Recent zijn wij met 4 van onze verzekeringen overgestapt naar Deck verzekeringen. Dat scheelt ons ruim 50% in premie en levert ons daarmee €4.165 op in 10 jaar tijd! Lees hier mijn Deck ervaringen en review.

Deck verzekeringen premie

Lage premie door hoog eigen risico

Wij verzekeren alleen datgene dat we niet kunnen betalen in geval dat het misgaat. Op die manier ben je op de langere termijn vrijwel altijd het minste geld kwijt.

Een relatief hoog eigen risico van €500-€1.000 kunnen wij zonder zorgen betalen. Ik ben dan ook een groot voorstander van een hoog eigen risico, wanneer dat voor ons resulteert in een lage premie.

Deck biedt uitsluitend verzekeringen met een relatief hoog eigen risico van tussen de €500 en €1.000 als een all-in-one pakket aan. Je kunt zelf kiezen welk eigen risico je wilt (€500, €750 of €1.000).

75% van de claims bij verzekeringsmaatschappijen is onder de €1.000. Bij deze relatief lage claims treedt verreweg de meeste fraude op. De Volkskrant heeft eerder dit jaar nog over het frauderen bij verzekeringen geschreven. Wanneer een verzekeringsmaatschappij deze relatief lage claims niet dekt, kunnen ze een premiekorting hanteren. Dat is de insteek die Deck verzekeringen hanteert.

Wij hebben voor €1.000 eigen risico gekozen, wat een lagere premie geeft dan de lagere eigen risico’s. Dat eigen risico kunnen we bij schade namelijk nog steeds met een gerust hart betalen.

Door deze insteek past Deck verzekeringen heel goed bij onze verzekeringsstrategie.

Lage premie door pakketkorting

Via Deck heb je als basis een aansprakelijkheids-, inboedel-, opstal- en doorlopende reisverzekering in 1 pakket. Dat doet Deck meteen zowel voor jezelf als je gezinsleden. Daarnaast kun je een auto-, motor- en bromfietsverzekering meenemen in je pakket. Doordat je meerdere verzekeringen tegelijk via hen laat lopen, ontvang je pakketkorting.

Lage premie door reparatie in plaats van uitkeren

Deck keert geen geld uit maar herstelt de schade. Door geen geld over te maken maar de schade te herstellen, zijn ze voor veel-claimers en fraudeurs onaantrekkelijk. Dat drukt ook de premie.

Besparing door lagere premie

Ik ga ervan uit dat je, net als wij, zoveel mogelijk het geld dat je hebt voor je aan het werk zet. Geld voor je laten werken vind ik namelijk aantrekkelijker dan werken voor geld.

Het is bij het bepalen van je besparing dan belangrijk om gemist rendement op je besparing, wanneer je niet zou overstappen, mee te rekenen om je voordeel van overstappen te bepalen.

Stel je bespaart net als wij €24 per maand aan premie. Dan heb je in 10 jaar tijd, zoals uitgelegd in deze post, 752*((€24*12)/52)= €4.165 bespaard, wanneer je je bespaarde geld voor je aan het werk zet. Dat gaat dus behoorlijk hard.

Deck verzekeringen risico

Deck is zelf geen verzekeringsmaatschappij. Ze brengen de verzekeringen onder bij Nationale Nederlanden, a.s.r. en Unigarant. Deze grote verzekeringsmaatschappijen zijn de risicodragers. Daarmee lijkt mij het risico dat er niet uitbetaald kan worden in geval van schade klein.

Lees ook: Eerder stoppen met werken – 11 tips

Polisvoorwaarden Deck verzekeringen

De kleine lettertjes zijn bij verzekeringen van belang. Zie hier voor de verzekeringskaarten en polisvoorwaarden van de verzekeringen welke Deck aanbiedt.

