervolgens ook heel eenvoudig toegang tot een overzicht van je verzekeringen.

We hebben gelukkig nog geen schades hoeven claimen. Ervaringen met Deck op dat vlak heb ik dus nog niet.

Hoeveel premie kun jij besparen via Deck verzekeringen? Als je ook via Deck verzekerd bent, hoe zijn jouw ervaringen met hen?

Wil jij, net als ruim 13.000 anderen, een e-mail ontvangen zodra er een nieuwe post verschijnt en het FOB huishoudboekje 2023 kado?Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren
Dat adres is al in gebruik
The security code entered was incorrect
Check je mail inbox (of spambox) om je inschrijving te bevestigen. Geen mail ontvangen? Mogelijk heb je een typefout gemaakt; voer je mailadres nogmaals in.


De informatie op deze site is mijn persoonlijke mening, geen beleggingsadvies en je blijft zelf verantwoordelijk bij opvolgen ervan. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, je kunt je inleg (deels) verliezen. Blauw onderstreepte links met   kunnen mij een vergoeding opleveren voor het doorverwijzen. Dit kost jou niets. Reacties kunnen worden gemodereerd of verwijderd.

Schrijf een reactie