11 manieren om vanuit je luie stoel bij te verdienen


waddenzee

Tot wel een paar honderd euro per maand bijverdienen? Er zijn volop mensen die dat doen op onderstaande manier.

Bijverdienen

Er zijn natuurlijk diverse mogelijkheden om geld bij te verdienen. Eén daarvan is geld bijverdienen door het online invullen van enquêtes en meewerken aan marktonderzoeken, bijvoorbeeld door producten uit te proberen.

Ik weet dat er veel, ja zelfs heel veel mensen zijn die dat met plezier doen. Dat zijn er in Nederland alleen al honderdduizenden! Mensen die het leuk vinden om hun mening te geven en daar dan ook nog voor betaald te worden.

En omdat alles wat je bijverdient helpt om financieel onafhankelijk te worden hier op dit blog nu een overzicht van 10 11 van deze mogelijkheden. Deelname is bij al deze partijen gratis en verplicht tot niets.

1. Opinieland

Bij Opinieland krijg je punten voor het invullen van online enquêtes. Je maakt ieder kwartaal kans op €2.000. Je gespaarde punten zijn inwisselbaar voor geld en cadeaubonnen en je steunt gratis een goed doel.

2. GlobalTestMarket

Bij GlobalTestMarket kun je deelnemen aan betaalde online enquêtes en zo bijverdienen.

3. Stempunt

Stempunt is een programma waarbij je door het invullen van korte enquêtes online kunt bijverdienen in de vorm van cadeaubonnen van bol.com, HEMA en Zalando. Het gaat hier om enquêtes over bijvoorbeeld Ben & Jerry’s ijs, maar ook bijvoorbeeld om enquêtes van BNN of de ANWB.

4. Toluna

Bij Toluna kun je discussiëren, vragen stellen & online polls beantwoorden. Daarnaast kun je deelnemen aan enquêtes. Daarvoor krijg je punten die je kunt inruilen voor geld, cadeaubonnen of loten.

5. Ipsos i-Say 2.3

i-Say is een online-enquête beloningen community aangedreven door Ipsos, een van de grootste en best betalende enquêtes gebaseerde marktonderzoek bedrijven van de hele wereld. Ipsos werkt met ‘s werelds meest vertrouwde merken en bedrijven om hen te helpen met het verbeteren van hun producten en diensten.

6. Waardevolle Mening

Waardevolle Mening is een dienst waar je online kunt bijverdienen door deelname aan marktonderzoek. Zo kun je een klein beetje bijdragen aan de ontwikkeling van nieuwe producten.

7. Mysurvey

Mysurvey is een consumentenpanel dat bestaat uit mensen die vrijwillig meedoen aan marktonderzoek.

Deelnemers kunnen naast punten voor deelname aan onderzoeken ook kansen verdienen voor de maandloterij. MySurvey punten zijn inwisselbaar voor geldprijzen, geschenkbonnen en donaties aan goede doelen.

8. GfK Panel

GfK Panel (NL) voert onder meer onderzoek uit over actuele maatschappelijke kwesties, peilt naar waardering over televisieprogramma’s en muziekfragmenten, test de kwaliteit van producten en/of hun verpakkingen en onderzoekt de aantrekkelijkheid van reclamecampagnes. Per vragenlijst verdienen deelnemers punten die ze kunnen sparen en per 2000 punten (twv. €10) laten uitbetalen in geschenkcheques van Bol.com, Wehkamp, Hema en nog veel meer.

9. Panel4You

Bij Panel4You kun je door mee te doen aan onderzoeken en door andere handelingen te verrichten meedoen aan de loterij. Elke maand worden er prijzen uitgereikt en maak je kans op de jaarlijkse hoofdprijs van 10.000 Euro.

10. PanelClix

PanelClix is een bedrijf gespecialiseerd in het bouwen van panels en het laten invullen van online enquêtes. Dit doet PanelClix in opdracht van gerenommeerde marktonderzoek bureaus, universiteiten en overheid.

11. Nationaal onderzoek energie

Deze partij kwam ik onlangs ook nog tegen en heb ik daarom toegevoegd. Het Nationaal Onderzoek Energie biedt consumenten een korte vragenlijst over energie. Daarbij maak je kans op prijzen.

