Recent zijn wij met 4 van onze verzekeringen overgestapt naar Deck verzekeringen. Dat scheelt ons ruim 50% in premie en levert ons daarmee €4.165 op in 10 jaar tijd! Lees hier mijn Deck ervaringen en review.

Deck verzekeringen premie

Lage premie door hoog eigen risico

Wij verzekeren alleen datgene dat we niet kunnen betalen in geval dat het misgaat. Op die manier ben je op de langere termijn vrijwel altijd het minste geld kwijt.

Een relatief hoog eigen risico van €500-€1.000 kunnen wij zonder zorgen betalen. Ik ben dan ook een groot voorstander van een hoog eigen risico, wanneer dat voor ons resulteert in een lage premie.

Deck biedt uitsluitend verzekeringen met een relatief hoog eigen risico van tussen de €500 en €1.000 als een all-in-one pakket aan. Je kunt zelf kiezen welk eigen risico je wilt (€500, €750 of €1.000).

75% van de claims bij verzekeringsmaatschappijen is onder de €1.000. Bij deze relatief lage claims treedt verreweg de meeste fraude op. De Volkskrant heeft eerder dit jaar nog over het frauderen bij verzekeringen geschreven. Wanneer een verzekeringsmaatschappij deze relatief lage claims niet dekt, kunnen ze een premiekorting hanteren. Dat is de insteek die Deck verzekeringen hanteert.

Wij hebben voor €1.000 eigen risico gekozen, wat een lagere premie geeft dan de lagere eigen risico’s. Dat eigen risico kunnen we bij schade namelijk nog steeds met een gerust hart betalen.

Door deze insteek past Deck verzekeringen heel goed bij onze verzekeringsstrategie.

Lage premie door pakketkorting

Via Deck heb je als basis een aansprakelijkheids-, inboedel-, opstal- en doorlopende reisverzekering in 1 pakket. Dat doet Deck meteen zowel voor jezelf als je gezinsleden. Daarnaast kun je een auto-, motor- en bromfietsverzekering meenemen in je pakket. Doordat je meerdere verzekeringen tegelijk via hen laat lopen, ontvang je pakketkorting.

Lage premie door reparatie in plaats van uitkeren

Deck keert geen geld uit maar herstelt de schade. Door geen geld over te maken maar de schade te herstellen, zijn ze voor veel-claimers en fraudeurs onaantrekkelijk. Dat drukt ook de premie.

Besparing door lagere premie

Ik ga ervan uit dat je, net als wij, zoveel mogelijk het geld dat je hebt voor je aan het werk zet. Geld voor je laten werken vind ik namelijk aantrekkelijker dan werken voor geld.

Het is bij het bepalen van je besparing dan belangrijk om gemist rendement op je besparing, wanneer je niet zou overstappen, mee te rekenen om je voordeel van overstappen te bepalen.

Stel je bespaart net als wij €24 per maand aan premie. Dan heb je in 10 jaar tijd, zoals uitgelegd in deze post, 752*((€24*12)/52)= €4.165 bespaard, wanneer je je bespaarde geld voor je aan het werk zet. Dat gaat dus behoorlijk hard.

Deck verzekeringen risico

Deck is zelf geen verzekeringsmaatschappij. Ze brengen de verzekeringen onder bij Nationale Nederlanden, a.s.r. en Unigarant. Deze grote verzekeringsmaatschappijen zijn de risicodragers. Daarmee lijkt mij het risico dat er niet uitbetaald kan worden in geval van schade klein.

Lees ook: Eerder stoppen met werken – 11 tips

Polisvoorwaarden Deck verzekeringen

50% bespaard via Deck verzekeringen. Lees hier mijn ervaringen en review.De kleine lettertjes zijn bij verzekeringen van belang. Zie hier voor de verzekeringskaarten en polisvoorwaarden van de verzekeringen welke Deck aanbiedt.

Verzekeringskaarten zijn verplicht en zijn een soort A4’tjes met de belangrijkste kenmerken van een verzekering daarop vermeld. Die maken het vergelijken op hoofdlijnen van verzekeringen van verschillende aanbieders eenvoudig. De polisvoorwaarden zijn overigens polisvoorwaarden van de onderliggende verzekeringsmaatschappijen zelf.

Onze nieuwe verzekeringen via Deck hebben vrijwel identieke voorwaarden als onze oude verzekeringen, behalve uiteraard voor wat betreft eigen risico en schade reparatie in plaats van uitbetalen.

Deck verzekeringen ervaringen

Allereerst zijn mijn ervaringen met Deck verzekeringen voor wat betreft de premies zowel positief als negatief.

Positief: wij besparen ruim 50% met onze aansprakelijkheids-, inboedel-, opstal- en doorlopende reisverzekering.