Verzekeringskaarten zijn verplicht en zijn een soort A4’tjes met de belangrijkste kenmerken van een verzekering daarop vermeld. Die maken het vergelijken op hoofdlijnen van verzekeringen van verschillende aanbieders eenvoudig. De polisvoorwaarden zijn overigens polisvoorwaarden van de onderliggende verzekeringsmaatschappijen zelf.

Onze nieuwe verzekeringen via Deck hebben vrijwel identieke voorwaarden als onze oude verzekeringen, behalve uiteraard voor wat betreft eigen risico en schade reparatie in plaats van uitbetalen.

Deck verzekeringen ervaringen

Allereerst zijn mijn ervaringen met Deck verzekeringen voor wat betreft de premies zowel positief als negatief.

Positief: wij besparen ruim 50% met onze aansprakelijkheids-, inboedel-, opstal- en doorlopende reisverzekering.

Negatief: de autoverzekering vonden we relatief duur. Onze autoverzekering hebben we dan ook niet bij Deck ondergebracht. Deze was bij onze huidige aanbieder voordeliger. Wij hebben geen motor of brommer, die heb ik niet vergeleken.

Mijn ervaringen met de overstap naar Deck zijn zeer positief. De aanvraag was met een paar klikken en wat gegevens invoeren gepiept. Een uur later had ik een mailtje waarin de bevestiging van de goedkeuring van de aanvraag stond en een link naar de overstapservice. De overstapservice was ook met een paar klikken voor elkaar, waarmee Deck de oude verzekeringen opgezegd heeft. Online heb je vervolgens ook heel eenvoudig toegang tot een overzicht van je verzekeringen.

We hebben gelukkig nog geen schades hoeven claimen. Ervaringen met Deck op dat vlak heb ik dus nog niet.

Hoeveel premie kun jij besparen via Deck verzekeringen? Als je ook via Deck verzekerd bent, hoe zijn jouw ervaringen met hen?

Wil jij, net als ruim 13.000 anderen, een e-mail ontvangen zodra er een nieuwe post verschijnt en het FOB huishoudboekje 2023 kado?Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren
Dat adres is al in gebruik
The security code entered was incorrect
Check je mail inbox (of spambox) om je inschrijving te bevestigen. Geen mail ontvangen? Mogelijk heb je een typefout gemaakt; voer je mailadres nogmaals in.


De informatie op deze site is mijn persoonlijke mening, geen beleggingsadvies en je blijft zelf verantwoordelijk bij opvolgen ervan. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, je kunt je inleg (deels) verliezen. Blauw onderstreepte links met   kunnen mij een vergoeding opleveren voor het doorverwijzen. Dit kost jou niets. Reacties kunnen worden gemodereerd of verwijderd.

Schrijf een reactie

54 Reacties

 1. Deck hanteert geen franchise (dat deden ze in het verleden wel), maar een verhoogd eigen risico. Je krijgt schade alleen uitgekeerd als deze boven je eigen risico uitkomt, waarbij je eigen risico in mindering wordt gebracht. Bij de voertuigverzekering hanteren ze geen eigen risico op het WA-gedeelte. De schade wordt dan volledig vergoed aan de tegenpartij.

 2. Een claimdrempel van €1000 (dit heet ‘franchise’) bij kleine spullen, bijvoorbeeld inboedel. Je krijgt de schade alleen uitgekeerd als deze hoger is dan €1000. Je krijgt dan wel alle schade vergoed.

 3. Bedankt!
  22,2% bespaard op Woonhuis en Autoverzekering
  Rechtsbijstand biedt men niet aan en reisverzekering met eigen risico was niet aantrekkelijk.

  Met name het hoge eigen risico, helpt bij het verlagen van de premie.

  Dank voor de tip.