Heb jij ervaringen met een van deze partijen? Op wat voor manier(en) verdien jij bij?

Check altijd de website van de genoemde partijen of datgene wat ik hier geschreven heb nog klopt.

 

Wil jij het FOB huishoudboekje 2021 kado? En een e-mail ontvangen zodra er een nieuwe post verschijnt? Ik stuur geen spam, opzeggen kan altijd en ik geef je e-mailadres nooit door aan derden.

12712 andere abonnees houden je gezelschap!

Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren
Dat mailadres is al ingeschreven
The security code entered was incorrect
Check je mail inbox (of spambox) om je inschrijving te bevestigen. Geen mail ontvangen? Mogelijk heb je een typefout gemaakt; voer je mailadres nogmaals in.
Ik kom ook financieel interessante acties en aanbiedingen tegen waar ik op dat moment geen blogpost over schrijf. Ik kan je daar dan wel op wijzen via een mailtje. Je kunt je hiervoor apart inschrijven:
Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren
Dat adres is al in gebruik
The security code entered was incorrect
Check je mail inbox (of spambox) om je inschrijving te bevestigen. Geen mail ontvangen? Mogelijk heb je een typefout gemaakt; voer je mailadres nogmaals in.

Ik ben geen professioneel adviseur. Je blijft zelf verantwoordelijk voor enige schade geleden door opvolgen van advies of navolgen van informatie op deze site. Informatie kan achterhaald zijn, check altijd zelf of ze nog actueel is. De informatie op deze site is mijn persoonlijke mening, geen beleggingsadvies en louter informatief en educatief bedoeld. Let op: Beleggen gaat gepaard met risico's, je kunt je inleg (deels) verliezen. Zie ook de disclaimer. Soms krijg ik een vergoeding als je een transactie doet via een blauwe link op deze site. Dit kost jou niets. Reacties kunnen worden gemodereerd of verwijderd.

Auteur: Mr FOB


Een reactie plaatsen

Leuk als je reageert! Reacties met als doel iets te leren van anderen of om anderen te helpen, nadat je het hele artikel en alle andere reacties gelezen hebt, zien we hier het liefst! Je reactie wordt goedgekeurd en verwerkt volgens mijn privacybeleid. Door je reactie te versturen ga je hiermee akkoord.

38 gedachten over “11 manieren om vanuit je luie stoel bij te verdienen

 • lize

  Leuk om te lezen.
  Zelf doe ik sinds een paar maanden enquêtes via global testmarket. Je moet niet verwachten dat je er rijk van wordt, en een fatsoenlijk uurloon haal je ook niet, maar het is voor mij wel leuk om te doen. Hier kan je kiezen voor welke bonnen je wil sparen. Ik vind het wel gek dat je voor een IKEA bon van 5 euro meer punten nodig hebt dan voor een BOL.com bon van 5 euro. (ik ga dus maar voor de BOL bonnen, ook altijd leuk als je cadeautjes moet kopen:-) ) Verdien elke maand ongeveer 1 bon van 5 euro. Best leuk extraatje.

 • Kim

  Op 5 mei had ik mn eerste VVV-bon van €10 verdiend bij Waardevolle Mening en nu net had ik weer voldoende om een tweede bon van €10 aan te vragen. Rijk word je er niet van, maar in twee weken een bon van €10 verdienen door af en toe een enquete in te vullen is toch best leuk. Jammer dat je de bon niet bij Aldi of Lidl kan inleveren 🙂

 • superheldin

  Euroclix, en daarmee ook Panelclix is de enige aanbieder in het rijtje waarbij ik goede ervaringen heb. Ik heb er wel een apart e-mailadres voor aangemaakt omdat ze je aardig platgooien met mail. Dat is dan ook het enige nadeel dat ik kan bedenken.

  • Kim

   Er zijn tientallen sites met opiniepeilingen/enquetes, zie bv het overzicht op http://www.opiniepeilers.nl De grote vraag is wat nu ECHT goed werkt en veel oplevert, maar aan de reacties hierboven zie je al dat de meningen verschillen dus zo eenduideig zal het helaas niet zijn. Twee mensen hierboven vinden Waardevolle mening waardeloos en bij mij is dat juist het enige platform waar ik heb kunnen cashen en ook nog heel snel.
   Moet je dit soort dingen opgeven bij de Belastingdienst trouwens? Als je er ook nog belasting over moet betalen wordt het een wel heel sneue verdienste. Is dat een reden om voor cadeaubonnen te kiezen ipv geld of maakt dat niet uit?