Negatief: de autoverzekering vonden we relatief duur. Onze autoverzekering hebben we dan ook niet bij Deck ondergebracht. Deze was bij onze huidige aanbieder voordeliger. Wij hebben geen motor of brommer, die heb ik niet vergeleken.

Mijn ervaringen met de overstap naar Deck zijn zeer positief. De aanvraag was met een paar klikken en wat gegevens invoeren gepiept. Een uur later had ik een mailtje waarin de bevestiging van de goedkeuring van de aanvraag stond en een link naar de overstapservice. De overstapservice was ook met een paar klikken voor elkaar, waarmee Deck de oude verzekeringen opgezegd heeft. Online heb je vervolgens ook heel eenvoudig toegang tot een overzicht van je verzekeringen.

We hebben gelukkig nog geen schades hoeven claimen. Ervaringen met Deck op dat vlak heb ik dus nog niet.

Hoeveel premie kun jij besparen via Deck verzekeringen? Als je ook via Deck verzekerd bent, hoe zijn jouw ervaringen met hen?

Wil jij, net als ruim 13.000 anderen, een e-mail ontvangen zodra er een nieuwe post verschijnt en het FOB huishoudboekje 2022 kado?Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren
Dat adres is al in gebruik
The security code entered was incorrect
Check je mail inbox (of spambox) om je inschrijving te bevestigen. Geen mail ontvangen? Mogelijk heb je een typefout gemaakt; voer je mailadres nogmaals in.


De informatie op deze site is mijn persoonlijke mening, geen beleggingsadvies en je blijft zelf verantwoordelijk bij opvolgen ervan. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, je kunt je inleg (deels) verliezen. Blauw onderstreepte links met   zijn affiliate links. Reacties kunnen worden gemodereerd of verwijderd.

52 Reacties

 1. Ik ben een beetje huiverig voor de goedkope inboedel- en opstalpolissen. Immers dan heb je kans dat er bij schade een reparateur langs komt die jij eigenlijk niet wilt, of in wie je geen vertrouwen hebt. Of er komt een onervaren jonge schade-expert langs die bij een groot bureau werkt en die 6 tot 8 bezoeken die dag moet doen – en dus gewoon geen tijd heeft voor je en misschien wordt de schade dan afgewezen of verkeerd ingeschat. Maar goed, ik ben van beroep schade-expert en contra-expert dus ik heb al van alles meegemaakt… Je hebt trouwens (in de meeste gevallen) recht op het benoemen van een eigen contra-expert als het het met de maatschappij expert niet eens bent v.w.b. der omvang van de schade.

  • Ik begrijp het probleem niet zo.

   Uit de polisvoorwaarden:

   “Wil je zelf ook een expert inschakelen, dan kan dat. Naast de vergoeding voor je schade krijg je dan ook de kosten vergoed voor het inschakelen van je eigen expert. Neem vooraf over de hoogte van deze vergoeding contact met ons op.”

   Dat lost toch gelijk alles op?

   En Nationale Nederlanden, de onderliggende verzekeringsmaatschappij, is niet bepaald een “budget” verzekering. De voorwaarden zijn hetzelfde als de premium Nationale Nederlanden-polissen, alleen door het Deck-eigen-risico-constructie (en doelgroep) veel goedkoper.

   Deck vertelde me over schade-reparateurs: “Wat ik weet uit eerdere schades die we hebben gehad, die zijn toen “zelf” gerepareerd (klanten hebben toen zelf een bedrijf gebeld met inschatting van de kosten). Kosten zijn toen goedgekeurd en hebben het laten maken. Moet natuurlijk wel gewoon een echte factuur/offerte zijn. Niet een beun op de hoek die het zwart doet. Gewoon in overleg in redelijkheid. Moet niet buitensporig hoog zijn bijv. Dan wordt er wel ingegrepen. Kan niet zo zijn dat een reparateur opeens 10x zoveel vraagt voor een bepaalde schade. Schade-expert komt dan langs voor een eerste inschatting als het nodig is.
   Het is wel bij een autoverzekering zo dat je niet iedere garage het kan laten maken. Daar hebben we wel afspraken mee. Via schadegarant-aangesloten-bedrijven.”

   Dus daar zie ik ook niet zoveel risico.

 2. Wat een goede tip, dank je wel. We hebben nog nooit een schade ingediend, dus alleen verzekeren wat uiterst nodig is, past helemaal bij ons. Wij besparen nu ook bijna 50%.

 3. Goede tip mr FOB! Ik heb m’n bestaande OHRA verzekeringen vergeleken met Deck. Zelfs de polisvoorwaarden zijn 100% identiek, namelijk allebei van Nationale Nederlanden. De nummers van de polisvoorwaarden zijn zelfs hetzelfde.
  Dus het is geen truukje, maar levert ons wel een kleine 20 euro per maand voordeel op!
  Dank nogmaals!