 4. Vroeg me af of je nu ook post krijgt van NN, Unigarant, ASR of dat alles alleen uit naam van Deck wordt gestuurd en je als consument de andere partijen verder niet ziet? Ik vraag dit omdat mijn vriend in het verleden via een of ander kantoor ook allerlei verzekeringen had lopen. We kregen dan en post van die tussenpersoon en van alle afzonderlijke verzekeringsmaatschappijen. Zijn administratie was een ramp. Ik begrijp dat Deck een andere constructie heeft, maar omdat Voogd, NN etc zo nadrukkelijk benoemd worden op de buddies pagina (goed dat ze hier zo open over zijn hoor), ben ik hier even benieuwd naar.

 5. Helaas is Deck verzekering voor particulieren.
  Ik heb er zo juist contact opgenomen met hun inverband van u artikel van investeren in woningmarkt.
  Als zakelijke pand verzekering zij niet. Voor winkelpand welke nu verhuurd is heb ik namelijke alleen een opstalverzekering en rechtsbijstand verzekering nodig. Misschien in de toekomst een artikel iets meer in zakelijke.. bedankt

 6. Interessant, ik kende Deck nog niet!

  Deck lijkt voor ons op het eerste gezicht een fractie duurder dan Promovendum, waar we nu zitten. Ik moet wel weer even de papieren induiken om te kijken wat het verschil in dekking is, dus alleen de premie zegt nog niet zo veel.

  Bij Promovendum konden we destijds gebruik maken van een actie waar je 20% korting kreeg op je bestaande verzekeringen. Blijkbaar doen ze dat nog steeds. Dat kan ook erg interessant zijn als je eerst een voordelige verzekering elders afsluit en dan overstapt naar Promovendum.
  Ik betaal overigens 17 euro per maand voor woonhuis, inboedel, aansprakelijkheid en reis.

  • Ik heb ook naar Promovendum gekeken voor onze situatie. Promovendum pakt voor ons ruim 50% duurder uit dan Deck.

  • Ja, de standaardpremie van Promovendum is waarschijnlijk niet interessant. Het is alleen interessant als je 20% korting krijgt op je bestaande verzekering. Ik dacht dat ze die kortingsactie nog steeds hadden, maar dat blijkt (op dit moment) alleen voor de autoverzekering te zijn.

 7. Ik ben een beetje huiverig voor de goedkope inboedel- en opstalpolissen. Immers dan heb je kans dat er bij schade een reparateur langs komt die jij eigenlijk niet wilt, of in wie je geen vertrouwen hebt. Of er komt een onervaren jonge schade-expert langs die bij een groot bureau werkt en die 6 tot 8 bezoeken die dag moet doen – en dus gewoon geen tijd heeft voor je en misschien wordt de schade dan afgewezen of verkeerd ingeschat. Maar goed, ik ben van beroep schade-expert en contra-expert dus ik heb al van alles meegemaakt… Je hebt trouwens (in de meeste gevallen) recht op het benoemen van een eigen contra-expert als het het met de maatschappij expert niet eens bent v.w.b. der omvang van de schade.

  • Ik begrijp het probleem niet zo.

   Uit de polisvoorwaarden:

   “Wil je zelf ook een expert inschakelen, dan kan dat. Naast de vergoeding voor je schade krijg je dan ook de kosten vergoed voor het inschakelen van je eigen expert. Neem vooraf over de hoogte van deze vergoeding contact met ons op.”

   Dat lost toch gelijk alles op?

   En Nationale Nederlanden, de onderliggende verzekeringsmaatschappij, is niet bepaald een “budget” verzekering. De voorwaarden zijn hetzelfde als de premium Nationale Nederlanden-polissen, alleen door het Deck-eigen-risico-constructie (en doelgroep) veel goedkoper.