  • Mr FOB Bericht auteur

   Bijverdiensten moet je gewoon opgeven aan de belastingdienst. Cadeaubonnen weet ik eigenlijk niet, goeie vraag

 • Adrianne

  Tot nu toe doe ik dus nog helemaal niets ;)… Geen Adsense op m’n blog, geen advertenties, maar kkrijg wel dagelijks aanvragen of ik producten wil recenseren. Voor nu houd ik de boot even af, ik behoud graag m’n blog voor mezelf i.p.v. een reclamebureau te worden :D… Ik heb gewoon veel andere dingen te doen en weet niet waar ik op dit moment m’n tijd vandaan zou moeten halen.

  Wel superleuk dat je de tips zo op een rijtje zet, kunnen anderen vast wat mee :)!

  • Mr FOB Bericht auteur

   Bedankt, graag gedaan. Heb zelf ook geen tijd voor enquetes, maar ik forens dan ook niet met de trein maar met de fiets ?

 • ambertreeleaves

  Zelf heb ik er ook eens mee gespeeld. Het klinkt goed, in de praktijk heb ikveel enquêtes moeten doen voor slechts 5€… Die tijd spendeer ik liever met de familie of door te lezen/leren over FI, beleggen, vrijwilligers werk.

  Misschien zat ik op een fout platform (naam ben ik vergeten).

 • Kim

  Ja vind ik zelf ook opmerkelijk! Opinieland, Toluna en Stempunt leverden bij mij niks op behalve frustratie dus daar ben ik steeds na enkele dagen weer mee gestopt, maar misschien vindt iemand anders die sites wel prettig. Twee dagen geleden heb ik me aangemeld bij PanelClicks en ik heb nu 737 clicks, bij 1000 kun je €10 laten uitbetalen op je bankrekening. Ik denk dat het zo snel is gegaan omdat er veel enquetes klaar staan als je net begint, als je die eenmaal hebt ingevuld dan moet je misschien lang(er) wachten op nieuwe enquetes. Maar vooralsnog ben ik er blij mee 🙂

  Ik heb trouwens een baan, dus ik kijk ‘s morgen en in de lunchpauze en ‘s avonds even of er nieuwe enquetes zijn, het is niet zo dat ik 24/7 de pagina’s zit te verversen. Als je dat wel zou doen dan vind je vast nog meer enquetes. En als je overal zou invullen ‘ja ik koop echt heel regelmatig luchtverfrissingsproducten/kattenvoer/beleggings/espressocups/luxe lingerie/babyvoedsel’ enz. Ik durf niet te liegen, ben bang dat ik dan verstrikt raak in mn verzinsels en de controlevragen verkeerd beantwoord. Bovendien kost het veel minder moeite om eerlijke antwoorden te geven.

 • Kim

  Oh wat grappig, ‘Waardevolle mening’ daar heb ik juist goede ervaringen mee! Ik heb me drie weken geleden aangemeld en zojuist van m’n verdiende €11 een VVV-bon van €10 aangevraagd. Even opgezocht: ik heb aan zes enquetes meegedaan waar ik per stuk ongeveer 10-15 minuten mee bezig ben geweest. Niet fantastisch leuk om te doen, maar ook niet vervelend en een VVV-bon van €10 vind ik best een goede verdienste voor wat enquetes invullen terwijl ik in de trein zit ofzo. Vantevoren vreesde ik dat mijn ‘profiel’ niet breed genoeg zou zijn om voor enquetes in aanmerking te komen (alleenstaand, geen kinderen, geen dure hobby’s, geen interessante electronica in huis, geen interesse in verre reizen en nieuwe meubels en weet ik t wat) maar dat viel dus mee.
  Tip voor mensen die ‘Waardevolle mening’ willen proberen: klik dagelijks op de link in een oude mail om te kijken of er nieuwe enquetes klaar staan, ze mailen nl bijna nooit als dat zo is, anders loop je ze mis.