 4. Bedankt voor de tip. We hadden net voor deze post ook een vergelijking gemaakt tussen Interpolis en Unive. Hierbij was Unive iets goedkoper. Ik heb even snel Deck geprobeerd en deze is nog iets goedkoper, eerste blik zo’n 150,- euro per jaar (voor de verzekeringen die ze bieden).
  Ik ga nu nog even goed door de details heenlopen of het in alle gevallen bij ons past. Ik ben bv. net van leaseauto overgegaan naar eigen auto en dat levert nogal discussies op over de schade vrije jaren. Niet alle verzekeraars zien dit hetzelfde en dit is een “dure” verzekering, dus heeft wel een impact op het totaal.
  Ik heb overigens vanuit de sites\reacties ook SNS geprobeerd, maar dat levert bijna een verdubbeling van de kosten op.

 5. Wij zijn naar aanleiding van deze post ook overgestapt naar deck, inclusief auto’s, en besparen 50% op de premie. Door de auto’s mee te nemen krijg je korting op de basisverzekering, daarnaast geldt bij deck de hoogste korting a.g.v. schadevrije jaren voor beide auto’s. Daarmee konden wij de auto’s elders niet goedkoper verzekeren volgens independer. Hartelijk bedankt Mr FOB!

  Wat zijn hier trouwens de meningen over rechtsbijstandverzekeringen?

 6. Interessant blog! Ik zit al jaren bij Interpolis, maar dit scheelt behoorlijk wat premie. Kiezen jullie bij Deck dan ook voor de inzittendenverzekering voor je auto, want die staat standaard uit zag ik. Het valt mij daarnaast op dat je geen aansprakelijkheidsverzekering kunt afsluiten bij Deck. Zijn er nog tips waar je deze dan het beste los zou kunnen afsluiten?

  • Zoals ik in de post beschrijf was voor ons de autoverzekering goedkoper bij onze huidige verzekeraar. Die hebben we dan ook niet overgesloten. Hier kun je zien wat een autoverzekering bij diverse verzekeraars kost en dat vervolgens vergelijken met de premie die Deck aanbiedt.
   Ik heb wel een inzittendenverzekering.

   Een aansprakelijkheidsverzekering zit in het standaardpakket van Deck.

 7. Het blijft lastig een goede keuze te maken. Eigenlijk moet je dan volledig de kleine lettertjes gaan vergelijken.

  Wanneer ik bij DITZO kijk dan ben ik, zonder reisverzekering, nog een euro goedkoper uit per maand op basis van €500 eigen risico. Volgens mij heeft het pas zin om naar €750 ER of hoger te gaan wanneer je de komende 6 jaar geen schade verwacht. Alle schades die eerder plaatsvinden kosten uiteindelijk meer dan het verschil in premie. Ik zal dus niet hoger gaan dan een ER van €500. Deze verzekeringen spreek je niet snel aan maar misschien wel één keer in de zes jaar.

  • V.w.b. kleine lettertjes: op basis van de verzekeringskaarten van de Deck verzekeringen en die van mijn vorige verzekeringen constateerde ik dat Deck in alle gevallen een vrijwel identieke of soms zelfs iets betere dekking had.

   V.w.b. de besparing door lagere premies: het is belangrijk om gemist rendement op je besparing, wanneer je niet zou overstappen, mee te rekenen om je voordeel van overstappen te bepalen.

   Stel je bespaart €20 per maand aan premie (wij besparen €24 per maand). Dan heb je in 10 jaar tijd volgens deze post 752*((€20*12)/52)= €3420 bespaard, wanneer je je bespaarde geld net als wij dat doen voor je aan het werk zet. Dat is in 6 jaar een besparing van (6/10)*€3420= €2082.

   Dat gaat dus heel hard. Ik heb dit aan de post toegevoegd.

  • Daar heb je een goed punt. Zaak is wel om het verschil, de besparing, bewust te investeren.

 8. Meteen geprobeerd om mijn premie op te vragen; bij het opgeven van mijn postcode en huisnummer wordt mijn huis met bouwjaar 1980 niet gevonden en kan ik niet verder. Helaas!

 9. Wellicht interessant om te noemen is dat je extra korting krijgt als je de premie op jaarbasis voldoet in plaats van per maand (dat laatste is standaard). Heb het voor mijzelf laten berekenen en dat levert nog eens 5% korting op het totaalbedrag op. Keurig.

 10. Naar aanleiding van dit artikel ook direct een vergelijking gemaakt. Deck: 21,54 (1000 euro eigen risico). Promovendum: 31,25 (100 euro eigen risico). Scheelt dus zo’n 120 euro per jaar maar de meest gangbare claims (telefoon, camera) zitten precies tussen die 100 en 1000 euro in. Lastig en het gaat uiteindelijk om slechts een tientje per maand.

Schrijf een reactie