   Deck vertelde me over schade-reparateurs: “Wat ik weet uit eerdere schades die we hebben gehad, die zijn toen “zelf” gerepareerd (klanten hebben toen zelf een bedrijf gebeld met inschatting van de kosten). Kosten zijn toen goedgekeurd en hebben het laten maken. Moet natuurlijk wel gewoon een echte factuur/offerte zijn. Niet een beun op de hoek die het zwart doet. Gewoon in overleg in redelijkheid. Moet niet buitensporig hoog zijn bijv. Dan wordt er wel ingegrepen. Kan niet zo zijn dat een reparateur opeens 10x zoveel vraagt voor een bepaalde schade. Schade-expert komt dan langs voor een eerste inschatting als het nodig is.
   Het is wel bij een autoverzekering zo dat je niet iedere garage het kan laten maken. Daar hebben we wel afspraken mee. Via schadegarant-aangesloten-bedrijven.”

   Dus daar zie ik ook niet zoveel risico.

 8. Wat een goede tip, dank je wel. We hebben nog nooit een schade ingediend, dus alleen verzekeren wat uiterst nodig is, past helemaal bij ons. Wij besparen nu ook bijna 50%.

 9. Goede tip mr FOB! Ik heb m’n bestaande OHRA verzekeringen vergeleken met Deck. Zelfs de polisvoorwaarden zijn 100% identiek, namelijk allebei van Nationale Nederlanden. De nummers van de polisvoorwaarden zijn zelfs hetzelfde.
  Dus het is geen truukje, maar levert ons wel een kleine 20 euro per maand voordeel op!
  Dank nogmaals!

 10. Bedankt voor de tip. We hadden net voor deze post ook een vergelijking gemaakt tussen Interpolis en Unive. Hierbij was Unive iets goedkoper. Ik heb even snel Deck geprobeerd en deze is nog iets goedkoper, eerste blik zo’n 150,- euro per jaar (voor de verzekeringen die ze bieden).
  Ik ga nu nog even goed door de details heenlopen of het in alle gevallen bij ons past. Ik ben bv. net van leaseauto overgegaan naar eigen auto en dat levert nogal discussies op over de schade vrije jaren. Niet alle verzekeraars zien dit hetzelfde en dit is een “dure” verzekering, dus heeft wel een impact op het totaal.
  Ik heb overigens vanuit de sites\reacties ook SNS geprobeerd, maar dat levert bijna een verdubbeling van de kosten op.

 11. Wij zijn naar aanleiding van deze post ook overgestapt naar deck, inclusief auto’s, en besparen 50% op de premie. Door de auto’s mee te nemen krijg je korting op de basisverzekering, daarnaast geldt bij deck de hoogste korting a.g.v. schadevrije jaren voor beide auto’s. Daarmee konden wij de auto’s elders niet goedkoper verzekeren volgens independer. Hartelijk bedankt Mr FOB!

  Wat zijn hier trouwens de meningen over rechtsbijstandverzekeringen?

 12. Interessant blog! Ik zit al jaren bij Interpolis, maar dit scheelt behoorlijk wat premie. Kiezen jullie bij Deck dan ook voor de inzittendenverzekering voor je auto, want die staat standaard uit zag ik. Het valt mij daarnaast op dat je geen aansprakelijkheidsverzekering kunt afsluiten bij Deck. Zijn er nog tips waar je deze dan het beste los zou kunnen afsluiten?

  • Zoals ik in de post beschrijf was voor ons de autoverzekering goedkoper bij onze huidige verzekeraar. Die hebben we dan ook niet overgesloten. Hier kun je zien wat een autoverzekering bij diverse verzekeraars kost en dat vervolgens vergelijken met de premie die Deck aanbiedt.
   Ik heb wel een inzittendenverzekering.

   Een aansprakelijkheidsverzekering zit in het standaardpakket van Deck.

 13. Het blijft lastig een goede keuze te maken. Eigenlijk moet je dan volledig de kleine lettertjes gaan vergelijken.

  Wanneer ik bij DITZO kijk dan ben ik, zonder reisverzekering, nog een euro goedkoper uit per maand op basis van €500 eigen risico. Volgens mij heeft het pas zin om naar €750 ER of hoger te gaan wanneer je de komende 6 jaar geen schade verwacht. Alle schades die eerder plaatsvinden kosten uiteindelijk meer dan het verschil in premie. Ik zal dus niet hoger gaan dan een ER van €500. Deze verzekeringen spreek je niet snel aan maar misschien wel één keer in de zes jaar.

  • V.w.b. kleine lettertjes: op basis van de verzekeringskaarten van de Deck verzekeringen en die van mijn vorige verzekeringen constateerde ik dat Deck in alle gevallen een vrijwel identieke of soms zelfs iets betere dekking had.

   V.w.b. de besparing door lagere premies: het is belangrijk om gemist rendement op je besparing, wanneer je niet zou overstappen, mee te rekenen om je voordeel van overstappen te bepalen.

   Stel je bespaart €20 per maand aan premie (wij besparen €24 per maand). Dan heb je in 10 jaar tijd volgens deze post 752*((€20*12)/52)= €3420 bespaard, wanneer je je bespaarde geld net als wij dat doen voor je aan het werk zet. Dat is in 6 jaar een besparing van (6/10)*€3420= €2082.

   Dat gaat dus heel hard. Ik heb dit aan de post toegevoegd.

  • Daar heb je een goed punt. Zaak is wel om het verschil, de besparing, bewust te investeren.

 14. Meteen geprobeerd om mijn premie op te vragen; bij het opgeven van mijn postcode en huisnummer wordt mijn huis met bouwjaar 1980 niet gevonden en kan ik niet verder. Helaas!

 15. Wellicht interessant om te noemen is dat je extra korting krijgt als je de premie op jaarbasis voldoet in plaats van per maand (dat laatste is standaard). Heb het voor mijzelf laten berekenen en dat levert nog eens 5% korting op het totaalbedrag op. Keurig.

 16. Naar aanleiding van dit artikel ook direct een vergelijking gemaakt. Deck: 21,54 (1000 euro eigen risico). Promovendum: 31,25 (100 euro eigen risico). Scheelt dus zo’n 120 euro per jaar maar de meest gangbare claims (telefoon, camera) zitten precies tussen die 100 en 1000 euro in. Lastig en het gaat uiteindelijk om slechts een tientje per maand.

 17. Deck is een goed initiatief voor diegene die een hoger eigen risico kunnen dragen.
  Met de huidige vergelijking die ik kan maken zou het voor mij 42% goedkoper uitvallen (berekend met het hoogst mogelijk te kiezen eigen risico en de best verzekeringsmogelijkheden).

  Echter kan ik op dit moment (niet zelf in te stellen online) geen berekeningen laten uitvoeren bij mijn huidige verzekeraars met een hoger eigen risico, v.b. het huidige eigen risico bij de autoverzekering is € 150,-. Wat zou de premie zijn als ik ook daar het eigen risico op € 1000,- zou kunnen zetten.

  • Precies wat ik ook dacht (en las), @Mzzl.
   Zelf elke verzekering jaarlijks tegen het licht houden is uiteindelijk toch goedkoper.

 18. Wij zijn al een jaar geleden overgestapt naar Deck. Scheelt behoorlijk wat geld. Wij (2 pers) betalen voor opstal (vrijstaande woning), inboedel, aansprakelijkheid, doorlopende reis (werelddekking), 2 motoren en een auto slechts 60 euro per maand. Met 750 eigen risico, wat je over de jaren heen dubbel en dwars terug verdient. Als je financieel onafhankelijk wilt worden, is het belangrijk om je kosten zo laag mogelijk te houden. Daarna, geld maakt geld.

 19. Dank voor deze tip. Dat scheelt ons maar liefst 26,55 euro per maand!

  Overigens nog een kleine tip retour; ik ben onlangs over gestapt op een nieuwe browser genaamd Brave Browser. Deze webbrowser staat garant voor online privacybescherming en blokkeert automatisch vervelende en onveilige reclames (dus je wordt niet overspoeld met aanbiedingen voor een opstalverzekeringen als je een keer hebt gegoogeld). Wat deze browser extra interessant maakt is dat je als gebruiker (een heel klein beetje) betaald wordt op het moment dat aangesloten bedrijven jou (veilige) advertenties aanbieden én dat het mogelijk is om je favoriete websites giften te geven in de vorm van BAT (Basic Atttention Tokens) die weer inwisselbaar zijn voor geld. Ik heb onlangs een gift gedaan aan deze website, maar omdat je nog niet aangemeld bent als content creator bij Brave kan je deze blijkbaar niet ontvangen. Wellicht interessant om je eens in te verdiepen en wat geld mee te verdienen. Ik heb enorm veel aan dit blog gehad, dus vind het leuk om af en toe een kleine gift te doen op deze manier.

 20. ik ben ook pas overgestapt naar Deck. Met name van wege het sympathieke idee en de iets lagere premie (zat bij unive, mijn vorige werkgever). Contacten waren goed, ik heb de reisverzekering eruit laten halen want dat gebruik ik niet. gezien de betrouwbare uitvoerders verwacht ik bij schade geen problemen, maar dat weet je nooit tot je iets hebt…. Pechhulp zit er inderdaad niet bij en ga ik proberen via Blij dat ik rij. Ook sympathiek…. Maar de contacten waren nog niet zo denderend als bij Deck.

  • Anna, heb je daarvoor apart contact op moeten nemen om die reisverzekering er uit te halen? Bij de rekenhulp zie ik geen mogelijkheid om dat te doen…

   Voor de grap ook even gekeken wat de autoverzekering zou kosten, ik kreeg te zien: “oeh, een oldtimer! Helaas kunnen we die nog niet verzekeren..” (mijn auto is al over de 20 jaar, ha ha).

  • Ik weet niet hoe je de website benadert maar bij mij zie ik geen mogelijkheid om de reisverzekering eruit te halen als ik site opvraag via mijn mobiel. Kijk ik op mijn laptop dan kan ik dit wel.

 21. Aangezien het voor mij de tijd van het jaar is om alle verzekeringen tegen het licht te houden ben ik meteen even gaan kijken. Mooi concept! Ik hoop dat er meer van dit soort initiatieven komen. Voor mij zijn alleen de inboedel-, aansprakelijkheids- en reisverzekering (werelddekking) relevant. Die hebt ik nu van 3 verschillende aanbieders maar daar ben ik vooralsnog goedkoper uit. Ik betaal nu in totaal €11,68 zonder noemenswaardig eigen risico per maand, terwijl ik bij Deck €12,17 zou moeten betalen met €1000 euro eigen risico. De maximaal uit te keren vergoedingen liggen bij Deck wel hoger dan bij mijn huidige verzekeraars.

  Dat stelt me wel voor een dilemma: is het belangrijker / voordeliger om sneller uitgekeerd te krijgen bij een laag schadebedrag of veel als er echt serieus iets mis is? Daar ga ik nog maar eens even over nadenken.

  • Beste Lena,

   Zou je willen delen bij welke aanbieders je goedkoper uit bent?

  • Sure. Maar ik denk dat het vooral zo goedkoop is omdat het in mijn geval een 1-persoons huishouden betreft 🙂

   Inboedel – Centraal Beheer: €5,20.
   Aansprakelijkheid – FBTO: €3,64 (ik zie dat deze nu iets goedkoper is geworden)
   Reisverzekering incl. wereld- + ongevallendekking – Hema: €2,84 (tijdens actieperiode aangeschaft)

  • Dikke 11,- voor die 3 verzekeringen klinkt spotgoedkoop. Valt mij op dat opstal mist. Die heb ik wel wel en kost mij al 19,- per maand..

   @MrFOB, betreft het hier een digitale polis en kun je zaken digitaal indienen? (Bv via een app). Ik kan nu alles digitaal inzien en vind dat wel prettig voor mijn overzicht, vandaar.

  • Ik heb nog geen claims hoeven indienen, maar dit kan gewoon digitaal via website

  • Om mijn eigen vraag te beantwoorden: in de offerte die ik per email ontving staat de zin “ontwikkelen van een persoonlijke fraudevrije verzekering die je volledig met je mobiel kunt bedienen.”

   Lijkt dus volledig digitaal te zijn, klinkt ideaal.

  • Ik woon in een appartementencomplex, dus de opstalverzekering is geregeld via de VVE. Vandaar dat die voor mij niet relevant is.

  • Dezelfde vraag deze middag ook gesteld aan Deck.

   Pechhulp(buitenland) kan door een medewerker van Deck handmatig toegevoegd worden. Niet via de web-interface.
   Het is wel mogelijk omdat ze de volmacht hebben.

 22. Bedankt voor de info. Gelijk maar een vergelijking gemaakt.
  Resultaat is dat ik toch bij mijn huidige verzekeringen blijft. Ik zit bij SNS-verzekering, met huis, inboedel, wa, en reisverzekering met annulering. SNS is echt goedkoper met minder eigen risico. Vul je gegevens daar maar in en overtuig je zelf.

  Bedankt voor de tip en de link, maar helaas heeft het voor mij geen goedkoper resultaat.

  • Ik heb even onze gegevens ingevoerd bij SNS verzekeringen: de premie wordt daar voor de verzekeringen welke we via Deck hebben afgesloten voor ons ruim 2x zo hoog als via Deck.

  • Dat is bijzonder, ik kom op SNS €15,- per maand hoger uit. Ik ben wel huiverig voor de onderverzekering die ik nergens terugzie bij Deck.

 23. Goede tip, bedankt! Mooie constructie en slim dat ze het fraudeurs lastig proberen te maken. Begin dit jaar heb ik ook de reisverzekering de deur uit gedaan en nu alleen inboedel en opstal. Daarnaast een motor verzekering bij de ANWB, deze is ongeveer de helft goedkoper bij Deck overigens.

  Ik ga hierover nadenken, het ziet er interessant uit.

  • Hoi Ron, mijn tip over een reisverzekering: neem hem wel als je naar het buitenland gaat. Ik was ook altijd zo dat ik het onzin van het geld vond, want ja als ik wat kwijt raak dan is het maar zo. Alleen had ik nooit over ongevallen nagedacht ik dacht dat het met de basis verzekering wel goed zou komen.Deze zomer in het ziekenhuis gelegen in het buitenland en gelukkig kwam het goed bij mij omdat ik in een relatief goedkoop land het ongeval had gehad. Maar als het in de VS oid was gebeurt, dan was ik financieel de sjaak geweest.

  • Iedere zorgverzekering dekt het ‘Nederlandse bedrag’ van de behandeling. Gelukkig heeft Nederland dure zorg, dus is zelden een probleem 😉 Inderdaad zijn de VS, Singapore etc de uitzonderingen.

   Sterker nog, met een reisverzekering en zorgverzekering moet je oppassen dat er ruzie komt tussen die twee wie het moet betalen..

 24. Niet duur. Deck rekent mij €27 / maand voor. Ik betaal nu €36 / maand zonder reisverzekering. Echter heb ik nu veel lagere eigen risico’s (ongeveer 1/3 van Deck’s). Voor mij de €10 / maand niet echt waard. Wel goed om te vergelijken!

  • Onze reisverzekering zat op €6,45 per maand. Als ik die bij €10 optel, kom ik op ruim €16 besparing per maand als je naar Deck overstapt, oftewel bijna €200 per jaar.

   Door niet over te stappen verzeker je voor die €200 per jaar enkel het bedrag tussen het eigen risico dat je nu hebt en het eigen risico dat je bij Deck zou hebben, indien de overige voorwaarden hetzelfde zijn.

   Vind je die €200 per jaar niet een heel dure verzekering voor wat die dekt?